To je to što me zanima!

Primorac miče Posavca s gola: Neka se malo odmori i probudi

"Pogledao sam još jednom utakmicu u Varaždinu i i te kako nisam zadovoljan kako je Posavec branio. Neka se malo odmori i probudi, da na proljeće imamo boljeg golmana, da brani bolje" - kaže Primorac.
Vidi originalni članak

Još sutrašnjih 90 minuta protiv Gorice i napokon će što se tiče igrača biti gotova 2020. godina, godina u kojoj je za Hajduk bio malo toga dobroga. Kako upravljački, tako i poslovno, rezultatski, na koncu i igrački a i po tome što su navijači već dugo daleko od momčadi i tribina. Teško da jedan pozitivan rezultat može popraviti loš dojam koji Hajduka prati kroz cijelu kalendarsku godinu, ali sigurno da bi pobjeda barem malo ublažila rane na srcima navijača i ostavila im kakvu – takvu nadu da će u 2021. biti bolje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HAJDUKOVA KRIŽALJKA Jakobušićevi upitnici: Tko zna kad ćemo se opet skupa naći...

U sličnom je uvjerenju i trener Boro Primorac, kome je nakon poraza protiv Rijeke i Varaždina malo toga bilo jasno. Kako je moguće da njegova momčad prospe vodstvo protiv Rijeke u onim vaterpolo uvjetima na Poljudu, a nevjerojatnije je kako su dopustili da im fenjeraš Varaždin utrpa tri komada u prvom poluvremenu.

Jeste li analizirali poraz u Varaždinu i kako objašnjavate različiti pristup u prvom i drugom poluvremenu?

- Jesam, i slažem se da smo bili očajni, da smo izgubili sve duele u prvom poluvremenu, i da su nam mogli dati još koji gol. Bilo je to jedno od najgorih poluvremena od kad sam ja tu i nije mi bilo drago. Još mi je ta knedla u grlu...

Hoće li biti promjena u sastavu, prije svega na golu?

- Bit će promjena i u sastavu i na golu, branit će Ljubić.

DOGOVOR HAJDUKA I HNS-A Travnjak na Poljud dolazi tek u svibnju! 'Vatreni neće tu igrati u ožujku, ne želimo se sramotiti'

Jeste li to već rekli Posavcu, i hoće li on biti na klupi za rezerve ili na tribinama?

- On je golman Hajduka i bit će tamo gdje ga trener postavi. Trener sastavlja momčad. Ja sam pogledao još jednom utakmicu u Varaždinu i itekako nisam bio zadovoljan onim kako je branio. Neka se malo odmori i probudi, da na proljeće imamo boljeg golmana, da brani bolje.

Možete li završiti ovu nesretnu kalendarsku 2020. godinu u kojoj je bilo jako puno loših stvari pobjedom protiv neugodne Gorice?

- Vjerujem u svoje igrače, vjerujem da će dati sve od sebe i da mogu puno bolje nego što su pokazali u prvom dijelu utakmice u Varaždinu. Nadam se da će opravdati očekivanja navijača i da idemo na pauzu s pozitivnim rezultatom. Dobro su radili kroz tjedan, svi su spremni osim Umuta za kojega je ova polusezona gotova, i svi su na raspolaganju.

Gorica je visoko, jedino je Dinamo prosuo manje bodova od njih? 

- Već sam više puta rekao da se u HNL-u igra jako dobar nogomet, da imamo dobre trenere, i dobre momčadi, i moraš biti dobar da bi pobjeđivao. Oni su na početku bili nešto slabiji, sad su se u zadnje dvije utakmice razgoropadili, i moramo učiniti sve da ih smirimo. Oni kažnjavaju svaku pogrešku i trebat će biti kontaktiran svih 90 minuta i igrati dobro da bi ih dobili.

Jairo i Gyurcso nisu u Varaždinu počeli utakmicu, je li to bila dobra odluka i hoće li se nešto mijenjati?

- Nije to utjecalo na rezultat nego to što smo primili jeftino golove u obrani. Jairo će početi, počet će i Adam, a i Simić će igrati isto da malo učvrstimo obranu.

Koliko je važno pobijediti, devet je bodova prednosti Gorice i ako tako i ostane teško ćete ih stići na proljeće.

- U svaku utakmicu ulazim s namjerom da je dobijem, a ne da mislim što će biti. Ni u avion ne ulazite s mišlju što ako padne... Vjerujem u svoje igrače i učinit ću sve da i oni daju sve od sebe, i da ih dobijemo.

Hajduk je Gorici dao tri igrača koji nisu mogli igrati na Poljudu, Kalika, Špikića i Pršira, a ta je Gorica devet bodova ispred Hajduka. Kako to objasniti?

- Meni je drago da oni igraju dobro. Pršir doduše ne igra, Špikić je dobar, Kalik je zabio dva gola... Ne mogu govoriti o onome što je bilo prije mene.

HUMANITARNA AKCIJA Splitski novinari zajedno sa sportašima donirali tone hrane i preko 130.000 kn za beskućnike

Gorica je nanijela prvi poraz Osijeku i zabila im četiri gola?

- To vam je kao mi u Varaždinu, slab dan, dogodi se... Osijeku je teško dati i dva, a kamo li četiri gola. Aston Villa je zabila sedam Liverpoolu... Nije Bjelica napravio igru da dobije četiri gola, dogodilo se.

Kakav je teren?

- Teren kao teren, nikad nisam vodio računa o terenu. Kakav je nama takav je i njima, u svakom slučaju će biti puno bolji nego protiv Rijeke. Još bih za kraj volio kazati par riječi o pokojnom Voji Kačiću, mislim da bi se igrači i za njega trebali boriti. Radio je s Poklepovićem i Ivićem i uvijek je pronalazio i birao dobre golmane Pokoj mu duši...

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 20.12.2020.

    TAR1: stvarno si smjesan

  • 20.12.2020.

    egzekutor još jači: o.k ali to je sve Hajduk i svim izdanjima

  • crodark_1 19.12.2020.

    Primorcu su novinari pomoćni treneri. Ja baš namjerno ne bih poslušao te novinarske sveznalice koji se kuže u sve, a u stvari se ulizuju. Oni znaju kome. Ni Ćiro nije tolilo ispljuvo Pakasina ko Hajdukovi novinari Posavca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare