To je to što me zanima!

Poljska će dati azil Bjeloruskinji koju su htjeli na silu deportirati!

Poljska, gdje se nalaze mnogi kritičari režima Aleksandera Lukašenka, je ponudila pomoć Tsimanouskayi preko ministra vanjskih poslova Marcina Przydacza
Vidi originalni članak

Bjeloruska atletičarka Krystsina Tsimanouskaya (24) stigla je u poljsku ambasadu u Tokiju nakon što je odbila deportaciju u svoju državu, piše Sky news.

Tsimanouskaya je provela noć u hotelu zračne luke, a olimpijski službenici kasnije su javili da je atletičarka na sigurnom.

Poljska, gdje se nalaze mnogi kritičari režima Aleksandera Lukašenka, je ponudila pomoć Tsimanouskayi preko ministra vanjskih poslova Marcina Przydacza koji joj je na Twitteru ponudio "humanitarnu vizu i nastavak sportske karijere u Poljskoj ako ona tako izabere".

Podsjetimo, Krystsina Tsimanouskaya je tvrdila da je protiv svoje volje odvedena na let za Bjelorusiju nakon što je kritizirala trenere na Olimpijskim igrama u Tokiju.

HTJELI JU DEPORTIRATI Skandal u Tokiju! Bjeloruskinja kritizirala režim svoje zemlje pa potrčala policiji: 'Žele ju oteti!'

Bjeloruskinja je u tokijskoj zračnoj luci Haneda zatražila zaštitu policije kako se ne bi morala ukrcati na let.

- Neću se vratiti u Bjelorusiju. Mislim da sam sigurna. S policajcima sam - rekla je fotografu Reutersa u zračnoj luci.

Tsimanouskaya je rekla da joj je stručni stožer došao u sobu i rekao da se spremi za put, a ona je odvedena u zračnu luku prije nego što je nastupila na utrkama sprinta (200 m) i štafete (4*400) koje su na rasporedu u četvrtak. Također tvrdi da su je izbacili iz momčadi zato što je na Instagramu progovorila o nemaru bjeloruskih trenera.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • octopuss 02.08.2021.

    I što ćeš sad Kristina Cimanuskaja raditi sa azilom? Osim sportskog talenta, koje imaš vještine, škole? Za sklapati Yaris u tvornici? Lizati taksene i poštanske marke?  

Komentiraj...
Vidi sve komentare