Obavijesti

Sport

Komentari 286

Velikani potpisali za Superligu! Uefa: To je cinično, izbacit ćemo vas iz Europe i domaćih liga

Velikani potpisali za Superligu! Uefa: To je cinično, izbacit ćemo vas iz Europe i domaćih liga

Razmotrit ćemo mjere koje su nam na raspolaganju, na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske kako bismo spriječili da se to dogodi, poručila je Uefa nakon što su nogometni velikani potpisali dogovor

VIDEO

Europska nogometna federacija (Uefa) oštro je reagirala na vijest o pokretanju Superlige koju želi osnovati 12 europskih nogometnih velikana.

Prema tvrdnjama BBC Sporta, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih europskih klubova.

AC Milan v Manchester United - UEFA Europa League - Round of Sixteen - Second Leg - San Siro
La Liga Santander - Real Madrid v FC Barcelona

Uz njih je i Manchester City, no tvrdi se kako "građani" još nisu stavili potpis na ovaj dogovor dok ostali nogometni velikani jesu.

Međutim, Uefa je u suradnji s engleskim, španjolskim i talijanskim savezom uputila oštro priopćenje u kojima je zaprijetila drastičnim kaznama.

- Ako bi se to i dogodilo, želimo ponoviti da ćemo - Uefa, engleski FA, španjolski nogometni savez (RFEF) i La Liga, talijanski savez (FIGC) i Serie A, ali i Fifa i sve naše članice, ostati ujedinjeni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekt, projekt koji se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova u trenutku kada društvu više nego ikad treba solidarnost - poručili su iz krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta".

FILE PHOTO:  Europa League - Round of 16 draw

- Razmotrit ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju, na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske kako bismo spriječili da se to dogodi. Nogomet se temelji na otvorenim natjecanjima i sportskim zaslugama, ne može biti drugačije - dodali su iz Uefe.

Uefa je zaprijetila odmetnutim velikanima da će ih izbaciti iz domaćih i ostalih europskih natjecanja ako pokrenu svoju ligu, a njihovim bi se igračima mogla uskratiti prilika da predstavljaju svoje reprezentacije.

- Zahvaljujemo klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i njemačkim klubovima, koji su odbili prijaviti se za ovo. Pozivamo sve ljubitelje nogometa, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako ga najave. Predugo je interes rijetkih bio ključan. Dosta je - poručila je Uefa.

Anketa 24sata: Je li Superliga dobra ideja?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...