Obavijesti

Sport

Komentari 6

Rijeka pobijedila u 'generalki', Mađarima utrpali četiri komada

Rijeka pobijedila u 'generalki', Mađarima utrpali četiri komada

Opet smo vidjeli klasičnu Rijeku. Prema naprijed 'vatromet', u obrani ipak previše propusta. Pavičić i Murić - sjajni. Čerin izašao zbog ozljede ramena. Rijeka je spremna za Goricu 17. srpnja

VIDEO

Nogometaši Rijeke pobijedili su mađarski MTK 4:3 u Kranjskoj Gori u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak nove sezone. Pobijedili: 100% zasluženo. Sa već poslovičnom sjajnom igrom u napadu i ponekom nesigurnošću u obrani.

Rijeka je veći dio utakmice igrala vrlo dobar nogomet, MTK je u završnici uspio smanjiti rezultat, ali bijeli su zadržali prednost i tako na najbolji način okončali uspješne pripreme.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

U šestoj minuti Murić je odigrao za Obenga koji je primio loptu u 16 metara, otišao je u desno, ali njegov udarac završio je u bloku. Šest minuta kasnije sjajni Domagoj Pavičić je dugom loptom pokušao proigrati Murića kojem je malo nedostajalo da glavom pokupi loptu ispred vratara i izbije pred prazan gol.

Rijeka: Zaostalo 5. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk

U 19. je zbog ozljede ramena iz igre izašao Čerin. Na prvu je izgledalo dosta ozbiljno, ali onda je Čerin bez problema sam izašao s travnjaka tako da težinu ozljede tek treba utvrditi.

Igrala se 21. minuta kada je nakon ubačaja i prijenosa lopte Ferreira je ostao sam na drugoj vratnici i poentirao: 0-1. Rijeka je vrlo brzo pohvatala konce igre. U 28. minuti Obeng je sjajno prošao izdržavši dva duela i odigrao za Abassa koji je dugo čekao, na kraju je obrana MTK-a pokušaj dodavanja izbila u korner.

Drmić ostaje u Rijeci: Odmorio sam glavu i posvetio se glazbi
Drmić ostaje u Rijeci: Odmorio sam glavu i posvetio se glazbi

U 27. Murić je izveo korner, snažan udarac Abassa je blokiran. Abass je opet uspio pucati, lopta se odbila od braniča MTK-a i završila na gredi, a najspretniji je bio Escoval koji je zatresao mrežu iz blizine: 1-1.

Rijeka je nastavila pritisak. U 35. minuti Pavičić je ubacio iz kuta, Lončar je loše zahvatio loptu koja je ponovo došla do Pavičića. Uslijedio je novi ubačaj veznjaka Rijeke, Galović je pucao glavom, ali vratar Bence dobrom reakcijom sačuvao je mrežu. Bijeli su dobru igru naplatili u 36. minuti. Lončar je odličnim ubačajem pronašao Abassa koji je rutinski glavom pogodio suprotan kut: 2-1.

U 39. minuti fantastični Robert Murić je uzeo loptu, ušao u svom stilu s desne strane i onda sjajnim prizemnim udarcem s 20 metara matirao vratara MTK-a - 3:1.

Obregon potpisao za Rijeku, a sutra stiže - još veće pojačanje
Obregon potpisao za Rijeku, a sutra stiže - još veće pojačanje

U 55. Mudražija je izbacio Tomečaka na desnoj strani, bek Rijeke proslijedio je loptu za Bušnju čije je snažan udarac iskosa uspio obraniti vratar Benc. Nakon kornera za MTK više nije bilo spasa. Pavičić je ubacio, Galović visoko skočio i poentirao glavom: 4-1.

Mađarski sastav uzvratio je u 58. minuti. Brza kontra i prijenos lopte otvorila je prostora za Grozava koji je izbio sam pred gol i poentirao - 4:2.

U 64. minuti Abass se prošetao po lijevoj strani i ušao u kazneni prostor, pokušao je dodati, lopta se na kraju odbila, ali nije bilo nikog od igrača Rijeke da je iz blizine pospremi u mrežu.

MTK se vratio u igru i 68. minuti. Kata je sjajno potegnuo ljevicom s 25 metara i matirao Labrovića: 4-3. U 88. minuti Kovacsreti je odigrao za Kocsisa koji je snažno potegnuo. Labrović je obranio, lopta se od siline odbila prema golu, ali vratar Rijeke uspio je uhvatiti loptu i sačuvati mrežu.

'Navijači, stižu pojačanja! Imat ćemo jaku i atraktivnu Rijeku'
'Navijači, stižu pojačanja! Imat ćemo jaku i atraktivnu Rijeku'

I 'generalka' je, dakle, ponudila klasičnu Rijeku. Prema naprijed 'vatromet', ali sa još nedostatnim balansom u igri i pravom čvrstinom prema nazad. Taj segment će se očigledno morati doraditi i kroz prijelazni rok, pojačanjima na stoperskim i 'bekovskim' pozicijama te sa barem jednim jakim defenzivnim veznjakom.

Goran Tomić je odmarao Libera, Vuka, Lepinjicu i JurišićaDrmić je igrao kratko, a Obregon ni to; njih dvojica kondicijski ipak još malo zaostaju za suigračima. Sve u svemu: Rijeka je spremna za Goricu 17. srpnja na Rujevici!

Rijeka-MTK 4-3

Igralište Čičare. Sudac: Žnidaršić (Slovenija)
Strijelci: 0:1 Ferreira (21'), 1:1 Escoval (27') 2:1 Abass (36'), 3:1 Murić (39'), 4:1 Galović (56'), 4:2 Grozav (58'), 4:3 Kata (68').

Rijeka: Labrović, Tomečak (od 80’ I. Smolčić), Escoval, Galović, Vukčević (od 66’ H. Smolčić), Gnezda Čerin (od 19’ Mudražija), Lončar (od 57’ Drmić), Murić (od 46’ Bušnja), Pavičić (od 80’ Velkovski), Ampem (od 66’ Ristovski), Abass (od 80’ Karrica). Trener: Goran Tomić.

MTK: Bence, Ferreira, Zsombor, Ramadani, Weir, Grozav, Herrera, Balazs, Perković, Dimitrov, Miovski (još su igrali: Varju, Mezei, Vancsa, Kata, Prosser, Kocsis, Amedome, Kovacsreti, Drljo, Palincsar, Kovacs, Nagy, Baki). Trener: Janta Gabor.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica