To je to što me zanima!

Predsjednik Orijenta otpustio je trenera i sjeo na klupu: Zašto je otišao Fućak? Donesite vi novac

Orijent je bio jesenski prvak, a sad je tri boda iznad zone ispadanja. Edo Flego je bivši trener, a Marinko Koljanin opet vadi kestenje iz vatre. Na Krimeji su pred kamere sjeli on i predsjednik Matijaš
Vidi originalni članak

Prošle godine na Krimeji je u finišu sezone došlo do smjene trenera. Dopredsjednik Marinko Koljanin (64) sjeo je na klupu, obavio posao u 2. HNL i osvojio županijski kup pobjedom na penale nad Grobničanom (pa je Orijent imao domaći kup-spektakl s Dinamom).

Prije tri dana raskinuta je suradnja sa šefom struke Edom Flegom, a na klupu je kao v.d. glavnog trenera sjeo Koljanin kojeg posljednjeg dana svibnja čeka - finale županijskog kupa, s Grobničanom,

POGLEDAJTE VIDEO: Marinko Koljanin (Orijent 1919)

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O nogometu je zaboravio više nego što će većina ikad znati pa je i temu o promjeni na čelu struke počeo onim daleko važnijim, širim pogledom na tešku rezultatsku, ali - dobru opću situaciju u klubu:

- Upali smo u određeni sportski problem što se događa u nogometu. Puno važnije je da je klub stabilan - počeo je dopredsjednik/šef struke.

- Za pet mjeseci je Skupština kluba. Čitam da se dio riječkih klubova žali na financijsku situaciju, a sada neki nas pitaju zašto smo prodali Fućka. Imaju Skupštinu pa neka se kandidiraju za predsjednika i donesu novac u klub. Otkada je Matijaš predsjednik klub je iznad vode, svaki put smo dobili licencu. Moram sam napraviti digresiju jer siguran sam da tako netko pametuje i na Rujevici gdje također netko ulaže svoj privatan novac. Situacija u riječkom sportu je grozna, ali to je jedna druga tema. Aktualna je da sada svi u klubu i oko njega moramo mobilizirati da prevladamo ovu tešku situaciju.

STOLJEĆE KRIMEJSKOG PONOSA Orijentovih 100 godina! Del si mog života i ti ćeš vavek to bit

Dojučerašnji trener Edo Flego je, u odlasku, doveo u pitanje zimski prijelazni rok i kvalitetu igrača.

– Što smo trebali ne prodati Fućka nego dovesti još tri igrača i uložiti tri milijuna kuna kojih nemamo i dovesti klub u bankrot? Uostalom, doveli smo četiri dobra drugoligaška igrača: Durdova, Gadžea, Dukađina i Komorskog. Naravno, bilo je peha i ozljeda, ponajprije Tadejevića i Švrljuge. No, neću da čujem da nam netko nedostaje! Ne fali nam nitko! Koga nema bez njega se mora! - rekao je Koljanin.

Predsjednik je objasnio rezon iza odluke da Koljanin preuzme momčad:

- Ne samo zbog toga što ima puno iskustva i znanja već zbog toga što su ostala četiri kola do kraja i bilo kojem treneru sa strane trebalo bi najmanje 15 dana za upoznavanje s momčadi, a mi toliko vremena nemamo. Marinko je bio prisutan na svim utakmicama i treninzima, najbolje je upoznat s igračima i stanjem u momčadi. Situacija u kojoj se nalazimo nije jednostavna, međutim, sve to je nogomet. Ispred nas je velika bitka, svojevrsni rat kojega ćemo voditi na dva fronta. Na jednom, u prvenstvu, imamo četiri bitke, a drugoj, onoj u Županijskom kupu, jednu bitku. Vjerujem da ćemo iz toga izaći kao pobjednici - rekao je Saša Matijaš.

MARINKO KOLJANIN: 'Orijent je spreman za 1. HNL, mi možemo igrati na Kantridi'

Orijent je na 9. mjestu Druge HNL, tri boda iznad zone ispadanja, a do kraja sezone čekaju ga: gostovanje kod Dinama, domaća utakmica sa Solinom, 90 minuta u Sesvetama, zadnje kolo s Opatijom na Krimeji te, 31. svibnja, repriza prošlosezonskog finala Županijskog kupa s Grobničanom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Ri-Fiume< 04.05.2022.

    Da niste odje... Li Miška i Rijeku.. Sad nebi bili u uvoj krizi.. Ali ne vi rađe Fućka dali ća od Rijeke....pa evo vam sad.... Ispadne Orijent u dr. Ligu...

  • bananeros 04.05.2022.

    Čim prestane kapat lova, sve ide u k.!!!

  • skenderbeu___dinamo 04.05.2022.

    Taj Fućak je smiješan igrač.

Komentiraj...
Vidi sve komentare