To je to što me zanima!

Sjajni Šimić odveo Salzburg u drugi krug Lige prvaka mladih!

Potencijalni suparnici Hajduka su Chelsea, Inter, Atletico, Borussia..., a debakl su u skupini doživjeli talenti Barcelone, Bayerna, Milana i Leipziga
Vidi originalni članak

Luka Sučić i ostatak škvadre u Salzburgu slavio je, u izravnom okršaju za proljeće u Ligi prvaka pobijedili su Rakitića i Sevillu 1-0 i ugrabili drugo mjesto.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, mlada momčad Salzburga napravila je još veći uspjeh. Također u ključnoj utakmici posljednjega kola također je pobijedila Sevillu, ali s tih 2-0 osvojila je prvo mjesto u skupini.

I opet je ključnu ulogu imao sjajni Roko Šimić (18). On je asistirao za prvi gol, zabio drugi i promašio penal.

Tako je Roko u pet utakmica Lige prvaka mladih koje je odigrao zabio tri gola, debitirao je i u Ligi prvaka 'velikih', u austrijskoj Bundesligi i Kupu za prvu momčad Salzburga, a za Liefering je u 2. ligi zabio osam golova u 13 utakmica. Te šest pogodaka u šest utakmica za Hrvatsku u kvalifikacijama za Euro U-21! Kakva godina za Šimića juniora!

Osminu finala Lige prvaka mladih tako su izborili osvajači skupina: Benfica, Juventus, Liverpool, Manchester United, PSG, Real Madrid, Salzburg i Sporting.

Momčadi koje su završile druge u skupinama (Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Inter, Dinamo Kijev, Villarreal, Sevilla, Chelsea i Club Brugge) igraju playoff za osminu finala protiv klubova koji su stigli iz takozvanog puta prvaka. To su Hajduk, AZ Alkmaar, Deportivo La Coruna, Empoli, Genk, Midtjylland, Rangers i Žilina.

Ždrijeb je u utorak 14. prosinca u podne u Nyonu. Igrat će se samo jedna utakmica, 8. ili 9. veljače iduće godine, a domaćin će biti Hajduk.

A Liga prvaka mladih ponudila je neka iznenađenja, ali možda i pokazatelje bliske budućnosti europskog nogometa.

Naime, Manchester City je ispao, završio je iza Bruggea, a Leipzig nije osvojio ni bod. Nadalje, Milan je završio uvjerljivo posljednji iza Liverpoola, Atletica i Porta, ali veliki proizvođač talenata Porto nije prošao skupinu, iako je osvojio čak deset bodova.

NOVA GENERACIJA Roka Šimića žele Real i Arsenal!

Ista je sudbina stigla i drugu tvornicu talenata Ajax: ispao je u skupini s 10 bodova, iza Sportinga i Borussije (D). Šerif je bez boda i s gol razlikom 4-22 najlošija momčad prvoga kruga.

Barcelona je u Ligi prvaka mladih završila ispred Bayerna, ali uz potpuni krah oba velikana! Naime, Benfica je završila s 15, Dinamo (K) s 13, a Barca sa četiri i Bayern s tri boda su ispali. Škole presušile...

Manchester United bio je uvjerljiv, Atalanta nije prošla, a Juventus i Chelsea bili su uvjerljivi u konkurenciji Zenita i Malmöa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nokia8 09.12.2021.

    I stara i mlada Sevilja je uzas.

  • domagoj264 09.12.2021.

    Talenti Bayerna su totalni luzer,Nije mi jaso kako takav jedan veliki klub ima tako lošu omladinski pogon.

  • Tko sere6 09.12.2021.

    Daj taj Chelsea da se igramo 🔴🔵

Komentiraj...
Vidi sve komentare