To je to što me zanima!

Hrga bombardirao Bookerovu glavu, sudac morao prekinuti!

Filip Hrgović je na Floridi došao do 12. pobjede u 12. profesionalnom meču. Sudac je prekinuo u petoj rundi njegovu borbu s Rydellom Bookerom zbog preteških udaraca za protivnika
Vidi originalni članak

Rydell Booker (39) nije imao šanse. Bivši robijaš pao je u drugoj rundi, no borbu Filipa Hrgovića (28) prekinuo je sudac nakon 45 sekundi pete od planiranih 10 rundi priredbe u Hollywoodu, sjevernom predgrađu Miamija na Floridi, zbog silnih udaraca koje je hrvatski borac poslao u glavu protivnika.

Dvanaesta je to Hrgina pobjeda u profesionalnoj karijeri u isto toliko mečeva i dobra najava za ozbiljne mečeve koji ga uskoro čekaju na putu do napada titule svjetskoga boksačkog prvaka. Osvojio je Hrgović pobjedom IBF-ov međunarodni pojas i nanio Bookeru peti poraz u 31. meču, treći u posljednje četiri borbe.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Hrga slavi pobjedu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pametno je "El Animal" odradio meč u Seminole Hard Rock Hotel & Casinu i nije pod svaku cijenu tražio brzi nokaut. Nakon prve runde ispitivanja snaga, u drugoj je krenuo žestoko, jednom izbacio Bookera iz ravnoteže, a u drugoj ga serijom teških udaraca u glavu srušio, no spasilo ga je zvono.

POGLEDAJTE VIDEO Bivši robijaš pomeo je pod! Evo kako je Filip razbio Amerikanca

Činilo se kako će Hrgović završiti posao u trećoj rundi, no uživao je biti u ringu, a Booker je nevjerojatno dobro podnosio udarce u glavu. Ipak, nakon još dvije runde jednostranog meča, sudac je upozorio Amerikanca da mora biti aktivniji ili će prekinuti meč.

To se i dogodilo početkom pete runde. Booker nije imao odgovor na Filipove napade i pridružio se popisu na kojem su Brazilac Raphael Zumbano Love, Čeh Pavel Šour, Britanac Tom Little, Irac Sean Turner, Meksikanac Filiberto Tóvar, Amerikanci Amir Mansour, Kevin Johnson i Gregory Corbin, Meksikanac Mario Heredia, Amrikanac Éric Molina i Grk Alexandre Kartozia.

OTKRIO KOGA ŽELI IDUĆEG 'Hej, vi Instagram boksači, ne pričajte s*anja. Potpišite meč!'

Tko je idući? Filipa bismo mogli vidjeti u ringu još jednom do kraja ove godine, a on je ponavljao kako od promotora očekuje jako ime, ali da će ga jako teško još dobiti. Iduća bi godina, u svakom slučaju, mogla biti prijelomna u karijeri brončanog olimpijca.

VIDEO: RASPOLOŽENI FILIP Hrgović šapnuo Bookeru: 'Ti si prestar', ovom nije bilo do šale

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ZVEZDE BANDA 08.11.2020.

    Neka samo skuplja iskustvo, kao da ovi drugi što imaju skor 15:0 i sl imaju nekog s vrha, tako to ide dok se penješ do vrha

  • savskokupaliste 08.11.2020.

    Idući je Joža Manolić?

  • 08.11.2020.

    Dajte mu vise nekoga iz top 10 da vidimo hoce li biti ista od njega!

Komentiraj...
Vidi sve komentare