To je to što me zanima!

Thiem: Čilić? Nije moglo teže...

Naš zadnji meč u New Yorku je bio stvarno neizvjestan iako sam pobijedio u četiri seta. No, lako smo mogli igrati i peti, podsjetio se Thiem koji je upravo u New Yorku postao prvi novi Grand Slam pobjednik nakon Čilića 2014.
Vidi originalni članak

Stan Wawrinka - Andy Murray, Dominic Thiem - Marin Čilić... Četiri Grand Slam pobjednika. U nekim donedavnim okolnostima susreli bi se otprilike tek u četvrtfinalu nekog velikog turnira, Masters 1000 ili Grand Slama, ali na Roland Garrosu već će u - prvom kolu! 

POGLEDAJTE VIDEO: Marin Čilić trenira sa sinom Baldom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koliko nije drago nepostavljenima Murrayju i Čiliću, nije ni Wawrinki ni Thiemu jer za otvaranje i ulazak u turnir, koji kod nositelja često zna biti problematičan, sigurno nisu širokih ruku dočekali dočekali takav ždrijeb. Koji je Thiema i Čilića spojio nedavno u osmini finala US Opena, na kojem je sve do finala Čilić bio jedini koji je Austrijancu uzeo set (6-2, 6-2, 3-6, 6-3).

ROLAND GARROS Čiliću najteži mogući zadatak: U prvom kolu na Dominica Thiema

- Naš zadnji meč u New Yorku je bio stvarno neizvjestan iako sam pobijedio u četiri seta. No, lako smo mogli igrati i peti - podsjetio se Thiem koji je upravo u New Yorku postao prvi novi Grand Slam pobjednik nakon Čilića 2014.

Možda zvuči kao preuveličavanje, ali nije daleko od istine jer u četvrtom setu kod 2-2 Čilić je propustio dvije break-lopte. U New Yorku se igralo u Čiliću prikladnijim uvjetima, što znači da će u Parizu Thiem biti još veći favorit. Osim što ima 3-0 protiv Međugorca, na zadnja dva pariška Grand Slama igrao je finale.

- Naravno da je to težak ždrijeb, nije mogao biti teži jer je Marin veliki šampion, sve je osvojio i u svakom meču vjeruje da može pobijediti. Moram od početka biti dobar - kazao je Thiem koji, bez obzira na ogroman respekt prema Čiliću, već gleda duboko u ždrijeb, a u kojem je u Nadalovoj polovici, što znači da Thiem i Nadal neće igrati treće finale zaredom.

- I prije ždrijeba je bilo jasno da ću za mjesto u finalu morati u polufinalu pobijediti Đokovića ili Nadala. Ispalo je da je Nadal u mojoj polovici ždrijeba, odnosno ja u njegovoj, ali put do tog meča jako je težak. U Parizu je Nadal uvijek na vrhu, a onda dugo, dugo nitko. On je bez konkurencije najbolji igrač na zemlji u povijesti.

Koji dolazi na Roland Garros prvi put bez ijedne zemljane titule u sezoni, no Nadal je Nadal i to u Parizu neće značiti previše njegovim protivnicima. Za Thiema je, pak, vjerojatno i bolja opcija po kojoj će Španjolca dočekati prije finala jer polufinale ipak nije meč za trofej i Grand Slam. Koji Thiem sada ima, pa mu to može biti samo plus za dalje.

- Vidjet ćemo u prvom meču, ali osjećam kao da je dio pritiska nestao. Što god se od sada dogodilo, imam Grand Slam naslov. To mi nitko ne može oduzeti. Suparnici mi neće zbog toga popuštati, ali možda sam u maloj prednosti jer je taj veliki pritisak nestao.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 28.09.2020.

    Dajte pustite bosanca na miru . Neće seta uzet pa će opet plakat - žuljevi , pokvaren doručak , napadali komarci na servisu , prdnuo netko u publici itd

  • DrIvo 971 25.09.2020.

    Bit će zanimljiv ovaj Roland Garros, treba reći da mislim da Nadal niti Thiem neće da osvoje ove godine... Djokovic ima dobre šanse ali najviše me zanima Casper Ruud dečko u zadnja dva turnira igra kao životinja pogotovo njegov forhand podsjeća na DelPotrov iz najboljih dana... Također Wawrinka jako neugodan na zemlji te Zverev traži osvetu za propustenu priliku na US Openu

  • 25.09.2020.

    3-0 ako Thiem bude pravi, 3-1 ako Thiem bude malo lošiji, 3-2 za Thiema ako bude imao baš loš dan i Mrnja mu ukrade dva seta. Naravno, u slučaju "neviđene" senzacije i pobjede Marina, otvara se put Nadalu samo tako do finala. Čilić, hmmm moooožda doživi renesansu u četvrtom desetljeću života, i to baš možda....

Komentiraj...
Vidi sve komentare