Sport

Komentari 4

Nova momčad, novo pivo, novi teren, novi web i... Novi stoper

Nova momčad, novo pivo, novi teren, novi web i... Novi stoper

U subotu od 21.00 na Kvarner dolazi Gorica, starta HNL! Svi osim djece do 12 godina moraju imati Covid-potvrdu da bi ušli na stadion. Tomić najavio da Drmić i Obregon konkuriraju za sastav, nedostaje Pavičić

Na Rujevici su dan prije starta nove sezone održali tri press-konferencije u jednoj. Glavni trener Goran Tomić najavio je 1. kolo kod kuće s Goricom (protivnikom iz posljednjeg, trijumfalnog kola prošle sezone), a generalni direktor Luka Ivančić obznanio novog sponzora i objavio kako je nešto prije podne u pogon puštena redizajnirana, preglednija, brža i bolja klupska web stranica.

POGLEDAJTE VIDEO: Vraćaju se navijači!

Tijekom dana se može očekivati i potpis novog stopera, Antona Krešića (25), dvometraša koji dolazi na posudbu s pravom otkupa iz Atalante. Dečko je bio hrvatski U-15, U-16, U-17 i U-19 reprezentativac, a prošle sezone igrao je silno ambicioznom klubu iz Serie C, u Padovi.

Goran Tomić u subotu na Goricu mora s jednim velikim nedostatkom: neće moći računati na kartoniranog Pavičića. Pod upitnikom je oporavljenik Čerin.

- Nakon pet tjedana jako kvalitetnih i intenzivnih priprema napokon počinjemo novu sezonu. Prošlog ljeta pauze skoro da nije ni bilo, a sad: jedva čekamo da krenu službene utakmice. Atmosfera me strahovito veseli, konkurencija je jaka... - priča Tomić.

- Neki su nam se kasnije priključili, neki se oporavljaju od ozljeda. Tko nije 100% neće početi utakmicu. Igrat će samo najspremniji.

Konkretnije?

- Drmić i Obregon se dižu iz treninga u trening (Drmić je nešto bolji), ali obojica konkuriraju za sastav. Čerina ću provjeriti na zadnjem treningu (ozljeda ramena, nap.a.) pa odlučiti, a Mudražija i Smolčić nisu išli 100% na većem dijelu priprema zbog ozljeda, ali i njih dvojica su u konkurenciji.

Početni sastav se, naravno, nije diktirao. Tijekom dana se očekivalo da iz Budimpešte stigne vijest o Lončarevom potpisu za Ferencvaros.

- Nikome nije više žao što je otišao nego meni, ali to je realnost HNL-a i svaki trener zna da su i izlazni transferi dio svakog prijelaznog roka.

Bit će još pojačanja, vjerojatno i pokoji odlazak, ali... Dan prije službenog starta: kakva je Rijeka?

- Spremna 'potući' se za sam vrh! Ja sam pun vjere u ovu momčad. Da, odmah imamo tri imperativa: Gorica i Istra doma, a u Europi Gzira. Znamo da se od nas traže samo pobjede, mi to prvi sami od sebe očekujemo.

Utoliko više uz...

- Navijače na tribinama. Na-po-kon! Puno puta sam kao trener gostujućih momčadi dolazio na Rujevicu i znam kako je fantastična ta navijačka podrška našoj Rijeci. A sada ću: prvi put voditi momčad na Rujevici uz navijače na tribinama! Jedva čekam - najavio je Tomić.

Od petka je u pogonu i nova nk-rijeka.hr, daleko bolja klupska web-stranica. Sjajni dizajn i fluidnost klupskog weba potpisuje riječka tvrtka Prospekt.

- Cilj nam je bio olakšati posao svima koji u klubu objavljuju na nk-rijeka.hr te, prvo i osnovno, ponuditi bolje iskustvo svim našim navijačima - pričao je Mile Kušić, voditelj projekta:

- I sam sam veliki navijač Rijeke, uživao sam u tome da klupski web napravimo jednostavnijim i preglednijim, sa intuitivnijom navigacijom. Pojednostavljeno, a bogatije. Bit će više multimedije u tekstualnim 'lajvovima', a uskoro kreće i novi izgled web-shopa.

Generalni direktor Luka Ivančić predstavio je novog klupskog sponzora, Daruvarsku pivovaru:

- Zahvaljujući članu naše Uprave i sponzoru Davidu Kastelicu iz Sava osiguranja imamo novog: pivskog partnera. Naše pobjede i trijumfe sada ćemo slaviti uz pive Daruvarske pivovare - rekao je Ivančić, a direktor novog sponzora Siniša Lukač dodao:

- Najstarija smo pivovara u Hrvatskoj, a ovo nam je prvi veliki sponzorski ugovor u našoj novijoj povijesti. Ugovor je potpisan na dvije godine uz želju i mogućnost produženja, a uz kraft pive već od subote na Rujevici će se nazdravljati uz Staro češko.

Na Kvarneru su počele ljetne kiše, ali posve novi travnjak izgleda fantastično. Dušu dao za napadačku Tomićevu igru, za Murića, Drmića, Libera, Obregona, Obenga, Bušnju i ostale riječke napadače.

Vrhunska igra prema nazad još je pod radnim naslovom 'Radovi u tijeku', ali Goricu, Istru i Gziru se za početak - mora pobijediti. Nakon 268 dana i utakmice sa Real Sociedadom napokon se može na tribine. Navijači, Covid-putovnice u džepove pa na Rujevicu.

Vraća se HNL, Rijeka kreće u novu sezonu!

Najčitaniji članci