Obavijesti

Sport

Komentari 129

Mamićevci napustili skupštinu Dinama, nema kvoruma! Evo tko će voditi maksimirski klub

Mamićevci napustili skupštinu Dinama, nema kvoruma! Evo tko će voditi maksimirski klub

Četiri ruke nedostajale su struji Mirka Barišića da osigura kvorum. Mamićevci nisu dali verifikaciju novih povjerenika. Status quo ostaje barem do prosinca

VIDEO

Nakon dvosatne prepirke i poslije tri stanke suprotstavljene strane u Dinamu nisu se mogle dogovoriti oko izbora radnog predsjedništva ni verifikacije novih povjerenika, od kojih je sedam na strani Mirka Barišića. Ali struja aktualnog predsjednika nije imala dovoljno ruku da ih prihvati kao nove skupštinare i odnese pobjedu u Sheratonu.

Umjesto toga, nakon puno dobacivanja, uvreda i prepirki, struja bliska osuđenom bjeguncu Zdravku Mamiću napustila je skupštinu. Nije bilo kvoruma, ostalo je 37 ruku od 41, koliko je bilo potrebno pa skupština nije mogla ići dalje. Stala je već na prvoj točki dnevnog reda.

Što to znači za Dinamo?

Status quo nastavlja se do kraja aktualnog mandata Mirka Barišića, koji istječe početkom 2024. Nova bi se skupština trebala održati u prosincu, a klub će dotad voditi troje ljudi, Mirko Barišić kao predsjednik, Vlatka Peras kao predsjednica uprave i Dario Šimić kao novoimenovani član.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemamo kvorum, on je 41, a kad nemamo tu brojku ne možemo birati druge članove. I koliko ja znam, do daljnjega, dok se ne izabere nova skupština. Hoće to biti za dva, tri, pet ili deset mjeseci nitko ne zna. Klubom do tada rukovodi uprava i predsjednik kluba. Tako nalaže zakon, ali ljudi, vi mi trebate. Moje je pravo da radimo zajednički na svim projektima, da radimo za Dinamo. Moramo ići dalje, ne možemo izabrati ni IO ni NO, ništa - rekao je Mirko Barišić.

U to vrijeme ispred Sheratona pjesma Bad Blue Boysa "a sad adio" i vatromet. Oni su najavili da će dati podršku predsjedniku Barišiću koji im je obećao promjenu statuta i veću uključenost u odlučivanje u klubu.

Njegova struja tako je odnijela malu pobjedu, a nova bitka zakazuje se za prosinac. Što daje prostora i jednoj i drugoj strani da skupi više ruku.

Priopćenje Dinama:

"Redovita Skupština GNK Dinamo prekinuta je zbog nedostatka kvoruma napuštanjem dijela članova Skupštine. Skupština dalje nije mogla donositi pravovaljane odluke te je Sjednica prekinuta. Klub će do daljnjega voditi predsjednik Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras i član Uprave Dario Šimić.

Bez obzira na današnju situaciju klub će nastaviti sa svojim radom. Predsjednik kluba Mirko Barišić najavio je izmjene i dopune Statuta kluba.

Klub i dalje ima kontinuitet rada i ima osobe ovlaštene za zastupanje i vođenje poslova.

Predsjednik Barišić u primjerenom će roku sazvati Skupštinu čim procijeni da su za to stečeni uvjeti."

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO: RAVNO IZ KUPAONE NA BAKLJADU BOYSA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu