Obavijesti

Sport

Komentari 4

Nova momčad, novo pivo, novi teren, novi web i... Novi stoper

Nova momčad, novo pivo, novi teren, novi web i... Novi stoper
4

U subotu od 21.00 na Kvarner dolazi Gorica, starta HNL! Svi osim djece do 12 godina moraju imati Covid-potvrdu da bi ušli na stadion. Tomić najavio da Drmić i Obregon konkuriraju za sastav, nedostaje Pavičić

VIDEO

Na Rujevici su dan prije starta nove sezone održali tri press-konferencije u jednoj. Glavni trener Goran Tomić najavio je 1. kolo kod kuće s Goricom (protivnikom iz posljednjeg, trijumfalnog kola prošle sezone), a generalni direktor Luka Ivančić obznanio novog sponzora i objavio kako je nešto prije podne u pogon puštena redizajnirana, preglednija, brža i bolja klupska web stranica.

POGLEDAJTE VIDEO: Vraćaju se navijači!

Tijekom dana se može očekivati i potpis novog stopera, Antona Krešića (25), dvometraša koji dolazi na posudbu s pravom otkupa iz Atalante. Dečko je bio hrvatski U-15, U-16, U-17 i U-19 reprezentativac, a prošle sezone igrao je silno ambicioznom klubu iz Serie C, u Padovi.

Goran Tomić u subotu na Goricu mora s jednim velikim nedostatkom: neće moći računati na kartoniranog Pavičića. Pod upitnikom je oporavljenik Čerin.

- Nakon pet tjedana jako kvalitetnih i intenzivnih priprema napokon počinjemo novu sezonu. Prošlog ljeta pauze skoro da nije ni bilo, a sad: jedva čekamo da krenu službene utakmice. Atmosfera me strahovito veseli, konkurencija je jaka... - priča Tomić.

Rijeka pobijedila u 'generalki', Mađarima utrpali četiri komada
Rijeka pobijedila u 'generalki', Mađarima utrpali četiri komada

- Neki su nam se kasnije priključili, neki se oporavljaju od ozljeda. Tko nije 100% neće početi utakmicu. Igrat će samo najspremniji.

Konkretnije?

- Drmić i Obregon se dižu iz treninga u trening (Drmić je nešto bolji), ali obojica konkuriraju za sastav. Čerina ću provjeriti na zadnjem treningu (ozljeda ramena, nap.a.) pa odlučiti, a Mudražija i Smolčić nisu išli 100% na većem dijelu priprema zbog ozljeda, ali i njih dvojica su u konkurenciji.

Početni sastav se, naravno, nije diktirao. Tijekom dana se očekivalo da iz Budimpešte stigne vijest o Lončarevom potpisu za Ferencvaros.

- Nikome nije više žao što je otišao nego meni, ali to je realnost HNL-a i svaki trener zna da su i izlazni transferi dio svakog prijelaznog roka.

Trener HNK Rijeke Goran Tomić na konferenciji za medije uoči početka nove sezone

Bit će još pojačanja, vjerojatno i pokoji odlazak, ali... Dan prije službenog starta: kakva je Rijeka?

- Spremna 'potući' se za sam vrh! Ja sam pun vjere u ovu momčad. Da, odmah imamo tri imperativa: Gorica i Istra doma, a u Europi Gzira. Znamo da se od nas traže samo pobjede, mi to prvi sami od sebe očekujemo.

Utoliko više uz...

- Navijače na tribinama. Na-po-kon! Puno puta sam kao trener gostujućih momčadi dolazio na Rujevicu i znam kako je fantastična ta navijačka podrška našoj Rijeci. A sada ću: prvi put voditi momčad na Rujevici uz navijače na tribinama! Jedva čekam - najavio je Tomić.

Rijeka predstavila dresove, a Mišković obećao: Bit ćemo bolji!
Rijeka predstavila dresove, a Mišković obećao: Bit ćemo bolji!

Od petka je u pogonu i nova nk-rijeka.hr, daleko bolja klupska web-stranica. Sjajni dizajn i fluidnost klupskog weba potpisuje riječka tvrtka Prospekt.

- Cilj nam je bio olakšati posao svima koji u klubu objavljuju na nk-rijeka.hr te, prvo i osnovno, ponuditi bolje iskustvo svim našim navijačima - pričao je Mile Kušić, voditelj projekta:

- I sam sam veliki navijač Rijeke, uživao sam u tome da klupski web napravimo jednostavnijim i preglednijim, sa intuitivnijom navigacijom. Pojednostavljeno, a bogatije. Bit će više multimedije u tekstualnim 'lajvovima', a uskoro kreće i novi izgled web-shopa.

HNK Rijeka uoči Gorice osigurao testiranje članova po promotivnoj cijeni

Generalni direktor Luka Ivančić predstavio je novog klupskog sponzora, Daruvarsku pivovaru:

- Zahvaljujući članu naše Uprave i sponzoru Davidu Kastelicu iz Sava osiguranja imamo novog: pivskog partnera. Naše pobjede i trijumfe sada ćemo slaviti uz pive Daruvarske pivovare - rekao je Ivančić, a direktor novog sponzora Siniša Lukač dodao:

- Najstarija smo pivovara u Hrvatskoj, a ovo nam je prvi veliki sponzorski ugovor u našoj novijoj povijesti. Ugovor je potpisan na dvije godine uz želju i mogućnost produženja, a uz kraft pive već od subote na Rujevici će se nazdravljati uz Staro češko.

Hajdukov krvnik stiže na Rujevicu: Rijeka protiv Gzire!
Hajdukov krvnik stiže na Rujevicu: Rijeka protiv Gzire!

Na Kvarneru su počele ljetne kiše, ali posve novi travnjak izgleda fantastično. Dušu dao za napadačku Tomićevu igru, za Murića, Drmića, Libera, Obregona, Obenga, Bušnju i ostale riječke napadače.

Vrhunska igra prema nazad još je pod radnim naslovom 'Radovi u tijeku', ali Goricu, Istru i Gziru se za početak - mora pobijediti. Nakon 268 dana i utakmice sa Real Sociedadom napokon se može na tribine. Navijači, Covid-putovnice u džepove pa na Rujevicu.

Vraća se HNL, Rijeka kreće u novu sezonu!

HNK Rijeka uoči Gorice osigurao testiranje članova po promotivnoj cijeni
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani