To je to što me zanima!

Pogledajte golčinu koja je Srbe dovela nadomak spektakla na Euru i utakmice protiv Hrvatske

Sergej Milinković-Savić ušao je u 80. minuti, već u 81. zabio za vodstvo Srbije u Norveškoj, a u produžetku i za pobjedu i plasman u finale play-offa za Euro. "To je bio dio taktike", nasmijao se izbornik
Vidi originalni članak

Sjedio je na klupi do 80. minute, a onda ga je izbornik Ljubiša Tumbaković uveo u igru i napravio potez utakmice. Sergej Milinković-Savić (25) odmah je pokazao zašto vrijedi 65 milijuna eura, dvama golovima srušio je Norvežane Erlinga Haalanda (2-1) i odveo Srbiju u finale play-offa za Euro.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska se sprema za Švedsku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Protivnik će im 12. studenog na Marakani biti Škotska, koja je na penale izbacila Izrael u Glasgowu 5-3 (0-0 nakon 120 minuta). Pobjednik toga meča ići će na Hrvatsku u skupini D Eura i igrati meč trećeg kola grupne faze na Hampden Parku u Glasgowu 22. lipnja iduće godine.

- Normalno da sam želio pucati jer sam bio u dobroj prilici. Mislim da bi svaki igrač u mojoj poziciji napravio isto. Naravno, htio sam zabiti. Izbornikova je taktika bila da krenem s klupe i poslije uđem, ispostavilo se da je pogođena i vraćamo se u Srbiju sretni i zadovoljni - rekao je veznjak Lazija.

DRAMA U PLAY-OFFU Srbija korak do okršaja protiv Hrvatske! Škoti idu u Beograd, BiH nesretno ispala na penale

Nakon što je s peterca pogodio za vodstvo Srbije u 81. minuti u Oslu, a Mathias Normann sedam minuta poslije izjednačio lijepim udarcem s ruba šesnaesterca, SMS je stupio na scenu golom koji će se još dugo vrtjeti po društvenim mrežama.

Milinković-Savić je s crte peterca dosta iskosa potkopao loptu iako je norveški golman Rune Jarstein bio praktički na liniji. Pravi šmekerski gol razveselio je Srbe i pokazao se pobjedonosnim.

- Možda bi bilo bolje da smo to riješili u 90 minuta, ali i ovako je slatko. Za ovo smo se pripremali sedam mjeseci. A uvođenje Milinković-Savića bilo je dio taktike - rekao je srpski izbornik Tumbaković, koji je na klupi od prošle godine.

JOSIP BRILJIRA Brekalo je opet zabio: Oduvijek sam učio od Cristiana Ronalda

- Izginuli smo svih 120 minuta, zaslužili smo ovo. Presudila je želja i volja za pobjedom i Sergejeva magija - kazao je Aleksandar Mitrović, napadač Fulhama.

- Kao posljednjeg člana skupine ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija, a ne bih volio ni Škotsku jer bi igrali kao gosti - rekao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nakon prošlogodišnjeg ždrijeba.

Ali jedna od te dvije reprezentacije ipak će nam biti protivnik.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Sjajan gol Sergeja Milinković-Savića možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • judaspriest 09.10.2020.

    Koga briga za srbe

  • A Hebiga 09.10.2020.

    Radije Srbiju, očito su lakši protivnik nego domaćini Škoti

  • Dadoya 09.10.2020.

    Bez nacionalizma nego po osobnom sportskom misljenu Savic je jako dobar igrac i vrijeme bi bilo da ide u neki bolji klub od Lazia; uvijek se sjetim kako je vrhunski odigrao protiv Juventusa prije 2-3 godine (ak se nevaram) i tu je pokazao kvalitetu;

Komentiraj...
Vidi sve komentare