Sport

Komentari 81

Sve o Superligi: U kojem će se formatu igrati i hoće li se u nju moći kvalificirati drugi klubovi?

Sve o Superligi: U kojem će se formatu igrati i hoće li se u nju moći kvalificirati drugi klubovi?

Tri prvoplasirana kluba izborila bi četvrtfinale, dok bi četvrti i peti u dvije utakmice razigravali za mjesto u četvrtfinalu koje bi se, kao i polufinale, igralo na dvije utakmice s finalom na jednu utakmicu u svibnju

Najbolji klubovi. Najbolji igrači. Svaki tjedan.

Slogan koji će odsad dominirati europskim klupskim nogometom. Zatresao ga je ozbiljan potres u nedjelju navečer kada su najveći klubovi prelomili - igrat će Europsku superligu. Evo i najvažnijih detalja:

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Real, Atletico Madrid i Barcelona. To su klubovi-osnivači i oni zasad imaju zagarantirano mjesto među 20 planiranih klubova.

Tri kluba dobit će pozivnice, a prema zadnjim informacijama odbili su ih Bayern München te Borussia Dortmund, dok su u PSG-u neodlučni. Preostalih pet klubova odredit će se po rezultatima u domaćim natjecanjima. Još nije do kraja poznato bi li se tih pet klubova mijenjalo svake sezone.

Igralo bi se sredinom tjedna. Start još nije definiran, ali planira se u kolovozu.

Deset klubova činilo bi jednu grupu, a u grupnoj fazi svi bi igrali međusobno kod kuće i u gostima. Tri prvoplasirana kluba izborila bi četvrtfinale, dok bi četvrti i peti u dvije utakmice razigravali za mjesto u četvrtfinalu koje bi se, kao i polufinale, igralo na dvije utakmice. Finale, pak, na jednu utakmicu u svibnju.

Točno se još ne zna, no investicijska banka JP Morgan sa sjedištem u New Yorku poduprijet će ovaj projekt sa šest milijardi dolara koje će raspodijeliti klubovima kao zajam.