Obavijesti

Sport

Komentari 77

Ruska senzacija! Prvo zlato im osvojila djevojka od 15 godina

Ruska senzacija! Prvo zlato im osvojila djevojka od 15 godina
23

Zagitova je slavila s malom prednošću ispred sunarodnjakinje Medveeve, dvostruke svjetske prvakinje, samo je 1,31 bod dijelio njih dvije, inače dobre prijateljice s kojom gotovo svaki dan trenira

VIDEO


Senzacionalan nastup jednako tako senzacionalne 15-godišnje Aline Zagitove donio je Rusiji, koja na Zimskim igrama u Pyeongchanu nastupa bez zastave i himne, nakon pet srebra i osam bronci, prvu zlatnu olimpijsku medalju. 

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Zagitova je bila najbolja u pojedinačnoj konkurenciji u umjetničkom klizanju, u slobodnom dijelu osvojila je 156,65 bodova, ukupno 239,57 bodova za prvo mjesto ispred sunarodnjakinje Jevgenije Medvedeve i Kanađanke Kaetly Osmond.

Bivša KGB agentica osvojila je zlato za Bjelorusiju na Igrama
Bivša KGB agentica osvojila je zlato za Bjelorusiju na Igrama

- Iskreno, ruke mi se još tresu od uzbuđenja. Još ne vjerujem da sam olimpijska prvakinja - rekla je mlada Ruskinja, koja zlato nije mogla slaviti sa zastavom Rusije i himnom zbog dopinškog skandala koji je otkriven nakon Igara u Sočiju i u koji je bio umiješan ruski državni vrh koji je sudjelovao u dopingiranju svojih sportaša i prikrivanju dokaza.

POGLEDAJTE VIDEO

Čudo od djeteta

Zagitova je slavila s malom prednošću ispred sunarodnjakinje Medveeve, dvostruke svjetske prvakinje, samo je 1,31 bod dijelio njih dvije, inače dobre prijateljice s kojom gotovo svaki dan trenira.

- Uživala sam na ledu, ovo je bilo fantastično. Te četiri minute osjećala sam se kao da me cijeli svijet gleda, sve mi je bilo kao u magli. Ovo ću zauvijek pamtiti - rekla je Medvedeva nakon srebrne medalje.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Ovo je u povijesti zimskih olimpijskih igara prvi put nakon 1998. godine da su zlato i srebro osvojile klizačice iz iste države, nakon što su to u Naganu učinile Amerikanke Tara Lipinski i Michell Kwan. Inače, Lipinski je bila 26 dana mlađa od Zagitove kad je osvojila zlato pa je Ruskinja postala druga najmlađa olimpijska pobjednica u povijesti.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

- Bila sam jako nervozna prije nastupa, svi su očekivali zlato od mene i Jevgenije i evo, donijeli smo zlato i srebro - rekla je Zagitova, koja će u svibnju napuniti 16 godina i koja obara rekord za rekordom.

Ona je jedina osvajačica olimpijske medalje koja je rođena nakon Zimskih igara 2002. godine, prva je klizačica koja je osvojila europsko zlato i nakon toga olimpijsko nakon katarine Witt 1998. godine i jedina je uz Korejku Ko Gi-Hyun koja je kao 15-godišnjaknja osvojila dvije olimpijske medalje. 

Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics

 

Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics
Pyeongchang 2018 Winter Olympics Pyeongchang 2018 Winter Olympics

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda