To je to što me zanima!

Skupština Dinama otišla je u 'produžetke': Obje strane dobile vremena, što to znači za modre

Kako se nova sjednica spominje tek u prosincu, imat će dosta vremena obje strane u Skupštini Dinama da u svoj tabor pridobe potreban broj glasača kako bi njiihova strana prevladala
Vidi originalni članak

Tri stanke, više od dva sata prepirke, a na kraju četiri ruke manjka za predsjednika Dinama Mirka Barišića kako bi mogao osigurati kvorum pa će 'status quo' ostati barem do prosinca. Skupština zapravo nije ni počela kako treba, a tako je i završila. 

KOMENTAR Ako su ovo profesori, pravnici i doktori, nek 'ulica' vodi klub!

Struja aktualnog predsjednika nije imala dovoljno ruku da verificira povjerenike te ih prihvati kao nove skupštinare i odnese pobjedu u Sheratonu. Umjesto toga, nakon puno dobacivanja, uvreda i prepirki, struja bliska osuđenom bjeguncu Zdravku Mamiću napustila je skupštinu. Nije bilo kvoruma, ostalo je 37 ruku od 41, koliko je bilo potrebno pa skupština nije mogla ići dalje. Stala je već na prvoj točki dnevnog reda.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Početkom 2024. završava mandat predsjednika Dinama, a nova bi se Skupština trebala održati u prosincu. Klub će dotad voditi troje ljudi. Mirko Barišić kao predsjednik, Vlatka Peras kao predsjednica uprave i Dario Šimić kao novoimenovani član.

- Nemamo kvorum, on je 41, a kad nemamo tu brojku ne možemo birati druge članove. I koliko ja znam, do daljnjega, dok se ne izabere nova skupština. Hoće to biti za dva, tri, pet ili deset mjeseci nitko ne zna. Klubom do tada rukovodi uprava i predsjednik kluba. Tako nalaže zakon, ali ljudi, vi mi trebate. Moje je pravo da radimo zajednički na svim projektima, da radimo za Dinamo. Moramo ići dalje, ne možemo izabrati ni IO ni NO, ništa - rekao je Mirko Barišić.

Bad Blue Boysi su pjevali ispred Sheratona i iščekivali dobre vijesti, a recimo da su ih dobili jer su se 'mamićevci' povukli. No, može to biti dvosjekli mač u novim 'prebrojavanjima' iza kulise. Tako je struja predsjednika Barišića odnijela malu pobjedu, a sad slijedi 'skupljanje ruku'.

Dinamo potvrdio vodstvo kluba

O svemu se oglasio i Dinamo na službenim stranicama.

"Redovita Skupština GNK Dinamo prekinuta je zbog nedostatka kvoruma napuštanjem dijela članova Skupštine. Skupština dalje nije mogla donositi pravovaljane odluke te je Sjednica prekinuta. Klub će do daljnjega voditi predsjednik Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras i član Uprave Dario Šimić.

VIDEO: "ŠIMIĆ? SRETNO MU" Zorić spominjao i Putina: Struja je Dinamova, a ne Mamićeva. Barišić: Cirkus! Zorić je passe...

Bez obzira na današnju situaciju klub će nastaviti sa svojim radom. Predsjednik kluba Mirko Barišić najavio je izmjene i dopune Statuta kluba.

Klub i dalje ima kontinuitet rada i ima osobe ovlaštene za zastupanje i vođenje poslova.

Predsjednik Barišić u primjerenom će roku sazvati Skupštinu čim procijeni da su za to stečeni uvjeti."

POGLEDAJTE VIDEO: RAVNO IZ KUPAONE NA BAKLJADU BOYSA

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Cipelcug 10.03.2023.

    Nigdje ne piše da li je Skupština usvojila financijsko izvješće za prošlu godinu i financijski plan za ovu godinu??

  • AnarhosindikaIist 10.03.2023.

    Bjegunac je nasilnik, agresivac, skandalozni prostak i uopće sve što Dinamo ne bi trebao biti. Međutim, pogledajmo i drugu stranu... Izvlačio je iz Dinama dio plijena koji je on(!) zaradio kroz trgovinu igračima. Suđenje je održano u Osijeku, on je korumpirao tamošnje suce, ali je unatoč tome donesena pravomoćna presuda! Kako to, što se dogodilo da su ga suci ipak osudili? Naivac bi pomislio da su naglo dobili napadaj savjesti.... Ipak, vjerojatnije ih je netko provozao u gepeku, što bi bio prepoznatljiv rukopis ekipe koja je bacila oko na Dinamo, a koja je bliska momcima iz Čepina, mjesta nedaleko Osijeka. U isti kontekst se valjda može dovesti i ono propucavanje Z.M. u Tomislavgradu. E sad..., je li i predsjednik Dinama promijenio stranu? Je li ta ekipa sa Šimićem samo međukorak u procesu detronizacije Z.M. i preuzimanja kluba od strane još daleko gore i opskurnije ekipe koja je već odavno prerasla i sam Zagreb?? Ta igra prijestolja je sve zamršenija i teško je dokučiti svu trulež koja se skriva duboko ispod svjetala velegrada.

  • skyvision 10.03.2023.

    koja cenzura vlada ovdje ajmo majko pa sjeverna koreja je raj za ovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare