Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tvornica rukometnih talenata: Maksimir surađuje s Nijemcima

Tvornica rukometnih talenata: Maksimir surađuje s Nijemcima

Dogovorili smo suradnju s njemačkim prvoligašem TV Bittenfeldom iz Stuttgarta. Radi se o klubu iz srednjeg doma, ali s milijunskim proračunom, kažu nam iz rukometnog kluba Maksimir Pastela

VIDEO

Zagrebački rukometni klub Maksimir Pastela po mnogočemu je zanimljiv klub. Seniori se natječu u 1. HRL Sjever, drugom rangu hrvatskog rukometa, ali klub je puno poznatiji po radu s mlađim igračima.

Mladi igrači Maksimira završavali su na najjačim europskim turnirima ispred velikana poput Veszprema i Barcelone. Klub sad puno lakše zadržava mlade igrače, koji više ne odlaze pošto-poto u najveće hrvatske klubove.

- Sve talentirane klince smo vezali stipendijskim ugovorima. Na taj način smo pokušali zadržati igrače, cilj nam je da što više njih završi u seniorskoj momčadi. Naša U-17 momčad osvojila je pretprošle godine prvenstvo Hrvatske, a nekoliko igrača otišlo je u "premijerku", prvi rang seniorskog rukometa. Posebno smo ponosni na mladog desnog vanjskog Karla Jurića koji je potpisao za NEXE - priča nam Goran Perić, dopredsjednik Maksimira.

Rukometaši Maksimira uglavnom treniraju u SC-u Fairplay na Jazbini. Dvorana je nova, krasna i klincima ništa ne nedostaje. Zato i ne žure s odlaskom. Dio treninga odrađuju i u dvorani matematičke gimnazije te u OŠ Ivan Filipović.

- Znatno nas je usporila korona. Stalno je netko u izolaciji. Teže je i organizacijski iznijeti neke stvari. Treba naći nekoga tko će provjeravati COVID potvrde i slično. Naša škola rukometa djeluje na nekoliko lokacija, a s radom smo ove sezone konačno počeli 13. rujna. Treninzi se održavaju u OŠ Ivo Andrić, Žitnjak, Savski Gaj, Antun Gustav Matoš, Fran Krsto Frankopan te Silvije Strahimir Kranjčević - pojasnio je Perić.

Klub je napravio dodatan iskorak na europsko tržište. 

- Dogovorili smo suradnju s njemačkim prvoligašem TV Bittenfeldom iz Stuttgarta. Radi se o klubu iz srednjeg doma, ali s milijunskim proračunom. Značajne napore ulažu u analizu i skauting igrača, a nas su prepoznali kao klub koji sjajno razvija igrače - rekao je Perić pa dodao:

- U siječnju ćemo otputovati u Stuttgart i dogovoriti detalje oko turnira na koji bi kod njih trebali doći na Uskrs. Jasno, sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji, ali plan je dan oni dolaze k nama i mi k njima. Ne moram ni naglašavati da su njihovi ljudi već podvukli imena nekih igrača našeg kluba i baš je taj potencijalni odlazak u Bundesligu motiv više za naše klince. Bit će razmjena igrača u oba smjera, kao i trenera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom