To je to što me zanima!

Bayern ili PSG? Tko god pobijedi večeras padaju opaki rekordi

Bayern bi večeras mogao postati jedina momčad sa svim pobjedama u jednoj sezoni Lige prvaka te postaviti novi rekord po broju uzastopnih pobjeda. Lewandowski juri Ronalda, nedostaju mu još dva gola
Vidi originalni članak

Dvije megamomčadi s ultra napadačkim nogometom susreću se u finalu Lige prvaka 2019/20. Bayern München i PSG ispisat će nogometnu povijest koja god momčad da pobijedi i stoga će ovo biti večer za pamćenje.

FINALE LIGE PRVAKA Evo gdje možete gledati epsko finale između PSG-a i Bayerna

Prvo i najbitnije, nedjeljno finale održat će se pred praznim stadionom Luz u Lisabonu, domu Benfice, što će biti prvi put u povijesti Lige prvaka da se finale neće odviti pred gledateljima. Krivac za to je pandemija korona virusa koja je zatvorila nogometne stadione diljem svijeta.

Jedini u novoj eri

Ukoliko PSG iznenadi i pobijedi, jer Bayern je favorit po većini analiza, osvojit će prvi trofej Lige prvaka u svojoj povijesti, a ujedno će postati i jedina francuska momčad s naslovom Lige prvaka u novom formatu i tek druga u povijesti nakon Marseillea (1992/93) s europskom titulom.

Također, pobijedi li francuski prvak ostvarit će nevjerojatno postignuće i uzeti peti trofej ove sezone što znači da bi slavio u sve i jednom natjecanju u kojem je sudjelovao. Osvojio je titulu Trophee des Champions, utakmice koja se igra između prvaka Ligue 1 i osvajača kupa (igrali s Rennesom), zatim je prekidom prvenstva zbog korone osvojio francusko prvenstvo da bi u srpnju osvojio dva finala kupa - Coupe de France i Coupe de la Ligue (St. Etienne 1-0 i Lyon na penale). Takvo postignuće uspjelo je jedino Celticu još tamo davne 1966/67, koji je do dan-danas ostao jedina momčad s pet velikih trofeja u jednoj sezoni.

Bayern najbolji ikad, Lewa juri Ronalda

S druge strane, Bayern pobjedom u Lisabonu može postati tek četvrta momčad sa šest osvojenih naslova Lige prvaka i izjednačiti se s Liverpoolom. Real Madrid je i dalje neprikosnoven s 13 naslova dok je drugi na listi najboljih ikada Milan sa sedam titula Lige prvaka.

Bavarska momčad ove sezone igra fantastičan nogomet i do sada je neporažena u Ligi prvaka. Pobjedom nad Lyonom izjednačila je rekord Lige prvaka i ostvarila 10. uzastopnu pobjedu, a to je do sada uspjelo samo njima 2013. i Real Madridu 2014/15. Ako večeras pobijedi, postavit će novi rekord s 11 pobjeda zaredom i ono važnije, postati prva momčad u povijesti sa svim pobjedama u Ligi prvaka u jednoj sezoni.

Rekord može pasti i na individualnoj razini. Robert Lewandowski ove sezone para mreže i trenutno je na 15 golova u Ligi prvaka. Večeras će imati šansu srušiti Cristiana Ronalda. Portugalac je u sezoni 2013/14 zabio 17 golova i Lewandowski će tražiti dva kako bi se izjednačio dok bi hat-trickom postavio nevjerojatan rekord od 18 golova u jednoj sezoni. Neki napadači toliko ne zabiju u cijeloj godini.

LOV NA REKORDE Nemoguće? Lewa mora zabiti hat-trick PSG-u da skine CR-a

Idi na 24sata

Komentari 88

  • loveflying 23.08.2020.

    Bayern!!!!! 🙌🎉🥂

  • theshitdisturber 23.08.2020.

    kaj bu igral neymar ili ima kaznu?

  • edenhaz 23.08.2020.

    I OM je prvak lige prvaka, novinarčiću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare