Obavijesti

Sport

Komentari 34

Hrga bombardirao Bookerovu glavu, sudac morao prekinuti!

Hrga bombardirao Bookerovu glavu, sudac morao prekinuti!

Filip Hrgović je na Floridi došao do 12. pobjede u 12. profesionalnom meču. Sudac je prekinuo u petoj rundi njegovu borbu s Rydellom Bookerom zbog preteških udaraca za protivnika

Rydell Booker (39) nije imao šanse. Bivši robijaš pao je u drugoj rundi, no borbu Filipa Hrgovića (28) prekinuo je sudac nakon 45 sekundi pete od planiranih 10 rundi priredbe u Hollywoodu, sjevernom predgrađu Miamija na Floridi, zbog silnih udaraca koje je hrvatski borac poslao u glavu protivnika.

Dvanaesta je to Hrgina pobjeda u profesionalnoj karijeri u isto toliko mečeva i dobra najava za ozbiljne mečeve koji ga uskoro čekaju na putu do napada titule svjetskoga boksačkog prvaka. Osvojio je Hrgović pobjedom IBF-ov međunarodni pojas i nanio Bookeru peti poraz u 31. meču, treći u posljednje četiri borbe.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Hrga slavi pobjedu

Pokretanje videa...

Hrgović pjeva "Grkinju" 00:46

Pametno je "El Animal" odradio meč u Seminole Hard Rock Hotel & Casinu i nije pod svaku cijenu tražio brzi nokaut. Nakon prve runde ispitivanja snaga, u drugoj je krenuo žestoko, jednom izbacio Bookera iz ravnoteže, a u drugoj ga serijom teških udaraca u glavu srušio, no spasilo ga je zvono.

Bivši robijaš pomeo je pod! Evo kako je Filip razbio Amerikanca
Bivši robijaš pomeo je pod! Evo kako je Filip razbio Amerikanca

Činilo se kako će Hrgović završiti posao u trećoj rundi, no uživao je biti u ringu, a Booker je nevjerojatno dobro podnosio udarce u glavu. Ipak, nakon još dvije runde jednostranog meča, sudac je upozorio Amerikanca da mora biti aktivniji ili će prekinuti meč.

To se i dogodilo početkom pete runde. Booker nije imao odgovor na Filipove napade i pridružio se popisu na kojem su Brazilac Raphael Zumbano Love, Čeh Pavel Šour, Britanac Tom Little, Irac Sean Turner, Meksikanac Filiberto Tóvar, Amerikanci Amir Mansour, Kevin Johnson i Gregory Corbin, Meksikanac Mario Heredia, Amrikanac Éric Molina i Grk Alexandre Kartozia.

'Hej, vi Instagram boksači, ne pričajte s*anja. Potpišite meč!'
'Hej, vi Instagram boksači, ne pričajte s*anja. Potpišite meč!'

Tko je idući? Filipa bismo mogli vidjeti u ringu još jednom do kraja ove godine, a on je ponavljao kako od promotora očekuje jako ime, ali da će ga jako teško još dobiti. Iduća bi godina, u svakom slučaju, mogla biti prijelomna u karijeri brončanog olimpijca.

Hrgović šapnuo Bookeru: 'Ti si prestar', ovom nije bilo do šale
Hrgović šapnuo Bookeru: 'Ti si prestar', ovom nije bilo do šale
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HRGOVIĆ VS. BOOKER 4 SATA , Florida, SAD
Sortiranje događaja
REAKCIJE

Hvala Bookeru što je prihvatio ovu borbu. Imao je težak život i vratio se na ovaj nivo. Mislim da mi je izvedba bila dobra, od prve runde dizao sam ritam, bacao puno udaraca i mislim da je bilo dobro što je sudac prekinuo meč, rekao je Hrgović nakon meča i dodao:

- Baš je težak, mislio sam da će pasti puno prije. Trebao sam ga pustiti da me više udara i da mu uzvratim kontre. Stalno se pokrivao gardom, ali odradio sam dobar posao.

- Bio je dobar sparing partner, ali se popravio od toga. Ima gotovo 40 godina i svaka čast što je ovako dobro boksao. Što dalje? Volio bih se boriti protiv najboljih u kategoriji. Bit će teško menadžerima da mi dogovore meč. Ajmo, dečki, potpišite taj ugovor!

- Nestrpljiv sam, imam dugu amatersku karijeru i osjećam se spreman. Želim težak meč. Puno je Instagram boksača koji samo pričaju, a nitko ne želi potpisati ugovor za meč s El Animalom.

- Wilder, Fury ili Joshua? Još moram malo napredovati i imati prije nekoliko težih imena, ali nivoa malo ispod njih dvojice. Tko treba potpisati? Michael Hunter, Joe Joyce, Daniel Dubois, Dillian White, Aleksandar Povjetkin, Derek Chisora... To bi mi bila priprema za najbolje u kategoriji.

KRAJ!

Gotovo je! Sudac je odlučio prekinuti meč u 43. sekundi pete runde zbog silnih udaraca u Bookerovu glavu, Hrgović je pobijedio i čestita mu njegov trener Pedro Diaz! Filip nastavlja besprijekornu seriju protiv sparing partnera i osvojio je IBF međunarodni pojas. Do kraja ove godine trebali bismo ga opet vidjeti u ringu.

4. RUNDA

I dalje imamo istu situaciju, Hrgović zadaje Bookeru puno udaraca u glavu i sudac to vidi. Rekao je Rydellu upravo da mora biti aktivniji, inače će prekinuti meč.

3. RUNDA

Nevjerojatno je da Booker još stoji na nogama! Lijepo hrvatski boksač odrađuje ovaj meč i otvara gard protivniku koji mu je uspio zadati prve udarce krajem treće runde. Meč je dogovoren na 10, ali vjerujemo da će posao biti gotov puno prije.

2. RUNDA

Booker je pao, i to drugi put krajem druge runde! Ušao je Hrga u svoju seriju i pitanje je vremena kad će meč završiti, spasilo je Amerikanca sad zvono, ali Filip bi to morao brzo završiti. Vidi se da Filip nema doraslog protivnika.

Komentari 34