Obavijesti

Sport

Komentari 1

Treniraju u nikakvim uvjetima, surađuju s njemačkim klubom, a klinci razvljuju svake godine

Treniraju u nikakvim uvjetima, surađuju s njemačkim klubom, a klinci razvljuju svake godine

Prva momčad natječe se u drugom rangu hrvatskog rukometa, a mlađe kategorije broje više od 120 članova. Osim što ih ima puno, klinci su uspješni u svim generacijama

VIDEO

Poznata je činjenica da stanje u Hrvatskom rukometu nije bajno. Klubovi treniraju u lošim uvjetima, treneri su loše plaćeni, a novaca praktički nema. Puno klubovai funkcionira na entuzijazmu. Jedan od takvih klubova je i zagrebačka Maksimir Pastela.

Seniori ovog kluba natječu se u drugom rangu hrvatskog rukometa, a klub je poznat po proizvodnji igrača. Mlađe kategorije odlaze na završnice u svim godištima, a teško je nabrojati premijerligaške igrače koji su proizašli iz Maksimir Pastele.

- Imamo oko 120 klinaca u generacijama U-17 U-15 U1-3 U-11 i U-9. Osim toga imamo i oko 100 klinaca u šest škola rukometa. - rekao nam je predsjednik Pastele Goran Perić.

Osim kvantitete, Pastelini klinci imaju i kvalitetu. Već smo nekoliko puta pisali o generaciji dječaka rođenih 2004./2005. godine koji su dominirali na europskim turnirima i završavali ispred Barcelone, Veszprema i ostalih velikana. Danas Pastela igra završnicu prvenstva Hrvatske sa svim svojim generacijama.

Mali kvartovski klub rastura: 'Klinci su nam na turnirima bili bolji od Barcelone i Veszprema'
Mali kvartovski klub rastura: 'Klinci su nam na turnirima bili bolji od Barcelone i Veszprema'

- Najstarija generacija, U-17, osvojila je četvrto mjesto, U-15 generacija došla je do četvrtfinala, a U-13 generacija završila je kao druga. Sada nas očekuje završnica za najmlađe klince. Kod selektiranja klinaca gledamo sve parametre. Ponašanje na treningu, odnos prema klubu i ocjene u školi. 

Klub već dvije godine ima suradnju s Njemačkim Bundesligašom Stuttgartom.

- Radi se o klubu iz srednjeg doma Bundeslige, ali s milijunskim proračunom. Značajne napore ulažu u analizu i skauting igrača, a nas su prepoznali kao klub koji sjajno razvija igrače. Bili su na turniru kojeg smo mi organizirali, a mi bi sada trebali ići na njihov turnir.

Tvornica rukometnih talenata: Maksimir surađuje s Nijemcima
Tvornica rukometnih talenata: Maksimir surađuje s Nijemcima

Ipak, Maksimir Pastela ne može se pohvaliti odličnim uvjetima.

Radimo u izuzetno lošim uvjetima i dvoranama. Trenutno imamo problema sa korištenjem dvorane XV. gimnazije zbog odlaska jednog domara u mirovinu. Izgubili smo par termina te većina selekcija trenira u neadekvatnim uvjetima. S obzirom na to možemo biti ponosni na rezultate.

Maksimir Pastela je klub iz prvog pasosa ovog teksta. Entuzijazam i ljubav prema rukometu nadjačava neadekvatne uvjete. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića