Sport

Komentari 38

Travnjak na Poljud dolazi tek u svibnju! 'Vatreni neće tu igrati u ožujku, ne želimo se sramotiti'

Travnjak na Poljud dolazi tek u svibnju! 'Vatreni neće tu igrati u ožujku, ne želimo se sramotiti'

'Jedan od razloga što smo se odlučili za peti mjesec je i donacija travnjaka. A naš trenutačni dat ćemo Croatiji iz Zmijavaca. Nije logično da reprezentacija ovdje igra u ožujku' - rekao je Jakobušić

Dogovorili smo se da bismo u realizaciju samog hibridnog travnjaka na Poljudu ušli u svibnju zbog nabave i provođenja svih potrebnih radnji koje treba napraviti da bi se stadion pripremio. To financira Hrvatski nogometni savez i sve će stajati oko četiri milijuna kuna, rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić nakon sastanka čelnika Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza na Poljudu.

Već na utakmici Lige nacija između Hrvatske i Portugala vidjelo se da poljudski travnjak treba zamijeniti za igranje na najvišoj razini, a kasnije je to bilo vidljivo i na utakmici Hajduka i Rijeke gdje je na terenu bio opći potop. Zato će se na Poljudu u svibnju sljedeće godine postaviti hibridni travnjak.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hajdukovaca

- Pokazali smo da će hrvatska reprezentacija igrati i u Splitu, a naš je projekt već godinama da hrvatska reprezentacija igra svugdje u državi. Ali razlog novog travnjaka su i kvalitetnije utakmice koje će se onda igrati na Poljudu - objasnio je Kustić, a predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić dodao:

- Jedan od razloga što smo se odlučili za svibanj je donacija travnjaka. Koliko god taj travnjak nama bio loš, imamo zahtjev od Croatije iz Zmijavaca za donacijom travnjaka, pa će naš travnjak u svibnju ići u Zmijavce. Što se tiče reprezentacije u ožujku na Poljudu, nije logično da se igra u Splitu, nema smisla da se sramotimo. Ali ako stožer odluči igrati u Splitu, dat ćemo im podršku.

Tako će hrvatska reprezentacija u novim ogledima sljedeće godine najvjerojatnije zaigrati na nekom drugom stadionu, a Hajduk će ga koristiti do kraja sezone. Naravno, nije moglo proći bez pitanja o trenutnom stanju u Hajduku nakon poraza u Varaždinu (4-2) te o dolasku Gorana Sablića koji je novi trener Hajduka 2.

- Nismo nikad bježali od pitanja pa nećemo ni sad. Što se tiče Varaždina, morat ću se i ja malo korigirati. Za neke stvari će očito trebati malo više vremena nego što sam mislio. Tu sam mjesec i pol dana, mislio sam da će ići brže, ali to je jedan proces koji duže traje. Što se tiče Sablića, htjeli bismo vidjeti kakvu energiju će nam dati i što ćemo s Hajdukom 2. Primarni cilj nam je proizvoditi igrače za seniorsku momčad - zaključio je Jakobušić.

Najčitaniji članci