To je to što me zanima!

Sve o Superligi: U kojem će se formatu igrati i hoće li se u nju moći kvalificirati drugi klubovi?

Tri prvoplasirana kluba izborila bi četvrtfinale, dok bi četvrti i peti u dvije utakmice razigravali za mjesto u četvrtfinalu koje bi se, kao i polufinale, igralo na dvije utakmice s finalom na jednu utakmicu u svibnju
Vidi originalni članak

Najbolji klubovi. Najbolji igrači. Svaki tjedan.

KONTROVERZNA ODLUKA Gotovo je: 12 velikih klubova osnovalo nogometnu Superligu

Slogan koji će odsad dominirati europskim klupskim nogometom. Zatresao ga je ozbiljan potres u nedjelju navečer kada su najveći klubovi prelomili - igrat će Europsku superligu. Evo i najvažnijih detalja:

  • Tko će sve igrati?

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona. To su klubovi-osnivači i oni zasad imaju zagarantirano mjesto među 20 planiranih klubova.

LEGENDA UNITEDA BIJESNA Neville: Superliga? Odvratna sprdačina! Izbacite Liverpool i Arsenal iz lige, uzmite im sve

  • Tko će popuniti ostala mjesta?

Tri kluba dobit će pozivnice, a prema zadnjim informacijama odbili su ih Bayern München te Borussia Dortmund, dok su u PSG-u neodlučni. Preostalih pet klubova odredit će se po rezultatima u domaćim natjecanjima. Još nije do kraja poznato bi li se tih pet klubova mijenjalo svake sezone.

  • Kada bi se igralo i kada počinje?

Igralo bi se sredinom tjedna. Start još nije definiran, ali planira se u kolovozu.

ANKETA: JE LI DOBRA IDEJA? Velikani potpisali za Superligu! Uefa: To je cinično, izbacit ćemo vas iz Europe i domaćih liga

  • Kakav je format natjecanja?

Deset klubova činilo bi jednu grupu, a u grupnoj fazi svi bi igrali međusobno kod kuće i u gostima. Tri prvoplasirana kluba izborila bi četvrtfinale, dok bi četvrti i peti u dvije utakmice razigravali za mjesto u četvrtfinalu koje bi se, kao i polufinale, igralo na dvije utakmice. Finale, pak, na jednu utakmicu u svibnju.

  • Koliko će klubovi zaraditi?

Točno se još ne zna, no investicijska banka JP Morgan sa sjedištem u New Yorku poduprijet će ovaj projekt sa šest milijardi dolara koje će raspodijeliti klubovima kao zajam.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Moriento Fernandes 19.04.2021.

    Velikani imaju velike kredite...i eto smislile banke kako dodatno amerikanizirati nogomet u europi i vratit ulozeno

  • bobiii 19.04.2021.

    Bolje da naprave svoju Ligu nego da pretvore CL u svoju privatnu Super Ligu.

  • jonja 19.04.2021.

    Napokon če ovaj najdosadniji i najpodplaćeniji sport na svijetu izgubiti na popularnosti i nadam se uskoro skroz nestati. Hvala Bogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare