To je to što me zanima!

Senegalski predsjednik počastio igrače: Svima novac i zemljište!

Svaki nogometaš i član stručnog stožera reprezentacija dobit će po 75.000 eura, parcelu od 500 kvadratnih metara u Diamniadiju i parcelu od 200 kvadratnih metara u Dakaru, rekao je senegalski predsjednik
Vidi originalni članak

Senegalska nogometna reprezentacija u nedjelju je osvojila svoj premijerni Afrički kup nacija nakon lutrije penala u kojoj je bila bolja od Egipta, a predsjednik te države, koja je proglasila neovisnost od Francuske 4. travnja 1960., odlučio je nagraditi nogometaše i stručni stožer za takav povijesni uspjeh. Međutim, neće Senegalci dobiti samo novac...

IGRAT ĆE I DALJE VIDEO Golman nokautirao Manea pa je Senegalac zabio gol: Javili se zajedno iz bolnice

- Svaki nogometaš i član stručnog stožera reprezentacija dobit će po 75.000 eura, parcelu od 500 kvadratnih metara u Diamniadiju i parcelu od 200 kvadratnih metara u Dakaru - rekao je predsjednik Senegala Macky Sall.

Tako će Mane, Kouyate, Koulibaly, Gueye, Sarr, Mendy i ostatak družine uz novčanu nagradu u visini klupske tjedne plaće dobiti i zemljišta u gradovima udaljenim 30-ak kilometara. Dakar je, dakako, najpoznatiji po reli utrci koja se tradicionalno vozi od nekog europskog grada do tog, glavnog grada Senegala. Diamniadio je, s druge strane, grad-projekt senegalske vlade pod vodstvom već spomenutog predsjednika Salla za revitalizaciju senegalske ekonomije, a ideja projekta je depopulacija Dakara. Diamniadio je na popisu stanovništva 2007. godine imao 12.232 stanovnika, a kroz sljedećih nekoliko godina očekuje se da će tamo živjeti oko 300.000 ljudi.

ŽDRIJEB ZA KATAR Dobre vijesti iz Afrike, 'vatreni' milimetar do drugog šešira! Tek ludi scenarij to može promijeniti

Za usporedbu, Hrvatski nogometni savez je za srebro u Rusiji od strane Fife nagrađen sa 28 milijuna dolara od čega je 16.800.000 dolara (nešto više od 106 milijuna kuna) pripalo HNS-u, dok su nogometaši i stručni stožer između sebe (80:20 u korist igrača) podijelili 11.200.000 dolara (oko 70 milijuna kuna).

Naravno, Fifa je puno izdašnija od Afričkog nogometnog saveza (CAF) pa su tako Francuzi 2018. zaradili 38 milijuna dolara, dok su Senegalci za naslov afričkog prvaka dobili tek pet milijuna dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare