Obavijesti

Sport

Komentari 10

Bivša KGB agentica osvojila je zlato za Bjelorusiju na Igrama

Bivša KGB agentica osvojila je zlato za Bjelorusiju na Igrama
8

Darja Domračeva (31) osvojila je drugo zlato za Bjelorusiju na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu. Nakon srebra u masovnom startu, uzela je zlato u ekipnom natjecanju u biatlonu

VIDEO

Kad u momčadi imate nekadašnju KGB agenticu, a sport je kombinacija skijaškog trčanja i pucanja iz malokaliobarske puške u metu udaljenu 50 metara, budite sigurni da će, ako ništa drugo, skoro svaki put pogoditi u 'sridu'. 

Darja Domračeva (31) osvojila je drugu medalju na Zimskim igrama u Pyeongchangu, nakon srebra u masovnom startu u biatlonu, uzela je zlatnu medalju u ekipnom natjecanju za Bjelorusiju. 

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Šveđanke su bile druge, Francuskinje treće.

- Sanjali smo o ovome, baš smo bile nabrijane prije početka utrke. Presretne smo, sad smo olimpijske prvakinje - rekla je Domračeva, koja je u bjeloruskoj agenciji za državnu sigurnost radila do 2014. i imala je čin poručnice.

Bjelorusija je jedina bivša sovjetska republika koja je za sigurnosnu agenciju zadržala naziv KGB (Komitet gosudarstvennoy bezopasnosti), ali kad se to prevodi na bjeloruski ispada (KDB - Kamitet Dziaržaǔnaj Biaspieki).

Sve ostale bivše sovjetske republike maknule su naziv koji je postao sinonim za tajnu komunističku policiju i političku represiju.

- Darja je radila za KGB do 2014., ali više nije naša zaposlenica - rekao je glasnogovornik bjeloruske državne agencije.

Editor

Domračeva je na prvim Igrama bila 2010. godine, od tada je osvojila šest medalja u biatlonu, od toga četiri zlatne. Dvostruka je svjetska prvakinja, 74 puta bila je na postolju. 

Udala se za najboljeg biatlonca svih vremena, Norvežanina Ole Einara Bjorndalena s kojim ima kćer Xeniu. 

Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda