To je to što me zanima!

'Zaslužili smo kritike, ponajviše ja. Sutra krećemo s Budimirom'

Hrvatska nogometna reprezentacija nije očekivala poraz od Slovenije na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali eto, dogodilo se. Slijedi nam utakmica protiv Cipra u subotu na Rujevici, a pobjeda je više od imperativa
Vidi originalni članak

'Vatreni' na čelu sa Zlatkom Dalićem u subotu (27. ožujka) na Rujevici dočekuju Cipar u sklopu 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine. Nismo otvorili na željen način. Slovenci su nam zabili gol u ranoj fazi utakmice pa stali u blok kojeg naši reprezentativci nisu uspjeli probiti. Ništa još nije izgubljeno, ali smo si dosta zakomplicirali jer, ako su nam ovakve probleme radili 'zmajčeki', mogli bi i Slovaci i Rusi. No, 'o tom potom'.

U ovom kvalifikacijskom ciklusu pred nama su još utakmice protiv Cipra i Malte koje bi trebale biti lakši trening. No, navikli smo da s našim sportašima ništa ne ide jednostavno, no u konačnici, samo će se pobjeda pamtiti koje su u ovom slučaju - više od imperativa. 

Uživo pressicu Zlatka Dalića pratite s nama na portalu i Facebook stranici od 19 sati.

Prvi je pred novinare izašao napadač Ante Budimir koji bi po svemu sudeći sutra trebao zaigrati od prve minute.

- Sutra idemo na tri boda. Nakon poraza od Slovenija to je ono po što idemo. Cipar je kompletna momčad. Bit će gusti, a mi moramo biti organizirani i napraviti prema naprijed koju priliku više.

Koga treba čuvati od Ciprana?

- Stoje gusto, kompaktni su. Igraju agresivno, organizirani su. Imaju kvalitetnog napadača. Neki veliki favoriti su kiksali bez obzira na protivnike tako da trebamo dati svoj maksimum da uzmemo bodove - zaključio je Ante Budimir.

Došao je red na izbornika Dalića koji je po mišljenju navijača najveći krivac za poraz od Slovenaca. Zamjerali su mu na taktici, nedovoljno napadački orijentiranim 'vatrenima', a oni najžešći su i zazivali njegov otkaz.

IZBORNIK UOČI CIPRA: Imamo problem... Svi bi igrali lijevo, nedostaje žara. Nema pritiska saveza, sam ga stvaram

Ušli smo u zonu komfora, kako se maknuti iz toga?

- Trebamo biti najbolji. To se od nas očekuje. Poraz od Slovenije nas je zabolio. Analizirali smo utakmicu, svjesni smo da nismo bili dovoljni dobri i da zaslužujemo kritike. Pogotovo ja. Moja je ambicija puno veća nego ovakva kakvu smo pokazali. Vjerujem da smo zabili gol u prve dvije šanse da bi se pričalo drugačije. Sutra moramo biti puno aktivniji, ići jedan na jedan. To je ono što možemo i moramo.

Kako riješiti probleme u napadu? Protiv 'zmajčeka' smo krenuli odlično i sve je upućivalo na to da ćemo do vrha napuniti mrežu susjeda. A onda je uslijedio šok!

- Ja se ne mogu oteti dojmu da je to bilo dobro prvih 20 minuta, ali kada su nam Slovenci zabili gol, više nismo mogli ništa. Cipar će sutra čekati kontre i polukontre, ali mi se moramo postaviti kao viceprvaci svijeta.

ĆIRO PREDVIĐA BUĐENJE Dalić gubi svaku treću: Poraz ga je jako pogodio, deprimiran je! Ali sad stižu pobjede u serijama

Promjene u sastavu? Dalić je najavio da će više-manje svi dobiti priliku budući da igramo tri utakmice u kratkom razdoblju. No, poraz u prvom kolu ipak je promijenio njegove planove...

- Neću napraviti sve kako sam planirao. Krenut ćemo s Budimirom na poziciji napadača i s visoko postavljena dva beka.

Je li poraz od Slovenije došao zbog krivog pristupa? Mislili smo lako ćemo, a dočekao nas je Matjaž Kek sa neprobojnim 'bedemom'. Hoće li Vrsaljko i sutra biti u prvih 11?

DAN NAKON SLOVENIJE Vrsaljko: Taktika? Ma nije ovo do taktike, već do drugih stvari. Kovačić: Problem je u pristupu

- Falilo je energije, proboja, mislim da problem nije bio u pristupu. Igrali smo dodavanja u noge, nismo tražili prostor. Ali, evo gotovo je. Izgubili smo, moramo se okrenuti Cipru. Šime počinje od prve minute.

Kolika je Cipar nepoznanica budući da smo s njima igrali tek jednu, prijateljsku utakmicu, prije sedam godina, u kojoj smo slavili 2-0?

- Imaju smjenu generacije, od prvih 11 imaju osmoricu iz domaće lige. Njihova su dva kluba u Ligi prvaka i ciparska je liga po koeficijentu bolja od hrvatske tako da se radi o dobroj momčadi. Moramo ući u utakmicu kao najvažniju.

I tako se na pressici uoči Cipra, puno više pričalo o porazu od Slovenije, ali kao što je izbornik rekao "izgubili smo i tu ne može više ništa". Okrećemo se Cipru i Malti...

 

 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Rebula 27.03.2021.

    Nema šanse..još bi bio više bahat.

  • drug Joža 27.03.2021.

    U Rusiji 2018. je Dalić imao više sreće nego pameti (požrtvovnost starijih, srčanost, borbenost), i zbog toga je zaslužio neke kredite. Nakon Rusije uz tolike poraze napravio je konstantno srozavanje ugleda reprezentacije, da je danas gotovo sramota reći da smo svjetski doprvaci a gubimo od Slovenije - reprezentacije iz 4. grupe jakosti...što bi trebali dobiti da su nam u pola momčadi rezerve. Dalić ili ne zna, ili nema autoritet nad igračima ili nešto treće.  Ugled se jako teško postiže a može se izgubiti preko noći. Do kad HNS misli trpiti poraze?

  • axl44 27.03.2021.

    I opet trubi o tome kako je Hrvatska viceprvak svijeta... Dragi naš Zlatko, taj status treba opravdati na terenu, a ne da je nakon SP-a igra Hrvatske, osim par "bljeskova", na razini turkmenistanskih drugoligaša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare