Obavijesti

Sport

Komentari 161

Srbija korak do okršaja protiv Hrvatske! Škoti idu u Beograd, BiH nesretno ispala na penale

Srbija korak do okršaja protiv Hrvatske! Škoti idu u Beograd, BiH nesretno ispala na penale

Nakon 90 minuta su posljednju fazu kvalifikacija za EURO izborili Island, Mađarska, Gruzija i Sjeverna Makedonija. U produžetcima su Srbi srušili Norvežane, a Slovačka, Sjeverna Irska i Škotska prošli su na penale

Prolaznici u posljednje kolo kvalifikacija za EURO odlučivali su se na jedan susret, a drame nije nedostajalo! 'Vatreni' će na Europskom prvenstvu igrati protiv boljeg iz susreta Srbije i Škotske, a Bosna i Hercegovina neće nastupati na nadolazećem velikom natjecanju jer su u lutriji penala ispali od Sjeverne Irske (4-3)!

Erling Braut Haaland na današnjoj je utakmici protiv Srbije bio u potpunosti nevidljiv, dok je Sergej Milinković-Savić s klupe odveo 'orlove' u posljednje kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prvo je zabio u 82. minuti, ali samo šest minuta kasnije izjednačio je Normann i utakmica je otišla u produžetke. A tamo je u 102. minuti SMS 'panenkom' s ruba peterca srušio Norvešku (1-2)! Sad ih čeka ogled sa Škotskom koja je na penale prošla Izrael (5-3).

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske nakon Švicarske 03:23
Euro 2020 Qualification Play off - Norway v Serbia

Bosna i Hercegovina odlično je krenula u susret protiv Sjeverne Irske i dominirala te to okrunila golom Rade Krunića u 14. minuti. Do poluvremena je sve bilo dobro, ali u 53. minuti McGinn koristi nepažnju u domaćoj obrani i na Grbavici zabija za 1-1. Utakmica je otišla u produžetke, ali i do penala. Hajradinović i Višća su promašili za Bih, Saville za goste, a Boyce donio Sjevernoj Irskoj domaći ogled protiv Slovačke.

Sarajevo: BiH nakon penala izgubila od Sjeverne Irske i propušta EP

Sjeverna Makedonija je u 90 minuta bila bolja od Kosova. Prvo je Kololli nespretno poslao loptu u svoju mrežu, iako je udarac Bardhija išao daleko od gola, ali izjednačili su Kosovari nakon poklona golmana Dimitrievskog. No, brzo je glavom zabio stoper Rijeke Velkovski za na kraju i konačnih 2-1 Makedonaca.

Euro 2020 Qualification Play off - North Macedonia v Kosovo

U ostalim je utakmicama Gruzija pobijedila Bjelorusiju 1-0 te ih čeka ogled sa Sjevernom Makedonijom, a pobjednički je gol u šestoj minuti iz penala zabio Okriashvili. Mađari su s 3-1 slomili Bugare u Sofiji. Prvo je zabio Orban za prednost na poluvremenu, a prednost su povećali Kalmar i Nikolics u nastavku. Počasni je gol za domaće zabio Yomov u 89. minuti utakmice.

Euro 2020 Qualification Play off - Bulgaria v Hungary

Island je svladao Rumunje na domaćem terenu s 2-1 (2-0) s dva krasna gola Sigurdssona, dok je za goste zabio Maxim iz penala. Islanđani će u posljednjem kolu kvalifikacija ići upravo na Mađare. Slovačka je četiri puta bila precizna s bijele točke, a Irci tek dva puta (4-2) nakon što su 120 minuta mreže mirovale. 

Euro 2020 Qualification Play off - Slovakia v Republic of Ireland

Dosad ponajbolji igrač Izraela Eran Zahavi bio je tragičar na utakmici protiv Škotske. Nakon 90 minuta i produžetaka rezultat je bio 0-0, a on je bio jedini od devet igrača koji je promašio penal - petorica Škota zatresli su mrežu Marciana, dok su trojica Izraelaca probili Marshalla, a Škotska izborila posljednje kolo i odlazak u Beograd (5-4).

Euro 2020 Qualification Play off - Scotland v Israel

Rezultati svih utakmica i raspored:

SKUPINA A

Island - Rumunjska 2-1 (Sigurdsson 17, 35 / Maxim 63-11m)
Bugarska - Mađarska 1-3 (Yomov 89 / Orban 17, Kalmar 48, Sallai 75)

Finale - 12. studenog (Budimpešta) Mađarska - Island

SKUPINA B

BiH - Sjeverna Irska 3-4 11m (1-1 - Krunić 13 / McGinn 53)
Slovačka - Irska 4-2 11m (0-0)

Finale - 12. studenog (Belfast) Sjeverna Irska - Slovačka

SKUPINA C

Škotska - Izrael 5-3 11m (0-0)
Norveška - Srbija 1-2 (Normann 88 / Milinković-Savić 82, 102)

Finale 12. studenog (Beograd) Srbija - Škotska

SKUPINA D

Gruzija - Bjelorusija 1-0 (Okriašvili 7-11m)
S.Makedonija - Kosovo 2-1 (Kololli 16-ag, Velkoski 33 / Hadergjonaj 29)

Finale - 12. studenog (Tbilisi) Gruzija - Sjeverna Makedonija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EURO PLAYOFF 21:00 ,
Sortiranje događaja
SJ. IRSKA IDE DALJE

Boyce je pucao po sredini, Šehić se bacio u stranu i Sjeverna Irska je prošla u daljnju fazu natjecanja! Prolazak na EURO će tražiti protiv Slovaka koji su na penale izbacili njihove susjede Irce!

GOL DŽEKO

Kako je hladnokrvan bio Edin Džeko! U stilu Jorginha je poslao loptu u sredinu, a velika je sad odgovornost na Šehiću.

GOL IRSKA

Washington zabija, Džeko ne smije promašiti za još malo nade u prolazak!

SLOVAČKA PROŠLA

Promašio je Doherty odlučujući penal i Irska je ispala! Slovačka je bila precizna u svim udarcima iz penala i prošla dalje sa 4-2!

PROMAŠAJ SJ. IRSKA

Ima nade za BiH! Promašili su Irci, lopta je otišla u gredu, a Hotić je zabio za povratak nade susjedima!

Komentari 161