To je to što me zanima!

Ruska senzacija! Prvo zlato im osvojila djevojka od 15 godina

Zagitova je slavila s malom prednošću ispred sunarodnjakinje Medveeve, dvostruke svjetske prvakinje, samo je 1,31 bod dijelio njih dvije, inače dobre prijateljice s kojom gotovo svaki dan trenira
Vidi originalni članak


Senzacionalan nastup jednako tako senzacionalne 15-godišnje Aline Zagitove donio je Rusiji, koja na Zimskim igrama u Pyeongchanu nastupa bez zastave i himne, nakon pet srebra i osam bronci, prvu zlatnu olimpijsku medalju. 

Zagitova je bila najbolja u pojedinačnoj konkurenciji u umjetničkom klizanju, u slobodnom dijelu osvojila je 156,65 bodova, ukupno 239,57 bodova za prvo mjesto ispred sunarodnjakinje Jevgenije Medvedeve i Kanađanke Kaetly Osmond.

BIATLONKA Bivša KGB agentica osvojila je zlato za Bjelorusiju na Igrama

- Iskreno, ruke mi se još tresu od uzbuđenja. Još ne vjerujem da sam olimpijska prvakinja - rekla je mlada Ruskinja, koja zlato nije mogla slaviti sa zastavom Rusije i himnom zbog dopinškog skandala koji je otkriven nakon Igara u Sočiju i u koji je bio umiješan ruski državni vrh koji je sudjelovao u dopingiranju svojih sportaša i prikrivanju dokaza.

POGLEDAJTE VIDEO

Čudo od djeteta

Zagitova je slavila s malom prednošću ispred sunarodnjakinje Medveeve, dvostruke svjetske prvakinje, samo je 1,31 bod dijelio njih dvije, inače dobre prijateljice s kojom gotovo svaki dan trenira.

- Uživala sam na ledu, ovo je bilo fantastično. Te četiri minute osjećala sam se kao da me cijeli svijet gleda, sve mi je bilo kao u magli. Ovo ću zauvijek pamtiti - rekla je Medvedeva nakon srebrne medalje.

Ovo je u povijesti zimskih olimpijskih igara prvi put nakon 1998. godine da su zlato i srebro osvojile klizačice iz iste države, nakon što su to u Naganu učinile Amerikanke Tara Lipinski i Michell Kwan. Inače, Lipinski je bila 26 dana mlađa od Zagitove kad je osvojila zlato pa je Ruskinja postala druga najmlađa olimpijska pobjednica u povijesti.

- Bila sam jako nervozna prije nastupa, svi su očekivali zlato od mene i Jevgenije i evo, donijeli smo zlato i srebro - rekla je Zagitova, koja će u svibnju napuniti 16 godina i koja obara rekord za rekordom.

Ona je jedina osvajačica olimpijske medalje koja je rođena nakon Zimskih igara 2002. godine, prva je klizačica koja je osvojila europsko zlato i nakon toga olimpijsko nakon katarine Witt 1998. godine i jedina je uz Korejku Ko Gi-Hyun koja je kao 15-godišnjaknja osvojila dvije olimpijske medalje. 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • OrcaPerestrojka 23.02.2018.

    I sad pedofili ne smiju reci da je super komad, a pokazuje guzce.nu svijetu.

  • Mrki Medo 23.02.2018.

    baš je zgodna

  • 23.02.2018.

    odlično

Komentiraj...
Vidi sve komentare