Obavijesti

Sport

Komentari 114

Potop Hrvatske u Splitu: Brazil nas je zamrznuo na minus 27

Potop Hrvatske u Splitu: Brazil nas je zamrznuo na minus 27

Hrvatska je teško nastradala u svojoj prvoj utakmici na kvalifikacijskom turniru za OI u Splitu. Brazil nas je pobijedio s 94-67 i osigurao polufinale, a nama stvorio brojne probleme

U dvoboju 2. kola skupine B3 olimpijskih kvalifikacija košarkaši Hrvatske su u Splitu poraženi od Brazila s 67-94 (20-25, 14-20, 21-26, 12-23).

Brazilci, koje vodi Aco Petrović, pokazali su se kao odlična momčad koja je vodila od samog početka susreta, a početkom treće četvrtine njihova prednost je iznosila 15 koševa razlike (49-34). 

Brazilci su nemilice punili hrvatski koš i na ulasku u zadnju četvrtinu bilo je 22 razlike (81-59), a dvije minute prije kraja narasla je na katastrofalnih 30 razlike.

Split: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Olimpijske igre, Hrvatska - Brazil

Kod Hrvatske je prvo ime bio Bojan Bogdanović s 16 ubačaja i tri trice, a Roko Leni Ukić je zabio 13 koševa. Brazilce su predvodili Rafael Hettsthaimer (20) i Bruno Cabocio (17). 

Poraz na startu kvalifikacija ne mora nužno biti tragičan, jer prilike za popravni ima, ali brine lakoća s kojom su nam Brazilci nanijeli katastrofalan poraz. 

Split: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Olimpijske igre, Hrvatska - Brazil

Hrvatska u četvrtak igra sa Tunisom, a u drugoj skupini je Meksiko svladao Rusiju s 72-64. Prve dvije od tri momčadi iz svake skupine idu u polufinale koje se igra u subotu, dok je finale u nedjelju.

Samo pobjednik turnira u Splitu ide na OI.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA OI 20:00 , Spaladium Arena, Split
Hrvatska
67 : 94
Brazil
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj ove muke u Splitu. Brazil nas je razbio 94-67 i osigurao polufinale kvalifikacijskog turnira za OI. Hrvatska je podbacila i razočarala, teško će biti objasniti ovaj debakl. 

Bojab Bogdanović se probudio tek u nastavku i zabio 16 koševa, a jedinog pratitelja imao je u Ukiću koji je zabio 13. Za Brazilce je najefikasniji bio Hettsheimer s 20 koševa. 

4/4 8'

Razlika se povećava. Plus 30 za Brazil. Vidjet ćemo kako će Veljko Mršić objasniti ovakav debakl

4/4 7'

Je li ovo moguće? Poigravaju se s nama Brazilci, naši kao da jedva čekaju kraj utakmice. Otišli su na plus 28 i utrpali 90 koševa. Hladan tuš za Hrvatsku na samom otvaranju kvalifikacijskog turnira.

4/4 6'

Raspad sistema. Razbijaju nas Brazilci. Bogdanović je zabio tricu, ali Varejao je odmah u sljedećem napadu zabio 11. koš za plus 24. Zvuči nestvarno, ali Brazil nas je totalno razmontirao večeras. Nismo se tome nadali.

4/4 3'

Brazil se odvojio na ogromnih 20 razlike. Teško je za očekivati da se možemo vratiti... Nižemo grešku za greškom, a u napadu smo potpuno sterilni. 79-59.

Komentari 114