Sport

Komentari 72

Imamo problem... Svi bi igrali lijevo, nedostaje žara. Nema pritiska saveza, sam ga stvaram

Imamo problem... Svi bi igrali lijevo, nedostaje žara. Nema pritiska saveza, sam ga stvaram

Nevjerojatno da protivnik prvi put prijeđe centar i zabije. I to nam se ponavlja i ponavlja. Rekao sam igračima što ne valja, neću dizati glas, ali osvježit ću sastav protiv Cipra, kaže izbornik

Teško mi je, bolan je ovo poraz. Znao sam da nas čeka ozbiljna i zahtjevna utakmica protiv motiviranog suparnika, ali nisam očekivao da ćemo izgubiti, rekao je Zlatko Dalić za Sportske novosti.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije kaže kako su "vatreni" zaslužili kritike nakon poraza od Slovenije (1-0) na startu kvalifikacija za SP 2022.

POGLEDAJTE VIDEO: Pripreme "vatrenih" za Cipar

- Svi smo pogođeni ovim rezultatom, ali nećemo potonuti niti će mene pokolebati. Dići ćemo glave i vratiti se pobjedama - uvjerava.

Preuzeo je odgovornost.

- Ja sam najodgovorniji jer sam izabrao ovu momčad i vodio je. Ne bježim od odgovornosti, prihvaćam je. Rekao sam igračima što ne valja. Neću dizati glas, neću upirati prstom, ali jasno je da ćemo s Ciprom igrati drugačije i osvježiti sastav s novim igračima - kaže Dalić.

- Nevjerojatno da protivnik prvi put prijeđe centar i zabije nam. I to se ponavlja i ponavlja - kaže izbornik.

Uvjeren je da ćemo se plasirati u Katar i osvojiti, kako je prognozirao, 21 bod koji bi trebao biti dovoljan za to. Osvrnuo se i na problem suradnje Nikole Vlašića i Andreja Kramarića.

- Imamo problem što su petorica specijalisti za lijevo krilo, a nitko za desno. Svi bi igrali lijevo, a desno nijedan nije na istoj razini. Na nekim pozicijama smo deficitarni. Da su oni zabili, nitko ne bi govorio da se sudaraju. Moramo igrati s više agresije i energije, u igri mora biti više žara - rekao je Dalić i dodao:

- Romb nisam otpisao, on može biti rješenje za susrete kad je s druge strane jak suparnik protiv kojeg ćemo igrati u bloku i imati mogućnost ubacivati se u međuprostore, što čine Vlašić i Kramarić.

Uvjerava da nema pritiska od strane saveza iako je jasno da se Cipar pošto-poto mora dobiti.

- Nisam ni pod kakvim pritiskom s te strane. Sam sebi stvaram pritisak jer imam daleko veće ambicije nego što danas Hrvatska pokazuje - rekao je Dalić za Sportske novosti.

Najčitaniji članci