Obavijesti

Sport

Komentari 29

Primorac miče Posavca s gola: Neka se malo odmori i probudi

Primorac miče Posavca s gola: Neka se malo odmori i probudi

"Pogledao sam još jednom utakmicu u Varaždinu i i te kako nisam zadovoljan kako je Posavec branio. Neka se malo odmori i probudi, da na proljeće imamo boljeg golmana, da brani bolje" - kaže Primorac.

VIDEO

Još sutrašnjih 90 minuta protiv Gorice i napokon će što se tiče igrača biti gotova 2020. godina, godina u kojoj je za Hajduk bio malo toga dobroga. Kako upravljački, tako i poslovno, rezultatski, na koncu i igrački a i po tome što su navijači već dugo daleko od momčadi i tribina. Teško da jedan pozitivan rezultat može popraviti loš dojam koji Hajduka prati kroz cijelu kalendarsku godinu, ali sigurno da bi pobjeda barem malo ublažila rane na srcima navijača i ostavila im kakvu – takvu nadu da će u 2021. biti bolje.

Pokretanje videa...

Boro Primorac u Hajduku 01:59

U sličnom je uvjerenju i trener Boro Primorac, kome je nakon poraza protiv Rijeke i Varaždina malo toga bilo jasno. Kako je moguće da njegova momčad prospe vodstvo protiv Rijeke u onim vaterpolo uvjetima na Poljudu, a nevjerojatnije je kako su dopustili da im fenjeraš Varaždin utrpa tri komada u prvom poluvremenu.

Jeste li analizirali poraz u Varaždinu i kako objašnjavate različiti pristup u prvom i drugom poluvremenu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jesam, i slažem se da smo bili očajni, da smo izgubili sve duele u prvom poluvremenu, i da su nam mogli dati još koji gol. Bilo je to jedno od najgorih poluvremena od kad sam ja tu i nije mi bilo drago. Još mi je ta knedla u grlu...

Hoće li biti promjena u sastavu, prije svega na golu?

- Bit će promjena i u sastavu i na golu, branit će Ljubić.

Jeste li to već rekli Posavcu, i hoće li on biti na klupi za rezerve ili na tribinama?

- On je golman Hajduka i bit će tamo gdje ga trener postavi. Trener sastavlja momčad. Ja sam pogledao još jednom utakmicu u Varaždinu i itekako nisam bio zadovoljan onim kako je branio. Neka se malo odmori i probudi, da na proljeće imamo boljeg golmana, da brani bolje.

Možete li završiti ovu nesretnu kalendarsku 2020. godinu u kojoj je bilo jako puno loših stvari pobjedom protiv neugodne Gorice?

- Vjerujem u svoje igrače, vjerujem da će dati sve od sebe i da mogu puno bolje nego što su pokazali u prvom dijelu utakmice u Varaždinu. Nadam se da će opravdati očekivanja navijača i da idemo na pauzu s pozitivnim rezultatom. Dobro su radili kroz tjedan, svi su spremni osim Umuta za kojega je ova polusezona gotova, i svi su na raspolaganju.

Gorica je visoko, jedino je Dinamo prosuo manje bodova od njih? 

- Već sam više puta rekao da se u HNL-u igra jako dobar nogomet, da imamo dobre trenere, i dobre momčadi, i moraš biti dobar da bi pobjeđivao. Oni su na početku bili nešto slabiji, sad su se u zadnje dvije utakmice razgoropadili, i moramo učiniti sve da ih smirimo. Oni kažnjavaju svaku pogrešku i trebat će biti kontaktiran svih 90 minuta i igrati dobro da bi ih dobili.

Jairo i Gyurcso nisu u Varaždinu počeli utakmicu, je li to bila dobra odluka i hoće li se nešto mijenjati?

- Nije to utjecalo na rezultat nego to što smo primili jeftino golove u obrani. Jairo će početi, počet će i Adam, a i Simić će igrati isto da malo učvrstimo obranu.

Koliko je važno pobijediti, devet je bodova prednosti Gorice i ako tako i ostane teško ćete ih stići na proljeće.

- U svaku utakmicu ulazim s namjerom da je dobijem, a ne da mislim što će biti. Ni u avion ne ulazite s mišlju što ako padne... Vjerujem u svoje igrače i učinit ću sve da i oni daju sve od sebe, i da ih dobijemo.

Hajduk je Gorici dao tri igrača koji nisu mogli igrati na Poljudu, Kalika, Špikića i Pršira, a ta je Gorica devet bodova ispred Hajduka. Kako to objasniti?

- Meni je drago da oni igraju dobro. Pršir doduše ne igra, Špikić je dobar, Kalik je zabio dva gola... Ne mogu govoriti o onome što je bilo prije mene.

Gorica je nanijela prvi poraz Osijeku i zabila im četiri gola?

- To vam je kao mi u Varaždinu, slab dan, dogodi se... Osijeku je teško dati i dva, a kamo li četiri gola. Aston Villa je zabila sedam Liverpoolu... Nije Bjelica napravio igru da dobije četiri gola, dogodilo se.

Kakav je teren?

- Teren kao teren, nikad nisam vodio računa o terenu. Kakav je nama takav je i njima, u svakom slučaju će biti puno bolji nego protiv Rijeke. Još bih za kraj volio kazati par riječi o pokojnom Voji Kačiću, mislim da bi se igrači i za njega trebali boriti. Radio je s Poklepovićem i Ivićem i uvijek je pronalazio i birao dobre golmane Pokoj mu duši...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića