Obavijesti

Sport

Komentari 296

Neviđena ludnica: Njemačka srušila Portugal u golijadi, prvi put na Euru pala dva autogola!

Neviđena ludnica: Njemačka srušila Portugal u golijadi, prvi put na Euru pala dva autogola!

Poništeni golovi, stative, preokret nakon dva autogola, pregršt prilika i provjera VAR-a, neizbježan pogodak Cristiana Ronalda... Utakmica Njemačke i Portugala imala je sve! Nijemci slave prve bodove na Euru

U derbiju drugog kola skupine F Eura 2020 nogometaši Njemačke pobijedili su Portugal 4-2 (2-1). Portugalci su poveli golom Cristiana Ronalda, ali su Nijemci preokrenuli s dva autogola. Uslijedio je 'blitzkrieg' u drugom dijelu i za tren oka bilo je 4-1 za Njemačku. Portugal je do kraja uspio tek smanjiti iako je imao i stativu.

POGLEDAJTE VIDEO: Poznate seksi Hrvatice bodre Vatrene

Pokretanje videa...

Poznate Hrvatice navijaju VIDEO

Nijemci, koji su u prvom kolu izgubili od Francuza (0-1), krenuli su u visokom ritmu od početka utakmice i već u 5. minuti Robin Gosens je zabio, ali je gol poništen zbog zaleđa Gnabryja nakon intervencije VAR-a.

Euro 2020 - Group F - Portugal v Germany

Nova prijetnja došla je u 10. minuti preko Havertza, koji je pucao s ruba šesnaesterca, ali portugalski golman Rui Patricio bio je na pravom mjestu. Dvije minute kasnije dobra akcija po lijevom boku, Kroos je pucao s 13 metara iskosa, ali portugalski branič klizećim startom blokirao udarac.

U jeku njemačkih napada Portugal dolazi do vodstva. Igrala se 15. minuta i nakon kornera za Njemačku uslijedio je kontranapad kojeg je poveo Bernardo Silva i odlično poslužio Dioga Jotu, koji je nesebično proigrao Cristiana Ronalda, a on neometan iz blizine ugurao loptu u mrežu.

Euro 2020 - Group F - Portugal v Germany

Cristianu Ronaldu to je bio 107. pogodak za reprezentaciju, ali svjetski rekorder po broju golova u reprezentativnim dresu je Ali Daei (52), koji je za Iran zabio 109 golova.

Dobru igru Njemačka je ipak naplatila s dva pogotka do kraja prvog poluvremena. U 35. minuti Kimmich je s desnog boka dijagonalom na lijevoj strani pronašao braniča Gosensa, koji je u trku ubacio loptu u peterac, a portugalski stoper Rúben Dias pospremio loptu u mrežu

Novi autogol zabio si je lijevi branič Raphael Guerreiro u 39. minuti. Kimmich je s korner linije vratio u peterac, a Guerreiro, koji je čuvao Müllera, postigao autogol. Bio je to prvi put da su na jednoj utakmici Europskog prvenstva pala dva autogola.

Euro 2020 - Group F - Portugal v Germany

Početkom drugog poluvremena, u 51. minuti, Njemačka je stigla do novog pogotka, ovog puta nije bio autogol Portugalaca. Nakon duge akcije Gosens je ubacio u peterac, a Havertz iz blizine poslao loptu u mrežu. 

Gosens je briljirao na ovoj utakmici pa i sam zabio u 60. minuti. Dobar centaršut uputio je Joshua Kimmich na drugu stativu, a Gosens pogodio glavom za 4-1.

Euro 2020 - Group F - Portugal v Germany

Portugalci su smanjili zaostatak na 2-4 u 67. minuti iz prekida. Ubačaj na daljnju stativu vratio je Ronaldo, a Diogo Jota s jednog metra ugurao loptu u mrežu.

U 79. minuti Njemačka je imala sreće nakon što je Renato Sanches gromovitim udarcem s 25 metara pogodio stativu.

Ranije su u ovoj skupini Mađarska i Francuska igrali 1-1. U zadnjem kolu 23. lipnja igraju Njemačka - Mađarska i Francuska - Portugal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo skupine F, Euro 2020. 18 SATI , Allianz Arena, Munchen
Portugal
Ronaldo 15', Jota 67'
2 : 4
Njemačka
Dias (ag) 35', Guerreiro (ag) 39', Havertz 51', Gosens 60'
Sortiranje događaja

KRAJ NA ALLIANZ ARENI!

Završila je nevjerojatno sadržajna utakmica. Portugal je poveo preko Cristiana Ronalda nakon poništenog gola Njemačke da bi Nijemci dvama autogolovima stigli do preokreta. Prvi je to put na Europskom prvenstvu da su na jednoj utakmici pala dva autogola.

Događanja na velikom derbiju snažnih reprezentacija bilo je toliko da je VAR radio svako malo, pogotovo kada je Njemačka ekspresno u drugom poluvremenu utrpala dva gola pa povela s 4-1.

Portugal je u tren oka izjednačio i činilo se da bi do kraja mogao pasti još koji gol. Ipak, najbliže pogotku Portugalci su bili kada je Sanches bombetinom pogodio stativu.

Nakon neviđene ludnice u Munchenu Njemačka je stigla do prvih bodova. Poslije remija Francuske i Mađarske, nastavlja se drama u 'skupini smrti'.

Igrat će se četiri minute nadoknade.

89'

Sada pritisak Portugala, Rudiger je očistio iz peterca u zadnji trenutak. Portugalci se nadaju kako ipak mogu stići do pozitivnog rezultata, no vremena je sve manje.

87'

Zamjena i kod Njemačke. Umjesto Gnabryja ulazi Sane.

83'

Promjena kod Portugala. Izlazi Diogo Jota, a mijenja ga Andre Silva.

Komentari 296