To je to što me zanima!

Treniraju u nikakvim uvjetima, surađuju s njemačkim klubom, a klinci razvljuju svake godine

Prva momčad natječe se u drugom rangu hrvatskog rukometa, a mlađe kategorije broje više od 120 članova. Osim što ih ima puno, klinci su uspješni u svim generacijama
Vidi originalni članak

Poznata je činjenica da stanje u Hrvatskom rukometu nije bajno. Klubovi treniraju u lošim uvjetima, treneri su loše plaćeni, a novaca praktički nema. Puno klubovai funkcionira na entuzijazmu. Jedan od takvih klubova je i zagrebačka Maksimir Pastela.

Seniori ovog kluba natječu se u drugom rangu hrvatskog rukometa, a klub je poznat po proizvodnji igrača. Mlađe kategorije odlaze na završnice u svim godištima, a teško je nabrojati premijerligaške igrače koji su proizašli iz Maksimir Pastele.

- Imamo oko 120 klinaca u generacijama U-17 U-15 U1-3 U-11 i U-9. Osim toga imamo i oko 100 klinaca u šest škola rukometa. - rekao nam je predsjednik Pastele Goran Perić.

Osim kvantitete, Pastelini klinci imaju i kvalitetu. Već smo nekoliko puta pisali o generaciji dječaka rođenih 2004./2005. godine koji su dominirali na europskim turnirima i završavali ispred Barcelone, Veszprema i ostalih velikana. Danas Pastela igra završnicu prvenstva Hrvatske sa svim svojim generacijama.

RK MAKSIMIR PASTELA Mali kvartovski klub rastura: 'Klinci su nam na turnirima bili bolji od Barcelone i Veszprema'

- Najstarija generacija, U-17, osvojila je četvrto mjesto, U-15 generacija došla je do četvrtfinala, a U-13 generacija završila je kao druga. Sada nas očekuje završnica za najmlađe klince. Kod selektiranja klinaca gledamo sve parametre. Ponašanje na treningu, odnos prema klubu i ocjene u školi. 

Klub već dvije godine ima suradnju s Njemačkim Bundesligašom Stuttgartom.

- Radi se o klubu iz srednjeg doma Bundeslige, ali s milijunskim proračunom. Značajne napore ulažu u analizu i skauting igrača, a nas su prepoznali kao klub koji sjajno razvija igrače. Bili su na turniru kojeg smo mi organizirali, a mi bi sada trebali ići na njihov turnir.

LIJEPA PRIČA Tvornica rukometnih talenata: Maksimir surađuje s Nijemcima

Ipak, Maksimir Pastela ne može se pohvaliti odličnim uvjetima.

Radimo u izuzetno lošim uvjetima i dvoranama. Trenutno imamo problema sa korištenjem dvorane XV. gimnazije zbog odlaska jednog domara u mirovinu. Izgubili smo par termina te većina selekcija trenira u neadekvatnim uvjetima. S obzirom na to možemo biti ponosni na rezultate.

Maksimir Pastela je klub iz prvog pasosa ovog teksta. Entuzijazam i ljubav prema rukometu nadjačava neadekvatne uvjete. 
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Marko F 09.06.2023.

    Bravo! ekipama i trenerima!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare