To je to što me zanima!

Osijek otkupio Ramóna Miéreza za najveću odštetu u povijesti

I meni i mojima jako se sviđa Osijek, ljudi me pozdravljaju na ulici, govorio nam je nedavno Ramón Miérez koji će ostati "bijelo-plavi" još najmanje tri sezone. Ovo mu je najefikasnija u karijeri
Vidi originalni članak

Ramón Miérez i službeno je postao nogometaš Osijeka baš na 24. rođendan. Argentinac koji će gotovo sigurno završiti sezonu kao najbolji strijelac HNL-a s 22 gola potpisao je ugovor s "bijelo-plavima" koji su otkupili njegov ugovor od Alavésa.

POGLEDAJTE VIDEO: Upoznajte Miéreza

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"El Toro" je ovu sezonu na posudbi, a svojim je golovima uvelike doprinio najboljem plasmanu kluba iz Gradskog vrta u povijesti. Osječani će Španjolcima platiti 2,5 milijuna eura odštete, što je rekordna odšteta u povijesti kluba s Gradskog vrta, a ugovor je Ramón potpisao na tri godine.

- Zahvalio bih se prvenstveno vlasnicima koji su donijeli odluku da se otkupi Ramona Miereza. On nas je svojim igrama, golovima i ponašanjem natjerao da otkupimo njegov ugovor i da bude naš član iduće tri godine. Sretni smo zbog svega što je ostvario, on je momčadski igrač koji daje cijelog sebe u svakom treningu i na svakoj utakmici i apsolutno zaslužuje ovo što mu se događa - rekao je Bjelica.

Već su se javili neki klubovi koji bi ga htjeli dovesti.

- O upitima za Miéreza u ovom trenutku ne razmišljamo. Ramón se u Osijeku jako dobro osjeća, prije dva, tri dana kroz razgovor sam mu rekao našu odluku da otkupimo njegov ugovor i zadržimo ga što je duže moguće. U slučaju da dođe neka nemoralna ponuda za njega i za nas onda će klub o tome odlučiti što će se dalje događati. Ali to mora biti ponuda na razini njegovih igara i golova koje je postigao ove sezone - jasan je Bjelica.

Argentinac je podvukao kako je sretan u Slavoniji.

- Moram reći da sam sretan što je Osijek otkupio moj ugovor. Ovdje sam odlično prihvaćen, svi paze na mene, a najviše od svega mi znači što smo moja obitelj i ja sretni u Osijeku. Svakom igraču je najvažnije da se dobro osjeća u klubu u kojem igra i da se obitelj dobro osjeća u gradu u kojem živi. Meni je ovdje lijepo, mislim da sam se dobro uklopio u klub i ono što predstavlja, a drago mi je što na tome mogu uzvratiti golovima - rekao je Mierez koji će u preostala dva kola braniti vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici strijelaca.

- Biti najbolji strijelac za mene bio bi lijep doseg i velika satisfakcija. To je rezultat svakodnevnog rada koji ti omogućava da na utakmici budeš na sto posto. Želja mi je na svakoj utakmici pomagati suigračima i čini me sretnim što sam zajedno s njima napravio mnoge dobre stvari za Osijek - poručio je Mierez.

- Bjelica i ja jako dobro surađujemo. Svaki dan pokazuje mi neke stvari kako bih mogao postati bolji. Bogu hvala, ovo mi je najbolja sezona dosad i sretan sam što učinkom mogu vratiti ono povjerenje koje su mi pokazali - rekao nam je Miérez u nedavnom intervjuu.

Pozdravljaju ga na ulici, ali hrvatski ne razumije previše. Kaže da je grad malen i jako miran, u njemu imaš sve što trebaš, a hrana je jako ukusna. Naravno, ne kao majčina.

- Meni i mojoj obitelji jako se sviđa Osijek. Bjelica i ja jako dobro surađujemo. Svaki dan pokazuje mi neke stvari kako bih mogao postati bolji. Bogu hvala, ovo mi je najbolja sezona dosad i sretan sam što učinkom mogu vratiti ono povjerenje koje su mi pokazali - rekao je Miérez.

Trener i sportski direktor Nenad Bjelica nakon osiguranog drugog mjesta polako slaže kadrovsku križaljku za iduću sezonu. U srijedu je tako ugovor na još dvije godine potpisao i desni bek Mato Miloš (27).

Idi na 24sata

Komentari 134

  • frane555 13.05.2021.

    Samo tako neka bude iduća sezona još zanimljivija

  • Nexe 13.05.2021.

    Eto, sad su ga otkupili I više neće igrati sa srcem.

  • NE MOGU SE SJETITI NICEG KONSTRUKTIVNOG 13.05.2021.

    zvjer

Komentiraj...
Vidi sve komentare