Obavijesti

Sport

Komentari 134

Osijek otkupio Ramóna Miéreza za najveću odštetu u povijesti

Osijek otkupio Ramóna Miéreza za najveću odštetu u povijesti

I meni i mojima jako se sviđa Osijek, ljudi me pozdravljaju na ulici, govorio nam je nedavno Ramón Miérez koji će ostati "bijelo-plavi" još najmanje tri sezone. Ovo mu je najefikasnija u karijeri

VIDEO

Ramón Miérez i službeno je postao nogometaš Osijeka baš na 24. rođendan. Argentinac koji će gotovo sigurno završiti sezonu kao najbolji strijelac HNL-a s 22 gola potpisao je ugovor s "bijelo-plavima" koji su otkupili njegov ugovor od Alavésa.

POGLEDAJTE VIDEO: Upoznajte Miéreza

Pokretanje videa...

Ramón Miérez, nogometaš Osijeka 05:54

"El Toro" je ovu sezonu na posudbi, a svojim je golovima uvelike doprinio najboljem plasmanu kluba iz Gradskog vrta u povijesti. Osječani će Španjolcima platiti 2,5 milijuna eura odštete, što je rekordna odšteta u povijesti kluba s Gradskog vrta, a ugovor je Ramón potpisao na tri godine.

- Zahvalio bih se prvenstveno vlasnicima koji su donijeli odluku da se otkupi Ramona Miereza. On nas je svojim igrama, golovima i ponašanjem natjerao da otkupimo njegov ugovor i da bude naš član iduće tri godine. Sretni smo zbog svega što je ostvario, on je momčadski igrač koji daje cijelog sebe u svakom treningu i na svakoj utakmici i apsolutno zaslužuje ovo što mu se događa - rekao je Bjelica.

Već su se javili neki klubovi koji bi ga htjeli dovesti.

- O upitima za Miéreza u ovom trenutku ne razmišljamo. Ramón se u Osijeku jako dobro osjeća, prije dva, tri dana kroz razgovor sam mu rekao našu odluku da otkupimo njegov ugovor i zadržimo ga što je duže moguće. U slučaju da dođe neka nemoralna ponuda za njega i za nas onda će klub o tome odlučiti što će se dalje događati. Ali to mora biti ponuda na razini njegovih igara i golova koje je postigao ove sezone - jasan je Bjelica.

Argentinac je podvukao kako je sretan u Slavoniji.

- Moram reći da sam sretan što je Osijek otkupio moj ugovor. Ovdje sam odlično prihvaćen, svi paze na mene, a najviše od svega mi znači što smo moja obitelj i ja sretni u Osijeku. Svakom igraču je najvažnije da se dobro osjeća u klubu u kojem igra i da se obitelj dobro osjeća u gradu u kojem živi. Meni je ovdje lijepo, mislim da sam se dobro uklopio u klub i ono što predstavlja, a drago mi je što na tome mogu uzvratiti golovima - rekao je Mierez koji će u preostala dva kola braniti vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici strijelaca.

- Biti najbolji strijelac za mene bio bi lijep doseg i velika satisfakcija. To je rezultat svakodnevnog rada koji ti omogućava da na utakmici budeš na sto posto. Želja mi je na svakoj utakmici pomagati suigračima i čini me sretnim što sam zajedno s njima napravio mnoge dobre stvari za Osijek - poručio je Mierez.

- Bjelica i ja jako dobro surađujemo. Svaki dan pokazuje mi neke stvari kako bih mogao postati bolji. Bogu hvala, ovo mi je najbolja sezona dosad i sretan sam što učinkom mogu vratiti ono povjerenje koje su mi pokazali - rekao nam je Miérez u nedavnom intervjuu.

Pozdravljaju ga na ulici, ali hrvatski ne razumije previše. Kaže da je grad malen i jako miran, u njemu imaš sve što trebaš, a hrana je jako ukusna. Naravno, ne kao majčina.

- Meni i mojoj obitelji jako se sviđa Osijek. Bjelica i ja jako dobro surađujemo. Svaki dan pokazuje mi neke stvari kako bih mogao postati bolji. Bogu hvala, ovo mi je najbolja sezona dosad i sretan sam što učinkom mogu vratiti ono povjerenje koje su mi pokazali - rekao je Miérez.

Trener i sportski direktor Nenad Bjelica nakon osiguranog drugog mjesta polako slaže kadrovsku križaljku za iduću sezonu. U srijedu je tako ugovor na još dvije godine potpisao i desni bek Mato Miloš (27).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao