To je to što me zanima!

Spektakl u polufinalu Kupa: Dinamo gostuje kod Hajduka!

Hajduk i Dinamo će na Poljudu odigrati čak dvije utakmice u svega četiri dana. U drugom polufinalnom susretu igrat će Lokomotiva i Rijeka
Vidi originalni članak

Najmasovnije hrvatsko nogometno natjecanje se u ovoj sezoni svelo na četiri imena. Hajduk, Lokomotiva, Rijeka i Dinamo borit će se za Rabuzinovo sunce, a danas smo u prostorijama HNS-a i doznali tko će se s kim sučeliti u polufinalu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk će 3. travnja na Poljudu ugostiti Dinamo u polufinalu Kupa, a istog dana će Lokomotiva dočekati Rijeku u Kranjčevićevoj. Polufinale se igra na jednu utakmicu.

Kraj ožujka i početak travnja donijet će nam praznik hrvatskog nogometa. U samo četiri dana gledat ćemo čak dvije utakmice najvećeg hrvatskog derbija! Modri će 30. ožujka gostovati u prvenstvu na Poljudu, a potom četiri dana kasnije i u Kupu. Bit će to čak šesti susret dva najveća hrvatska kluba u ovoj sezoni. U prvoj utakmici, onoj u Superkupu, Dinamo je slavio 1-0, a Splićani su tjedan dana kasnije uzvratili (2-1) na otvaranju prvenstva. U prvoj utakmici na Poljudu bilo je 1-0 za Hajduk, dok je posljednji derbi na Maksimiru završio bez pobjednika.

Hajduk je nastavio svoj senzacionalan niz u Kupu pobijedivši Varaždin (5-0). Splićani su došli do 13. uzastopne pobjede u Kupu, a posljednji put izgubili su u ožujku 2021. godine od Gorice. Lokosi su u dramatičnom susretu izbacili OsijekRijeka je teškom mukom izbacila Rudeš, a Dinamo se iskalio na nemoćnoj Gorici. 

Novost za ovu sezonu je kako će se finale igrati na dvije utakmice. Termini su 15. i 30. svibnja. Podsjetimo, branitelj Rabuzinova sunca je Hajduk koji je prošle sezone na Rujevici pobijedio Šibenik, a godinu dana ranije je na Poljudu bio bolji od Rijeke. 

Rekorder u Kupu je Dinamo sa 16 trofeja, Hajduk ih ima osam, a Rijeka dva manje. Od polufinalista samo Lokomotiva nikada nije osvojila. Prije četiri godine izgubila je u finalu od Rijeke, dok je 2013. bolji bio Hajduk.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • ZG - KAJ 04.03.2024.

    Pošto se igra Dinama, tj.taktika prilagođava Petkoviću i njegovim pretrčanim kilometrima, ne vidim uopće nikakav problem!!

  • noelsz 04.03.2024.

    Navijat ću za Dinamo

  • MatanGalantar 04.03.2024.

    GNK Kradanski dobiti na bijelu subotu, a onda u kupu staviti kadete

Komentiraj...
Vidi sve komentare