Obavijesti

Sport

Komentari 5

Sjajni Šimić odveo Salzburg u drugi krug Lige prvaka mladih!

Sjajni Šimić odveo Salzburg u drugi krug Lige prvaka mladih!
5

Potencijalni suparnici Hajduka su Chelsea, Inter, Atletico, Borussia..., a debakl su u skupini doživjeli talenti Barcelone, Bayerna, Milana i Leipziga

VIDEO

Luka Sučić i ostatak škvadre u Salzburgu slavio je, u izravnom okršaju za proljeće u Ligi prvaka pobijedili su Rakitića i Sevillu 1-0 i ugrabili drugo mjesto.

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 razbila Azerbajdžan VIDEO

No, mlada momčad Salzburga napravila je još veći uspjeh. Također u ključnoj utakmici posljednjega kola također je pobijedila Sevillu, ali s tih 2-0 osvojila je prvo mjesto u skupini.

I opet je ključnu ulogu imao sjajni Roko Šimić (18). On je asistirao za prvi gol, zabio drugi i promašio penal.

Tako je Roko u pet utakmica Lige prvaka mladih koje je odigrao zabio tri gola, debitirao je i u Ligi prvaka 'velikih', u austrijskoj Bundesligi i Kupu za prvu momčad Salzburga, a za Liefering je u 2. ligi zabio osam golova u 13 utakmica. Te šest pogodaka u šest utakmica za Hrvatsku u kvalifikacijama za Euro U-21! Kakva godina za Šimića juniora!

Osminu finala Lige prvaka mladih tako su izborili osvajači skupina: Benfica, Juventus, Liverpool, Manchester United, PSG, Real Madrid, Salzburg i Sporting.

Momčadi koje su završile druge u skupinama (Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Inter, Dinamo Kijev, Villarreal, Sevilla, Chelsea i Club Brugge) igraju playoff za osminu finala protiv klubova koji su stigli iz takozvanog puta prvaka. To su Hajduk, AZ Alkmaar, Deportivo La Coruna, Empoli, Genk, Midtjylland, Rangers i Žilina.

Ždrijeb je u utorak 14. prosinca u podne u Nyonu. Igrat će se samo jedna utakmica, 8. ili 9. veljače iduće godine, a domaćin će biti Hajduk.

A Liga prvaka mladih ponudila je neka iznenađenja, ali možda i pokazatelje bliske budućnosti europskog nogometa.

Naime, Manchester City je ispao, završio je iza Bruggea, a Leipzig nije osvojio ni bod. Nadalje, Milan je završio uvjerljivo posljednji iza Liverpoola, Atletica i Porta, ali veliki proizvođač talenata Porto nije prošao skupinu, iako je osvojio čak deset bodova.

Roka Šimića žele Real i Arsenal!
Roka Šimića žele Real i Arsenal!

Ista je sudbina stigla i drugu tvornicu talenata Ajax: ispao je u skupini s 10 bodova, iza Sportinga i Borussije (D). Šerif je bez boda i s gol razlikom 4-22 najlošija momčad prvoga kruga.

Barcelona je u Ligi prvaka mladih završila ispred Bayerna, ali uz potpuni krah oba velikana! Naime, Benfica je završila s 15, Dinamo (K) s 13, a Barca sa četiri i Bayern s tri boda su ispali. Škole presušile...

Manchester United bio je uvjerljiv, Atalanta nije prošla, a Juventus i Chelsea bili su uvjerljivi u konkurenciji Zenita i Malmöa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova