Sport

Komentari 47

Neville: Superliga? Odvratna sprdačina! Izbacite Liverpool i Arsenal iz lige, uzmite im sve

Neville: Superliga? Odvratna sprdačina! Izbacite Liverpool i Arsenal iz lige, uzmite im sve

Ogromne globe, oduzimanje bodova, oduzmite im titulu. Dajte naslov Burnleyju i Fulhamu. Neka Fulham ostane u ligi, izbacite Liverpool i Arsenal iz lige, rekao je Neville o rješenju za engleske klubove

Uefa je oštro reagirala na vijest o pokretanju Superlige, koju želi osnovati 12 europskih nogometnih velikana.

Prema tvrdnjama BBC Sporta, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih europskih klubova.

Uefa je u suradnji s  engleskim, španjolskim i talijanskim savezom uputila oštro priopćenje u kojima je zaprijetila drastičnim kaznama, a podržao ih je i bivši nogometaš Gary Neville, koji je popljucao englesku 'veliku šestorku'. 

- Navijam za United već 40 godina, ali ovo je odvratno. Odvratno! Gade mi se United i Liverpool! Liverpool je kao nekakav klub od ljudi, naroda, United je radnički klub i onda idete u ligu iz koje se ne može ispasti! Ovo je čista pohlepa, vlasnici tih klubova nemaju veze s nogometom u Engleskoj. Ovdje postoje godine povijesti i navijače treba zaštititi! Zaradio sam u nogometu i nisam protiv njih, ali principi poštenog natjecanja bi trebali biti najbitniji - rekao je Neville za SkySports pa se dotakao ironije po pitanu Uniteda i Arsenala:

- United i Arsenal ni ne igraju Ligu prvaka, Arsenal je u potpunom raspadu kao klub, Tottenham nije u Ligi prvaka i nema pravo biti tamo! Oni su teška sprdnja od kluba! Dosta je, ovo je kriminal! Kazneno djelo nad nogometom... Ovo je najveći sport na svijetu i kazneno djelo nad njim! Uzmite im bodove, novac, kaznite ih! Usred smo pandemije i krize, klubovi su na rubu, a ova ekipa je na Zoom pozivima i raspravlja o svojoj pohlepi. Sprdačina!

Neville je bio vidno bijesan, a riječi su samo izlazile:

- Oni nemaju odanosti prema ovoj državi i ligama, dosta je! Unitedovi navijači, Roy voli United, ja volim United, ovo je za odreći se kluba! Kako vam padne na pamet ići u Super ligu i ostaviti još 14 klubova da igraju prvenstvo?! Liga prvaka je mrtva, klubovi u Championshipu su mrtvi, cijeli sistem je mrtav zbog šest klubova. To je sramotno, to se nikad neće dogoditi. Pustite ih da idu, ali kaznite ih! Ako objave da žele ići, trebaju biti strogo kažnjeni.

S Unitedom je osvojio osam titula prvaka Engleske, međutim, sve bi ih oduzeo! Kao i Arsenalu, Liverpoolu...

- Ogromne globe, oduzimanje bodova, oduzmite im titulu. Dajte naslov Burnleyju i Fulhamu. Neka Fulham ostane u ligi, izbacite Liverpool i Arsenal iz lige! Tottenham me ne muči, ali Liverpool, United i Arsenal bi trebali biti pametniji. Tradicija i povijest tih klubova... I onda ovo naprave! Liverpool? Zaista? Ne vole me, ali uvijek sam vjerovao u njihov integritet. To je sad otišlo, ako potpišu pismo namjere odlaska u Superligu, loši su kao i svi ostali - rekao je bivši nogometaš.

Anketa 24sata: Je li Superliga dobra ideja?

 

Najčitaniji članci