Obavijesti

Sport

Komentari 71

Roka Šimića žele Real i Arsenal!

Roka Šimića žele Real i Arsenal!
7

Uvjeren sam da će Roko ostvariti veliku karijeru i biti napadač svjetske klase. Dugo nisam vidio talentiranijeg igrača - rekao je Nikica Jelavić

VIDEO

Red Bull Salzburg već je poznat kao tvornica elitnih napadača, a novi u tom nizu ekstra klasa moga bi biti Roko Šimić (18).

Tako ugledni goal.com predstavlja napadača hrvatske U-21 reprezentacije, jednog od igrača kojeg su uvrstili u serijal NxGn, najvećih svjetskih talenata.

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 razbila Azerbajdžan VIDEO

Erling Haaland najveće je ime Salzburgove škole, ali ona je dala i Patsona Daku, koji danas igra za Leicester City, te Karima Adeyemija, koji je na početku ove sezone za Salzburg zabio 15 golova u 22 utakmice.

Očekuje se da njemački tinejdžer ode u siječnju ili na ljeto, a onda stižu dvojica mladića iz susjednih država: Slovenac Benjamin Šeško i Roko Šimić. Obojica su 18-godišnjaci, Šeško je u prva tri mjeseca ove sezone zabio sedam golova za Salzburg, a Šimić je tek u srpnju došao, a već u listopadu dobio je novi, bolji, četverogodišnji ugovor. 

Susret mladih reprezentacija Hrvatske i Estonije u kvalifikacijama za Europsko prvesntvo

I premda je samo triput zaigrao za prvu momčad Salzburga, sin Darija Šimića, bivšeg braniča Dinama, Intera, Milana i Monaca i prvog igrača koji je došao do 100 nastupa za Hrvatsku, zablistao je igrajući za Liefering i mladu hrvatsku reprezentaciju. I privukao je zanimanje velikih klubova.

Hrvatska za Katar: Ništa od Rakitića i Rebića, šansa Šimiću?
Hrvatska za Katar: Ništa od Rakitića i Rebića, šansa Šimiću?

Real Madrid, Arsenal, Tottenham, Milan i West Ham spominju se kao oni koji ga prate. Tjelesno je moćan, visok 190 cm, vješt i okretan, sa sjajnim osjećajem za gol. Već ga neki zovu 'Mini Haaland'.

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

Šimić se rodio u Milanu dok mu je otac ondje igrao, ali produkt je Dinamove akademije. No, Dinamo ga je s 10 godina pustio, kao da nije u njemu prepoznao budućeg prvotimca.

Otišao je u Kustošiju pa 2015. u Lokomotivu. Debitirao je sa 16 godina u porazu 6-0 baš protiv Dinama. Tu je sezonu završio kao prvi napadač kluba i zabio je četiri gola u 26 utakmica. Postao je najmlađi strijelac u povijesti Lokomotive.

Mini 'vatreni' su na pet od pet! Prširova bomba, Roko Šimić najbolji strijelac kvalifikacija
Mini 'vatreni' su na pet od pet! Prširova bomba, Roko Šimić najbolji strijelac kvalifikacija

Salzburg ga je platio četiri milijuna eura, a Dinamo nije bio toliko ustrajan da ga dovede, niti toliko izdašan, iako bi obitelji više odgovaralo da je ostao u Zagrebu.

- Roko je ogroman potencijal, ima sjajan mentalitet i pokazao je u HNL-u što zna - rekao je Salzburgov sportski direktor Christoph Freund.

Šimić je zabio gol u prvim dodirima, a onda je u rujnu utrpao sedam u pet utakmica, uključujući dva Lilleu u Ligi prvaka mladih. Pa hat-trick za Hrvatsku U-21 Azerbajdžanu. I pokazao potencijal da postane Mandžukićev nasljednik u "vatrenima".

- Roko je pravi napadač i posjeduje Mandžukićevu snagu. Ali, iako je brz, volio bih da poveća startnu brzinu, eksplozivnost, za deset posto - rekao je i njegov otac Dario.

Roko je već zaigrao i u Ligi prvaka, ušao je s klupe u pobjedi nad Wolfsburgom. Zabio je 15 golova u 22 utakmice za klub i reprezentaciju ove sezone i očekuje se da u idućih 12 mjeseci iskoči kao Haaland, Daka i Adeyemi. Pa možda i izbori mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

- Roko je ponajveći talent u Hrvatskoj. Svi znaju za njega zbog slavnog oca, ali ubrzo će skinuti taj teret s ramena i ispisati svoju priču - rekao je Nikica Jelavić i dodao:
- Uvjeren sam da će Roko ostvariti veliku karijeru i biti napadač svjetske klase. Dugo nisam vidio talentiranijeg igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom