Obavijesti

Sport

Komentari 129

Mamićevci napustili skupštinu Dinama, nema kvoruma! Evo tko će voditi maksimirski klub

Mamićevci napustili skupštinu Dinama, nema kvoruma! Evo tko će voditi maksimirski klub

Četiri ruke nedostajale su struji Mirka Barišića da osigura kvorum. Mamićevci nisu dali verifikaciju novih povjerenika. Status quo ostaje barem do prosinca

VIDEO

Nakon dvosatne prepirke i poslije tri stanke suprotstavljene strane u Dinamu nisu se mogle dogovoriti oko izbora radnog predsjedništva ni verifikacije novih povjerenika, od kojih je sedam na strani Mirka Barišića. Ali struja aktualnog predsjednika nije imala dovoljno ruku da ih prihvati kao nove skupštinare i odnese pobjedu u Sheratonu.

Umjesto toga, nakon puno dobacivanja, uvreda i prepirki, struja bliska osuđenom bjeguncu Zdravku Mamiću napustila je skupštinu. Nije bilo kvoruma, ostalo je 37 ruku od 41, koliko je bilo potrebno pa skupština nije mogla ići dalje. Stala je već na prvoj točki dnevnog reda.

Što to znači za Dinamo?

Status quo nastavlja se do kraja aktualnog mandata Mirka Barišića, koji istječe početkom 2024. Nova bi se skupština trebala održati u prosincu, a klub će dotad voditi troje ljudi, Mirko Barišić kao predsjednik, Vlatka Peras kao predsjednica uprave i Dario Šimić kao novoimenovani član.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemamo kvorum, on je 41, a kad nemamo tu brojku ne možemo birati druge članove. I koliko ja znam, do daljnjega, dok se ne izabere nova skupština. Hoće to biti za dva, tri, pet ili deset mjeseci nitko ne zna. Klubom do tada rukovodi uprava i predsjednik kluba. Tako nalaže zakon, ali ljudi, vi mi trebate. Moje je pravo da radimo zajednički na svim projektima, da radimo za Dinamo. Moramo ići dalje, ne možemo izabrati ni IO ni NO, ništa - rekao je Mirko Barišić.

U to vrijeme ispred Sheratona pjesma Bad Blue Boysa "a sad adio" i vatromet. Oni su najavili da će dati podršku predsjedniku Barišiću koji im je obećao promjenu statuta i veću uključenost u odlučivanje u klubu.

Njegova struja tako je odnijela malu pobjedu, a nova bitka zakazuje se za prosinac. Što daje prostora i jednoj i drugoj strani da skupi više ruku.

Priopćenje Dinama:

"Redovita Skupština GNK Dinamo prekinuta je zbog nedostatka kvoruma napuštanjem dijela članova Skupštine. Skupština dalje nije mogla donositi pravovaljane odluke te je Sjednica prekinuta. Klub će do daljnjega voditi predsjednik Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras i član Uprave Dario Šimić.

Bez obzira na današnju situaciju klub će nastaviti sa svojim radom. Predsjednik kluba Mirko Barišić najavio je izmjene i dopune Statuta kluba.

Klub i dalje ima kontinuitet rada i ima osobe ovlaštene za zastupanje i vođenje poslova.

Predsjednik Barišić u primjerenom će roku sazvati Skupštinu čim procijeni da su za to stečeni uvjeti."

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO: RAVNO IZ KUPAONE NA BAKLJADU BOYSA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener