To je to što me zanima!

Plantić kontroverzno izgubio od srpskog Rusa i osvojio broncu pa iz protesta sjeo u ringu!

Agejev je jedan od sedmorice ruskih boraca koji na EP-u boksaju za Srbiju. Suci su mu dodijelili pobjedu 4-1, što je Luki jako teško palo jer toliko je želio zlato...
Vidi originalni članak

Olimpijac Luka Plantić (25), član BK Salone, osvojio je brončanu medalju za Europskom prvenstvu u Erevanu. Najveći mu je to uspjeh karijere, nakon što je bio i juniorski prvak Europe i svjetski doprvak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nastavljen je trofejni niz hrvatskog boksa: 2019. godine europske seniorske bronce osvojili su Toni Filipi i Marko Milun, kao i Lukin stariji brat Damir Plantić 2017. godine. Posljednje finale za Hrvatsku boksao je i osvojio zlato za Hrvatsku Filip Hrgović 2015. godine. Ove godine u seniorskoj konkurenciji do 22 godine Gabrijel Veočić postao je prvak Europe, Noa Ježek osvojio broncu, a Nikolina Ćaćić srebrnu medalju na EP-u U-22 u Poreču.
Luka je želio i više, otvoreno je najavljivao zlato i ponovno se, kao i lani na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svjetskom prvenstvu u Beogradu, žalio na suđenje.

Finale mu je iskliznulo kontroverznom podijeljenom sudačkom odlukom, od Rusa u dresu Srbije Artjoma Agejeva izgubio je 4-1.

Otpočetka je Luka jurišao i neumorno pritiskao srpskog Rusa, iskusnog Agejeva (30) koji se u prvoj rundi znalački branio iz kontragarda, dobro se kretao i odolijevao Lukinim naletima i zadavao kontre kojima je dobio prvu rundu sa 4-1.

U drugoj i trećoj rundi Luka Plantić je pojačao juriše, zasipao Rusa sa sve više serija i kombinacija udaraca, a Rus Agejev sve je češće tražio spas u držanju i naslanjanju tijelom na Plantića. No, suci su i tu rundu bodovali 4-1 u korist srpskog Rusa i Luki je u trećoj preostalo maksimalno riskirati i neumorno napadati.

Plantić je upravo to i napravio, izvukao je zadnje atome snage i napao iz svih oružja, držao je Rusa Agejeva na konopcima, ovaj se naslanjao i držao Luku, tražio predah koji mu je iskusni njemački sudac i dozvoljavao.

Rus je sretno bez brojanja kraj dočekao na nogama, treću rundu dobio je Plantić sa 3-2, nedovoljno za triijumf, jer suci su ukupno bodovali meč 4-1 u korist Agejeva, jednog od sedmorice Rusa koji nose dres Srbije na EP-u u Erevanu.

Luka Plantić iz protesta je na kraju sjeo u ringu i tek nakon nekog vremena odjurio u svlačionicu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Cropatria1 31.05.2022.

    Servska posla...

  • Sport10 30.05.2022.

    nemas se sto buniti,trebao si ga rusiti i odbrojavanje i to je to,a ne uvijek naguzove ,

  • Lesi se vraća kući 29.05.2022.

    Šta si očekivao korektno suđenje 😂😂🤮i to još u srbiji 😂😂😂😂😂🤮

Komentiraj...
Vidi sve komentare