To je to što me zanima!

Ukić: Što je bilo loše? Sve što ima veze s košarkom. Pa nije se publika došla zaje*avati s nama

Potaknuli smo publiku da nam zvižde, što je nezamislivo, ali zasluženo. Bolje od toga nismo zaslužili. Slažem se, prelako su nas dobili, priznao je kapetan nakon teškog poraza
Vidi originalni članak

Brazil Ace Petrovića je potopio Hrvatsku 94-67. Susret je među prvima prokomentirao naš kapetan Roko Ukić koji je, kao i uvijek, bio prilično otvoren oko toga što nije funkcioniralo i što je bilo loše.

- Sve. Sve. Od početka su nas 1 na 1 uzimali lagano, u drugom poluvremenu iz pick and rolla, utrčali nam sa slabe strane, u napadu smo bili plašljivi. U jednom trenutku krajem treće smo čak imali šanse, nismo uspjeli, kasnije smo izgledali katastrofalno. Sigurno da nismo ovo očekivali, i ja sam iznenađen, ali što je tu je, nije prvi put da smo startali katastrofa, ali definitivno trebamo analizirati što se dogodilo i promijeniti sve - rekao je Ukić pa odgovorio na pitanje hoće li sad proraditi inat:

HRVATSKA - BRAZIL 67-94 Potop Hrvatske u Splitu: Brazil nas je zamrznuo na minus 27

- Uvijek je to tako, mislim da mora probuditi neki inat, ali ako ćemo se osloniti na inat, nećemo daleko. Obrana od početka priprema ne funkcionira dobro. Imamo neshvatljive individualne greške. 

Dotakao se i publike koja je i zviždala reprezentaciji u jednom trenutku:

- Sve je bilo problem. Sve što ima veze s košarkom. Potaknuli smo publiku da nam zvižde, što je nezamislivo, ali zasluženo. Bolje od toga nismo zaslužili. Slažem se, prelako su nas dobili. Sigurno se publika nije došla z*jebavati s nama, nego im ništa nismo ponudili pa je reakcija bila očekivana. Mogla je biti i deset puta gora. Kad pukneš po šavu, to izgleda ovako, tužno. No nije izgubljeno ništa. Za manje od 24 sata igramo novu utakmicu, svaka iduća je na život i smrt, moramo se popraviti, pogotovo u obrani, igrati više momčadski. Moramo popraviti odnos izgubljenih lopti i asistencija kako bi bili bolji. Možemo tražiti 300 razloga, ali jednostavno moramo biti bolji.

Sve je prokomentirao i izbornik Veljko Mršić:

KOMENTAR Aco Petrović 'školovao' Mršića, Babo zabio koš tek u 19. minuti

- Brazil nam je očitao lekciju iz timske košarke. Moramo biti svjesni da nije dobro i za 24 sata izaći puno bolji. Nismo imali pet igrača koji su vidjeli loptu, utrčavali su nam iza leđa. Loš dan. Moramo pronaći energiju za Tunis pa u pobjedničkom ritmu ući u polufinale. Nije ništa izgubljeno. Nitko nije bio dobar, počevši od mene, ja preuzimam odgovornost. Puno njih je igralo prvi put doma, bitnu utakmicu, htjeli se dopasti publici i nismo bili momčad. Baš loša utakmica. Nekad je i dobro da se dogodi ovakav šamar. Kad izgubiš na jednu-dvije lopte, misliš OK, sreća je bila... Razvukli su nas u obrani, previše pogrešaka... Tunis moramo dobiti na mišiće i onda razmišljati kako dalje.

Detaljnije je prokomentirao probleme:

- Napravili smo dosta pogrešaka, izgubili dosta lopti i umjesto da završi s par razlike, oni su na poluvremenu imali veliku prednost. Igrali smo previše individualno, oni su na obje strane terene igrali momčadsku košarku i kontrolirali utakmicu od početka do kraja. Više smo šutirali trica nego dvica, nismo imali strpljenja, nismo dijelili loptu...

Javio se i Željko Šakić:

KVALIFIKACIJE ZA OI Iznenađenje u Splitu: Sjajni Meksikanci srušili Rusiju...

- Iskreno, užasno je bilo. Ovo nam je dobra lekcija. Ovo zadnjih godina nije baš bilo. Obrana je prije bila forte, sada nije bio slučaj. Danas nije išlo, oni su bili bolji, bili su bolji tim. Stvarno moramo raditi da prođemo dalje. Što je tu je. Užasno je, ali idemo dalje. Najjači smo kada treba. Nadam se da nam ovi ljudi nisu zamjerili ovo. Jednostavno je bio takav dan. Tražili smo se i teško je.

 

Idi na 24sata

Komentari 130

  • burek. 01.07.2021.

    Treba shvatit već jednom da nije trener kriv za svaki poraz. Ako ti igrači taj dan ne mogu obruč pogodit sa trice, kaj ćeš ti tu?

  • dadji 01.07.2021.

    Aco je gospodin trener za ove naše junacine ,od znanja pa do motivacije koja je kod Ace naj jača kad treba ,svaka čast našem savezu bili veliki kosarkasi mali strucnjaci

  • BobRock89 01.07.2021.

    Jedini lik koji ima znanja u HR košarci je Aco. 2016. je učinio neviđenu stvar u košarkaškom sportu, odveo je repku bez playa na OI u Rio, među 8 !!! Repku bez playa je uveo među 8 na Olimpijadi, ALO !!! Maknuti takvog trenera može samo NEUK, a Rađa to jest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare