To je to što me zanima!

US Open? Samo želim ostati živ

Otići tamo znači riskirati da budemo zaraženi. Želim igrati tenis i putovati, to je naša svakodnevica, ali ako ćemo riskirati odlaskom u Ameriku, pritom poštovati karantenu, čini se komplicirano, kaže Benoit Paire
Vidi originalni članak

Amerikanci i dalje ne odustaju od US Opena. Premda se aktualna zdravstvena situacija u SAD-u ne poboljšava, štoviše, i dalje planiraju održati svoj Grand Slam od 31. kolovoza do 13. rujna.

Međutim, pitanje je - s kim. Sve više tenisača i tenisačica nema želju putovati na američki kontinent. 

NEMA BRIGE NY Times: US open će se igrati prema predviđenom rasporedu

- Prije mjesec rekao bih da je bolje stanje. Kafići su se počeli ponovo otvarati, isto tako i restorani, a sada je pomalo katastrofa - rekao je Benoit Paire za RMC.

- Postoje rizici odlaska u Ameriku. Čak i ako odemo tamo, to je kockanje, mnogo je slučajeva na mjestu događaja. Otići tamo znači riskirati da budemo zaraženi. Želim igrati tenis i putovati, to je naša svakodnevica, ali ako ćemo riskirati odlaskom u Ameriku, pritom poštovati karantenu, čini se komplicirano.

IPAK ĆE SE ODRŽATI Đoković promijenio mišljenje: Sretan sam zbog US Opena...

ATP i ITF složili su nehuman raspored u kojem nitko neće moći odigrati sve jer tjedan dana prije US Opena trebali bi igrati Masters koji se umjesto u Cincinnatiju planira održati u New Yorku, a potom u četiri tjedna Rim, Madrid i Roland Garros. Bit će tu puno biranja. Ako bude...

- Ako igramo US Open, moramo žrtvovati Madrid i Rim. Morate pronaći letove da biste stigli tamo. Čak i ako postoji financijsko ograničenje zbog prekida sezone, u ovom trenutku preferiram ne igrati. Želim ostati živ i dobrog zdravlja - poručio je Paire.

Da u ovim okolnostima US Open nema smisla, misli i Paireov sunarodnjak Henri Leconte.

- US Open nije moguć i treba se otkazati. Mislim da mnogi igrači neće ići tamo. Prvo zbog zdravlja, pandemija je daleko od gotove. A onda i zato što ne možeš igrati Grand Slam pred zatvorenim vratima. Ne smijem ni zamisliti kakva bi to atmosfera bila.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pametnijiodtebe 06.07.2020.

    Da..ne zelis zavrsiti ko Djokovic sa temperaturom 36,9.

  • Euro-Plenki 06.07.2020.

    Pa onda nemoj igrati, zatvori se u bunker i pusti ostale koji hoce. Jednostavno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare