Obavijesti

Sport

Komentari 173

Spektakl u polufinalu Kupa: Dinamo gostuje kod Hajduka!

Spektakl u polufinalu Kupa: Dinamo gostuje kod Hajduka!

Hajduk i Dinamo će na Poljudu odigrati čak dvije utakmice u svega četiri dana. U drugom polufinalnom susretu igrat će Lokomotiva i Rijeka

VIDEO

Najmasovnije hrvatsko nogometno natjecanje se u ovoj sezoni svelo na četiri imena. Hajduk, Lokomotiva, Rijeka i Dinamo borit će se za Rabuzinovo sunce, a danas smo u prostorijama HNS-a i doznali tko će se s kim sučeliti u polufinalu. 

Pokretanje videa...

Torcida poslije Varaždina 00:33

Hajduk će 3. travnja na Poljudu ugostiti Dinamo u polufinalu Kupa, a istog dana će Lokomotiva dočekati Rijeku u Kranjčevićevoj. Polufinale se igra na jednu utakmicu.

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud

Kraj ožujka i početak travnja donijet će nam praznik hrvatskog nogometa. U samo četiri dana gledat ćemo čak dvije utakmice najvećeg hrvatskog derbija! Modri će 30. ožujka gostovati u prvenstvu na Poljudu, a potom četiri dana kasnije i u Kupu. Bit će to čak šesti susret dva najveća hrvatska kluba u ovoj sezoni. U prvoj utakmici, onoj u Superkupu, Dinamo je slavio 1-0, a Splićani su tjedan dana kasnije uzvratili (2-1) na otvaranju prvenstva. U prvoj utakmici na Poljudu bilo je 1-0 za Hajduk, dok je posljednji derbi na Maksimiru završio bez pobjednika.

TOP 100 fotografija u 2023. godini

Hajduk je nastavio svoj senzacionalan niz u Kupu pobijedivši Varaždin (5-0). Splićani su došli do 13. uzastopne pobjede u Kupu, a posljednji put izgubili su u ožujku 2021. godine od Gorice. Lokosi su u dramatičnom susretu izbacili OsijekRijeka je teškom mukom izbacila Rudeš, a Dinamo se iskalio na nemoćnoj Gorici. 

Novost za ovu sezonu je kako će se finale igrati na dvije utakmice. Termini su 15. i 30. svibnja. Podsjetimo, branitelj Rabuzinova sunca je Hajduk koji je prošle sezone na Rujevici pobijedio Šibenik, a godinu dana ranije je na Poljudu bio bolji od Rijeke. 

Rekorder u Kupu je Dinamo sa 16 trofeja, Hajduk ih ima osam, a Rijeka dva manje. Od polufinalista samo Lokomotiva nikada nije osvojila. Prije četiri godine izgubila je u finalu od Rijeke, dok je 2013. bolji bio Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju