To je to što me zanima!

Prosinečki: Ovaj Dinamo bolji je čak i od onog moga iz 1997.

Ovaj Dinamo je ponovno spreman za velike stvari, kao i prošle sezone. Jaki su, baš kao i mi 1997., možda i bolji, rekao nam je Prosinečki, kojega su Zagrepčani oduševili sjajnom predstavom u Budimpešti
Vidi originalni članak

Dinamo je oduševio u Budimpešti. To je super momčad, sjajno vođena s klupe, sipa komplimente na račun “modrih” Robert Prosinečki, bivši legendarni veznjak Zagrepčana.

Vjerojatno će još danima, sve do pred samu utakmicu s Rosenborgom, pričati o toj čarobnoj noći na Dunavu. Noći u kojoj su navijači Dinama nadglasali 20.000 domaćih navijača, a igrači na terenu “pomeli” Fradi. Tih 4-0 je jedna od najvećih gostujućih pobjeda Dinama u novijoj povijesti. Podsjetilo je jako na Zürich 1997. godine.

NENAD BJELICA: 'Dinamo će biti još jači, novac ćemo uložiti u dva pojačanja'

- Taj Grasshoppers je bila velika utakmica, sjećam se dobro tih 5-0 nakon 4-4 u Zagrebu. Velika pobjeda, ali ova je još veća od te, važnija. Dinamo je ovom pobjedom osigurao barem skupinu Europske lige i veliki novac. Ulog je bio jako velik, a oni su sjajno reagirali - rekao je Prosinečki i dodao:

- Ovaj Dinamo je ponovno spreman za velike stvari, kao i prošle sezone. Jaki su, baš kao i mi 1997., možda i bolji.

Izbornika BiH, dakle, oduševila je sjajna Dinamova partija u Budimpešti, a kako i ne bi. Njegov je Dinamo 1997. doista bio sjajan, a ova momčad podsjeća na tu sjajnu generaciju. Prije 22 godine je u Zagrebu pao Partizan 5-0, Liga prvaka nije izborena samo zbog sudačkih previda i “poguranca” na stranu Newcastlea. Došli su “modri” do 3. kola Kupa Uefa, a tamo ih je jedva izbacio Atletico.

U Švicarskoj su te večeri kad je Dinamo pobijedio 5-0, junaci bili Igor Cvitanović i Robert Prosinečki. Na tribinama je bilo osam tisuća navijača “modrih”. Cvita je zabio tri komada, a Prosinečki dva.

DINAMOVA JUNAČINA Leko: Boljelo ga je, ali stisnuo je zube. Pa Ari se ne predaje!

- Uvijek se rado sjetim te utakmice, pa teško je pobrojati koliko sam puta pogledao snimku tih golova. Bila je to naša čarobna večer, baš kao ova Dinamova sinoć u Budimpešti - rekao nam je Igor Cvitanović i nastavio:

- Švicarci su se tada izvukli u Zagrebu, ali znali smo da smo bolji i vjerovali smo u trijumf u Švicarskoj, eto, na kraju je to jedna od najvećih i najvrjednijih naših pobjeda u gostima u povijesti kluba. Dinamo je sad sedmi put na pragu elite, na pragu utakmica s najvećim europskim klubovima. Svaka čast Europskoj ligi, uostalom preko nje je hrvatski prvak nakon pola stoljeća izborio europsko proljeće, ali Liga prvaka je želja i jedino bi ona ispunila Maksimir ponosom Cilj je ispunjen, osigurano je još najmanje osam europskih utakmica, ali bila bi šteta da se propusti ovakva prilika.

BOGATE PREMIJE Dinamovcima za ulazak u Ligu prvaka čak 100.000 eura bruto

S Rosenborgom će se igrati za najmanje 15,2 milijuna eura i za elitu. Iskreno, nitko nema razloga sumnjati u trupe Nenada Bjelice nakon sjajne večeri u Budimpešti. Ako je za neke i bilo upitnika nakon zagrebačke utakmice, ona je u Mađarskoj pokazala kakav je to samo stroj. Ako to kažu Prosinečki i Cvitanović, onda je jasno koliko su moćni.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • marin007 21.08.2019.

    Digli smo se u nebesa, ovi će nas danas spustiti! Jak je dinamo ali, ali,

  • Mthesecond 16.08.2019.

    Ja ne bih rekao da su bolji..Lako je sadasnjoj generaciji pobjedjivati ove neke Ferencvarose,Saburtala (i to na jedvite jade ove zadnje) vidjet cemo ih protiv ozbiljnijih klubova kakvima ce se pokazati..Ne mozes ih nakon jedne dobro odigrane utakmice protiv kilavih Madjara kovati u nebesa,isticati kao super ekipu..A dodje im kasnije neka "Benfica",rasturi ih s 3:0 i sve hvale padaju u vodu..Ne valja istrcavati prije reda s tim pricama..

  • noćna ptica 16.08.2019.

    Ovaj dinamo je dobar zato što trener može postaviti ekipu tako da igraju najbolji a ne Mamićevi štićanici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare