Sport

Komentari 3

Poljska će dati azil Bjeloruskinji koju su htjeli na silu deportirati!

Poljska će dati azil Bjeloruskinji koju su htjeli na silu deportirati!

Poljska, gdje se nalaze mnogi kritičari režima Aleksandera Lukašenka, je ponudila pomoć Tsimanouskayi preko ministra vanjskih poslova Marcina Przydacza

Bjeloruska atletičarka Krystsina Tsimanouskaya (24) stigla je u poljsku ambasadu u Tokiju nakon što je odbila deportaciju u svoju državu, piše Sky news.

Tsimanouskaya je provela noć u hotelu zračne luke, a olimpijski službenici kasnije su javili da je atletičarka na sigurnom.

Poljska, gdje se nalaze mnogi kritičari režima Aleksandera Lukašenka, je ponudila pomoć Tsimanouskayi preko ministra vanjskih poslova Marcina Przydacza koji joj je na Twitteru ponudio "humanitarnu vizu i nastavak sportske karijere u Poljskoj ako ona tako izabere".

Podsjetimo, Krystsina Tsimanouskaya je tvrdila da je protiv svoje volje odvedena na let za Bjelorusiju nakon što je kritizirala trenere na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bjeloruskinja je u tokijskoj zračnoj luci Haneda zatražila zaštitu policije kako se ne bi morala ukrcati na let.

- Neću se vratiti u Bjelorusiju. Mislim da sam sigurna. S policajcima sam - rekla je fotografu Reutersa u zračnoj luci.

Tsimanouskaya je rekla da joj je stručni stožer došao u sobu i rekao da se spremi za put, a ona je odvedena u zračnu luku prije nego što je nastupila na utrkama sprinta (200 m) i štafete (4*400) koje su na rasporedu u četvrtak. Također tvrdi da su je izbacili iz momčadi zato što je na Instagramu progovorila o nemaru bjeloruskih trenera.

Najčitaniji članci