To je to što me zanima!

Uefine istrage: Mađari glumili majmune dok bi Mbappe dirao loptu, Neuer imao dugine boje

Njemački golman nosio je traku u duginim bojama kao podršku LGBT zajednicama, a iako se radi o standardnom postupku u većini najjačih liga, Uefa izričito zabranjuje bilo kakve političke poruke
Vidi originalni članak

Europska nogometna federacija (Uefa) pokrenula je istragu o ponašanju navijača mađarske reprezentacije za vrijeme utakmica protiv Portugala i Francuske na Europskom prvenstvu.

POGLEDAJTE VIDEO: Perišićev gol Česima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Europsko tijelo imenovalo je etičkog i disciplinskog inspektora za istragu potencijalnih diskriminatornih incidenata u Areni Puskas u Budimpešti tijekom ove dvije utakmice grupne faze Eura - navodi se u priopćenju krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta".

MAĐARSKA-FRANCUSKA 1-1 Šok na Puškaš Areni: Mađari remizirali sa svjetskim prvacima

Glasnogovornik Uefe potvrdio je za AFP da se istraga odnosi na homofobni transparent koji je prokazala antidiskriminacijska mreža FARE, te na oponašanje majmunskih zvukova kada bi francuski napadač Kylian Mbappe imao loptu. Više od 55.000 navijača bilo je prisutno na obje utakmice na Puškaš Areni.

VATRENO JE U BUDIMPEŠTI Kleinheisler igrač utakmice! Deschamps: Umjesto da vodimo 3-0, mi na pauzi gubimo 1-0

Mađarska, nakon iznenađujućeg remija 1-1 protiv Francuske, ostaje u igri za prolazak u nokaut fazu prvenstva. Mađari će u srijedu odigrati posljednju utakmicu u skupini u Munchenu protiv Njemačke.

Uz to, Uefa je pokrenula i istragu vezano za Manuela Neuera.

Njemački golman nosio je traku u duginim bojama kao podršku LGBT zajednicama, a iako se radi o standardnom postupku podrške tim zajednicama u većini europskih najjačih liga, Uefa izričito zabranjuje bilo kakve političke poruke te je sad zbog toga otvorila istragu.

SPEKTAKL U MUNCHENU Neviđena ludnica: Njemačka srušila Portugal u golijadi, prvi put na Euru pala dva autogola!

Što točno Uefini čelnici misle o tome i kakva bi kazna mogla biti još je nepoznato.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Joza Prezaduzeni 21.06.2021.

    Imaju Madjari pravo da ne pokazuju razumjevanje za duginu djecu .To sto ne vole crnce je cista ljubomora zato jer imaju garavi vece pimpeke od njih

  • NevjerniVjernik 21.06.2021.

    A što je sa klečanjem?

  • slavonija1991 21.06.2021.

    Kad ce nositi trake za podrsku nas ne cijepljenih,ukidaju nam razna prava

Komentiraj...
Vidi sve komentare