Obavijesti

Sport

Komentari 5

Plantić kontroverzno izgubio od srpskog Rusa i osvojio broncu pa iz protesta sjeo u ringu!

Plantić kontroverzno izgubio od srpskog Rusa i osvojio broncu pa iz protesta sjeo u ringu!
6

Agejev je jedan od sedmorice ruskih boraca koji na EP-u boksaju za Srbiju. Suci su mu dodijelili pobjedu 4-1, što je Luki jako teško palo jer toliko je želio zlato...

VIDEO

Olimpijac Luka Plantić (25), član BK Salone, osvojio je brončanu medalju za Europskom prvenstvu u Erevanu. Najveći mu je to uspjeh karijere, nakon što je bio i juniorski prvak Europe i svjetski doprvak.

Pokretanje videa...

Luka Plantić 01:02

Nastavljen je trofejni niz hrvatskog boksa: 2019. godine europske seniorske bronce osvojili su Toni Filipi i Marko Milun, kao i Lukin stariji brat Damir Plantić 2017. godine. Posljednje finale za Hrvatsku boksao je i osvojio zlato za Hrvatsku Filip Hrgović 2015. godine. Ove godine u seniorskoj konkurenciji do 22 godine Gabrijel Veočić postao je prvak Europe, Noa Ježek osvojio broncu, a Nikolina Ćaćić srebrnu medalju na EP-u U-22 u Poreču.
Luka je želio i više, otvoreno je najavljivao zlato i ponovno se, kao i lani na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svjetskom prvenstvu u Beogradu, žalio na suđenje.

Boxing - Men's Light Heavyweight - Last 32

Finale mu je iskliznulo kontroverznom podijeljenom sudačkom odlukom, od Rusa u dresu Srbije Artjoma Agejeva izgubio je 4-1.

Otpočetka je Luka jurišao i neumorno pritiskao srpskog Rusa, iskusnog Agejeva (30) koji se u prvoj rundi znalački branio iz kontragarda, dobro se kretao i odolijevao Lukinim naletima i zadavao kontre kojima je dobio prvu rundu sa 4-1.

Trening hrvatskog boksackog prvaka Luke Plantica

U drugoj i trećoj rundi Luka Plantić je pojačao juriše, zasipao Rusa sa sve više serija i kombinacija udaraca, a Rus Agejev sve je češće tražio spas u držanju i naslanjanju tijelom na Plantića. No, suci su i tu rundu bodovali 4-1 u korist srpskog Rusa i Luki je u trećoj preostalo maksimalno riskirati i neumorno napadati.

Plantić je upravo to i napravio, izvukao je zadnje atome snage i napao iz svih oružja, držao je Rusa Agejeva na konopcima, ovaj se naslanjao i držao Luku, tražio predah koji mu je iskusni njemački sudac i dozvoljavao.

Boxing - Men's Light Heavyweight - Last 32

Rus je sretno bez brojanja kraj dočekao na nogama, treću rundu dobio je Plantić sa 3-2, nedovoljno za triijumf, jer suci su ukupno bodovali meč 4-1 u korist Agejeva, jednog od sedmorice Rusa koji nose dres Srbije na EP-u u Erevanu.

Luka Plantić iz protesta je na kraju sjeo u ringu i tek nakon nekog vremena odjurio u svlačionicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...