To je to što me zanima!

Tko je popularniji Dinamo ili Hajduk? Rijeka ispred Osijeka

Koji klub ima najveću bazu obožavatelja, koji je najpopularniji? Prema mišljenju hrvatske nogometne javnosti bitka se vodi između Dinama i Hajduka dok ostali klubovi HNL-a ipak imaju nešto manje navijača
Vidi originalni članak

Hajduk je svoje odradio i pomalo iznenađujuće pregazio Goricu 4-0. Imajući u vidu prijašnja gostovanja u Velikoj Gorici, 'bili' jesu stigli kao favoriti, ali se očekivao značajniji otpor domaćina.

POGLEDAJTE VIDEO: BBB okrijepili bicikliste

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na krilima fantastičnog Marka Livaje, s debitantom Ferrom među strijelcima, momčad Valdasa Dambrauskasa odradila je sjajan posao i u potpunosti se primakla samom vrhu HNL-a.

LITAVAC SE VRATIO U GORICU Ferro: Prekrasan debi, a pljesak mi puno znači! Dambrauskas: Sretan sam zbog pobjede, ali...

Svoje je napravila i Rijeka pobijedivši Lokomotivu 3-2, a u nedjelju je preostalo Osijeku i Dinamu odraditi svoje zadatke. Osječani stižu u goste Dragovoljcu dok Dinamo putuje Istri u Pulu. I baš se zgodna situacija dogodila na putu kada je grupica navijača Dinama okrijepila bicikliste hladnom pivom.

No, ono što je, ustvari, vječito pitanje hrvatskog nogometa jest koji klub je najveći? Koji klub ima najveću bazu obožavatelja, koji je najpopularniji? Prema mišljenju hrvatske nogometne javnosti bitka se vodi između Dinama i Hajduka dok ostali klubovi HNL-a ipak imaju nešto manje navijača.

A ako je suditi prema podacima s dvije najjače društvene mreže u Hrvatskoj, Facebooku i Instagramu, Dinamo je apsolutni pobjednik. Slijedi Hajduk, zatim Rijeka, a četvrto mjesto i 'drvena' medalja pripada Osijeku.

Dinamo na Instagramu prati 294 tisuće ljudi, Hajduk 170, Rijeku 45,4, a Osijek 39,5. Na Facebooku 'plave' podržava malo više od 581 tisuća pratitelja, Hajduk je drugi s 312, Rijeka je ponovno treća sa 147, a Osijek četvrti sa 73 tisuće obožavatelja.

Kada se sve zbroji, Dinamo je prvak s 875 tisuća pratitelja na dvije najpopularnije društvene mreže, Hajduk doprvak s 482 tisuće, Rijeka je na 192,4, a Osijek 112,5.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • tovar1950 04.04.2023.

    Normalno da ce dinamo imati vise pratitelja na drustvenim mrezama kada dinamo igra europu i ligu prvaka zadnjih 15 godina dok hajduka nema na mapi, po ovome je suludo brojat navijace pravi se navijaci broje po broju clanova kluba i broju posjetitelja gdje je Hajduk galaksijama veci klub

  • 1950 Ražine 07.02.2022.

    Da po fejsu i ostalim ludostima... Nemoš virovat

  • 07.02.2022.

    Od kad je Hr države,dinamo zg je najuspješniji, naj jači,najmočniji hr klub,i naj prepoznatiji u eu i svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare