Sport

Komentari 286

Velikani potpisali za Superligu! Uefa: To je cinično, izbacit ćemo vas iz Europe i domaćih liga

Velikani potpisali za Superligu! Uefa: To je cinično, izbacit ćemo vas iz Europe i domaćih liga

Razmotrit ćemo mjere koje su nam na raspolaganju, na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske kako bismo spriječili da se to dogodi, poručila je Uefa nakon što su nogometni velikani potpisali dogovor

Europska nogometna federacija (Uefa) oštro je reagirala na vijest o pokretanju Superlige koju želi osnovati 12 europskih nogometnih velikana.

Prema tvrdnjama BBC Sporta, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih europskih klubova.

Uz njih je i Manchester City, no tvrdi se kako "građani" još nisu stavili potpis na ovaj dogovor dok ostali nogometni velikani jesu.

Međutim, Uefa je u suradnji s engleskim, španjolskim i talijanskim savezom uputila oštro priopćenje u kojima je zaprijetila drastičnim kaznama.

- Ako bi se to i dogodilo, želimo ponoviti da ćemo - Uefa, engleski FA, španjolski nogometni savez (RFEF) i La Liga, talijanski savez (FIGC) i Serie A, ali i Fifa i sve naše članice, ostati ujedinjeni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekt, projekt koji se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova u trenutku kada društvu više nego ikad treba solidarnost - poručili su iz krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta".

- Razmotrit ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju, na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske kako bismo spriječili da se to dogodi. Nogomet se temelji na otvorenim natjecanjima i sportskim zaslugama, ne može biti drugačije - dodali su iz Uefe.

Uefa je zaprijetila odmetnutim velikanima da će ih izbaciti iz domaćih i ostalih europskih natjecanja ako pokrenu svoju ligu, a njihovim bi se igračima mogla uskratiti prilika da predstavljaju svoje reprezentacije.

- Zahvaljujemo klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i njemačkim klubovima, koji su odbili prijaviti se za ovo. Pozivamo sve ljubitelje nogometa, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako ga najave. Predugo je interes rijetkih bio ključan. Dosta je - poručila je Uefa.

Anketa 24sata: Je li Superliga dobra ideja?

Najčitaniji članci