To je to što me zanima!

Udarac bi tek bio ostati bez OI, a ovakvi više nismo favoriti... Vrijeme je za poneka nova lica

Ako Šarac i Jaganjac još nisu ti, probajmo s onima koji bi mogli biti ti poput Kuduza ili Mandalinića koji su zaslužili priliku, prvi pravu, a drugi novu. Pa, ako ni Šipić nije taj, treba pogledati i prema Tomislavu Kušanu. Izbora je bilo i bit će ga
Vidi originalni članak

Da boli, boli. Da smo očekivali, nismo. Nije nitko, koliko se god karte nisu posložile od početka. Od najavljenog hita uoči polaska za Egipat vraćamo se s najlošijim rezultatom od 2002. kada smo bili zadnji u Europi, iza Izraela. Pa smo sljedećih 19 godina držali hrvatski rukomet u visinama koje nisu doživjele nijednu jaču turbulenciju. Lino Červar time se ponosi s pravom.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon ispadanja s Mundijala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova nad Sredozemljem izbacila je Linu sa sjedišta na koje će netko drugi. Bio to Slavko Goluža, bio to netko drugi, mora vratiti hrvatski zrakoplov na kurs s umijećem svih svojih članova posade. Jednostavno je, udarac je ovo što se dogodilo u Egiptu, a još veći bio bi ostati bez Olimpijskih igara u Tokiju. Zadnje koje smo propustili bile su u Sydneyju. Tada smo na našem domaćem Euru u utakmici za peto mjesto i plasman na Igre izgubili od Slovenije 24-25 pred 10.000 navijača u Domu sportova. Trebalo se oporaviti.

BIVŠI REPREZENTATIVCI: Nećemo dopustiti da se na Lina baca blato. Ovo je naša realnost

Da su se kvalifikacije, kao što su trebale, igrale prošlog ožujka, mogli smo iskoristiti zanos koji smo imali nakon europskog srebra. Sada, 12 mjeseci kasnije, nalazimo se u banani, s puno pitanja i upitnika, na koje se u sljedećih mjesec i pol dana moraju naći najbolji i konkretni odgovori. Užas od igre koji smo gledali u Egiptu teško da se s njima može ponoviti.

Za početak, bilo bi dobro da u Montpellier (12. - 14. ožujka) dođemo zdravi i kompletni. Da Igor Karačić, Domagoj Duvnjak srede svoje probleme, da Luka Cindrić svoje ne obnovi opet u reprezentaciji, da se Luka Stepančić vrati u formu, da Domagoj Pavlović bude opcija za nešto nepredviđeno s prvom trojkom, da, ako Šarac i Jaganjac još nisu ti, probamo s onima koji bi mogli biti ti poput Kuduza ili Mandalinića koji su zaslužili priliku, prvi pravu, a drugi novu. Pa, ako ni Šipić nije taj, treba pogledati i prema Tomislavu Kušanu, sa zanimljivim gabaritima i preporukama, iz Eurofarma. Ni Musa u obrani neće moći dovijeka. Izbora je bilo i bit će ga. Samo prilika čini igrača.

Moramo se pomiriti da u Montpellier nećemo doći kao favoriti. Mjesta su dva, a prema Tokiju sada puno ambicioznije nego prije godinu dana gledaju Portugalci. Francuzi kod kuće, realno, sigurna su opcija koliko god se na mahove činili neuvjerljivi, dok Tunis, koliko god bio tradicionalno neugodan, sada i s rukometnijim izričajem uz Mohameda Darmoula, kojeg će brzo upoznati i Europa, nema u ovoj konkurenciji realne izglede.

Francuze znamo, sve što rade, rade planski i bez velikih rezova. Iscijedit će one koji su najbolji do kraja, koliko god godina stajalo kraj njihovih imena, i uvoditi mlade u redu. Da to bez Karabatića, pa i ovakvog u padu, nije isto, nije, ali u pripremi je već, npr., Kyllian Villeminot, kao što je dojučer za Sorhainda bio Fabregas. Ili, ako već nije mlad, francuska liga nudi takve mogućnosti da se umjesto Omeyera s 31 godinom može niotkud stvoriti Wesley Pardin i postati senzacija u prvoj utakmici.

ANKETA Tresnuli smo o pod: Tko je kriv za najlošiji plasman Hrvatske u povijesti svjetskih prvenstava?

Portugal do prošlog Eura nije 13 godina igrao veliko natjecanje i odmah je napravio nered u svjetskom poretku. Klupska ulaganja u rukomet preko Porta, Benfice i Sportinga dovela su reprezentaciju do razine najboljih. Pa, recimo, dvojica su u Montpellieru, treći je u Nantesu - finalistima Lige prvaka 2018. godine - četvrti u Barceloni, a petog hoće Kiel. A šesti, sedmi i osmi samo što nisu krenuli prema europskim klupskim nositeljima kvalitete. Lete, trče, tuku, skaču. Igraju rukomet koji može biti primjer.

Dakle, čeka nas trodnevni posao teži nego 2016. kada smo u Herningu za Rio morali skinuti Norvežane, koji su devet mjeseci kasnije postali viceprvaci svijeta. Ali, zaključak ostaje isti. Mogli smo tada i možemo sada. Uz čišće glave, više reda i, valjda, uz slatke brige.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • JosipGvozden 27.01.2021.

    Ne treba nam toliko pivota u ekipi treba vanjskih pucača a imamo ih ako nema stepančića daj mandalinića tu je Martinovic Šarac Mamic i rotiraju i odmah je nepoznanica za protivnika Jaganjc treba koju prijateljsku utakmicu odigrati da ovi novi momci se oslobode a ne Lino i vadi čim promaše jednom smjena generacije i mora tako biti ja vjerujem da ovi mladi mogu više ali im Lino nije dao šansu tvrdoglav je i psihički nije spremo ove mlade igrače nije im dao samopouzdanje da ginu na terenu to je problem

  • Bazičanin 26.01.2021.

    Dragi moji pa nije to nista, to nas ceka i u nogometu, bilo je i u kosarci, tako je trenutno u skijanju pa tenisu itd. Sta smo mi to bogomdani i u svemu najbolji na svijetu, eto niko nista ne radi samo mi treniramo i u svemu smo najbolji. E pa nece moci, i drugi treniraju i drugi gledaju zasto je neko stalno u vrhu i kako je to postigao pa pokusava i sam to napraviti dok ne uspije.Oni koji to ostvaruju ponekad se i zasite i onda imamo to sto imamo. Uz to ide naravno i ulaganje u sport pa posteno vodstvo pa dugorocno planiranje itd. Iako ni to nije garant uspjeha. Samo sto smo mi urodjeni katastroficari pa je svaki neuspjeh smak svijeta. Glavu gore, bicemo opet dobri, talenta imamo a takodjer i prkosa. Bice opet radosti. Sada smo u banani i to treba prihvatiti. Sta bi Njemci trebali reci. Pozzzz

  • Mateo730 26.01.2021.

    Iskreno bojim se kvalifikacija, Francuska je tu i neugodni Portugal, a i Tunis baš nije za podcjeniti neće biti lako u svakom slučaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare