To je to što me zanima!

Tko je dvojac koji je uništio Hajduk u finalu Lige mladih?

Poku je praktički riješio utakmicu majstorskim golom u 70. minuti, a za drugi gol u 76. minuti asistirao mu je Meerdink, koji se i sam dvaput upisao u strijelce i tako osigurao titulu najboljeg strijelca turnira
Vidi originalni članak

Ernest Poku (19) i Mexx Meerdink (19) bili su senzacionalni u velikoj pobjedi AZ Alkmaara u finalu Lige prvaka mladih. Oba su napadača dala po dva gola i pokazala raskošni talent.

Poku je izborio penal nakon prekršaja Luke Vuškovića u 44. minuti. Nije odustajao od lopte i njegov trud nagradio se u vidu greške Hajdukovog stopera. Nije uzeo loptu i izveo penal, ali nije propustio priliku za upisati se u strijelce u drugom poluvremenu.

Mladi napadač primio je loptu na lijevoj strani u 70. minuti, a AZ je u fazi napada imao još dvojicu igrača. Hajduk je bio brojniji sa šest igrača ispred Borne Buljana, ali nijedan nije pravovremeno izašao na Pokua, koji je prepoznao labavu obranu 'bilih tića' i sjajno naciljao u desnu stranu gola za 2-0. 

TUŽNA LICA 'BILIH TIĆA' FOTO Suze mladih hajdukovaca: Pogledajte reakcije i gospodski potez Nizozemaca nakon finala

Šest minuta kasnije Poku je nasamario obranu Hajduka rutinskim duplim pasom pored obrane splitske momčadi. S lakoćom je savladao Bornu Buljana za 3-0, a Meerdink mu je odlično dodao petom. 

Meerdink zablistao u 45 minuta

Šou je zatim predvodio Meerdink. Dvaput je zatresao mrežu Borne Buljana i poluvrijeme na terenu okončao s dva gola i jednom asistencijom.

TRENUTAK NEPAŽNJE VIDEO Zašto, Luka? Pogledajte penal koji je skrivio Vušković. Debakl bijelih u drugom dijelu

Naime, Meerdink je ušao tek u drugom dijelu zato što je u nedjelju navečer igrao za seniorsku momčad AZ-a u nizozemskoj prvoj ligi. U ožujku je postao prvotimac i upisao je minute u četiri od zadnjih pet utakmica za seniore AZ-a.

Poku se još drži U19 uzrasta, a u 40 nastupa za juniore AZ-a u svim natjecanjima ove sezone zabio je 23 gola uz šest asistencija.

Njih osam zabio je baš u Ligi prvaka mladih, gdje je nastupio na devet utakmica, a zabio je dva gola u dvije utakmice u grupnoj fazi natjecanja protiv Crvene zvezde.

REAKCIJE NA PORAZ JUNIORA Mediji iz susjedstva o Hajduku: 'Debakl u finalu. Zvezdin krvnik petardom do europske titule'

Meerdink je, s druge strane, imao još bolju sezonu. Zabio je devet golova u šest nastupa u Ligi prvaka mladih i podijelit će titulu najboljeg strijelca natjecanja s Bilalom Mazharom iz Panathinaikosa.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • lily A 25.04.2023.

    Koje gluposti mladi su i sve cestitke za drugo mjesto

  • dahvaul 25.04.2023.

    Dajte nas najte pa tu dječju ligu ste digli na nivou svjetskoga prvenstva di je taj Alkmaar kad pričamo o ozbiljnom nogometu.Djeca se igrala i gotova stvar naravno da onima zgubidanima je sve važno samo da se fešta i ništ ne radi.Na žalost mi ostali u hrvatskoj itekako radimo za svoju egzistenciju .I zato nas ne davite ak su naši stadioni poluprazni mi nemamo takvu slobodu da se luftamo.

  • Savao 25.04.2023.

    Poku igračina 🔝

Komentiraj...
Vidi sve komentare