To je to što me zanima!

Rijeka popunila rupu u obrani: Stiglo pojačanje iz Atalante!

Krešić je došao na posudbu iz Atalante do kraja sezone uz mogućnost otkupa. Rano je prepoznat kao talent, u Atalantu je otišao 2015. iz Zagreba bez ijednog nastupa u HNL-u
Vidi originalni članak

Nije zvučno napadačko ime kao Drmić ili Obregon, ali je pravi razarač u zadnjoj liniji, igrač koji će podići sigurnost cijele obrane, 'mrcina' od skoro dva metra sa talijanskom nogometnom školom...

Tim nam je riječima ukratko opisan novi stoper kojeg je šef struke Goran Tomić dobio na raspolaganje. Kako smo i najavili to je: Anton Krešić (25). Hrvatski U-15, U-16, U-17 i U-19 reprezentativac, igrao u Serie B i Serie C, dolazi na posudbu kao igrač Atalante koji je prošlu sezonu držao obranu Padove.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi riječki stoper

Prvi dojmovi su, kaže, sjajni:

- Hvala svima na dobrodošlici. Rijeka je važan klub u hrvatskom nogometu. Dojmovi su predivni, stadion je vrhunski, grad je lijep i svi su me lijepo dočekali od prvog trenutka, te se nadam da ću povjerenje opravdati na terenu - priča Krešić.

- U Rijeci poznajem pojedine igrače, hrvatsku ligu pratim već neko vrijeme, najviše preko televizije u trenucima kada mi to obveze dopuštaju. Prema ovome što sam vidio HNL izgleda kao odlična liga i zanimljivo prvenstvo.

VIDEO Rijeka predstavila dresove, a Mišković obećao: Bit ćemo bolji!

Očekivanja?

- Došao sam u Rijeku da dam sve od sebe i pomognem ekipi i vjerujem da ćemo ostvarivati dobre rezultate i biti dobro plasirani u prvenstvu.

Talijansko iskustvo?

- U Italiji je jako puno radi na taktici, Serie B je jako zahtjevna liga. Taktika je jako bitna, gledajući moju poziciju stopera najviše smo radili na kretanjima, postavljanjima, bilo da se radi prekidima ili nekoj drugoj fazi igre, uvijek se davalo naglasak kako se postaviti u bilo kojoj situaciji. Otišao sam kao jako mlad igrač u Atalantu i gledajući sada na iskustvo koje sam skupio... Za mladog igrača Serie B je odlična liga za razvoj - rekao je Anton Krešić koji je bio među prvim stoperskim opcijama klupskog generalnog menadžera za sport Roberta Palikuće.

RIJEKA - MTK 4-3 Rijeka pobijedila u 'generalki', Mađarima utrpali četiri komada

Rijeka se polako kompletira i u obrambenom dijelu priče, Tomić na raspolaganje dobiva momčad koja ga ispunjava optimizmom i koja je, kako sam kaže, spremna 'potući' se za vrh HNL-a.

Prvi ispit je već sutra. U subotu od 21.00 na Rujevicu stiže Gorica. Počinje Prva HNL, napokon - s navijačima na tribinama!

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 1feet 17.07.2021.

    inace pratim seriu c i b i znam da je ovo odlicna vijest za protivnicke napadace... tj hocu rec da je ovaj decko rupčaga

  • Mata10 16.07.2021.

    Samo još jedan primjer kako mladi nogometaši nebi trebali prerano ići vani. Na kraju je završio u trećoj Italijanskoj ligi. Malo ih je koji su uspjeli a koji su otišli vani jako mladi. Možda će bit bolje sreće sad u Rijeci.

  • 16.07.2021.

    Bravo za Rijeku 👏👏👏👏👏

Komentiraj...
Vidi sve komentare