Obavijesti

Sport

Komentari 88

Bayern ili PSG? Tko god pobijedi večeras padaju opaki rekordi

Bayern ili PSG? Tko god pobijedi večeras padaju opaki rekordi

Bayern bi večeras mogao postati jedina momčad sa svim pobjedama u jednoj sezoni Lige prvaka te postaviti novi rekord po broju uzastopnih pobjeda. Lewandowski juri Ronalda, nedostaju mu još dva gola

VIDEO

Dvije megamomčadi s ultra napadačkim nogometom susreću se u finalu Lige prvaka 2019/20. Bayern München i PSG ispisat će nogometnu povijest koja god momčad da pobijedi i stoga će ovo biti večer za pamćenje.

Evo gdje možete gledati epsko finale između PSG-a i Bayerna
Evo gdje možete gledati epsko finale između PSG-a i Bayerna

Prvo i najbitnije, nedjeljno finale održat će se pred praznim stadionom Luz u Lisabonu, domu Benfice, što će biti prvi put u povijesti Lige prvaka da se finale neće odviti pred gledateljima. Krivac za to je pandemija korona virusa koja je zatvorila nogometne stadione diljem svijeta.

Jedini u novoj eri

Ukoliko PSG iznenadi i pobijedi, jer Bayern je favorit po većini analiza, osvojit će prvi trofej Lige prvaka u svojoj povijesti, a ujedno će postati i jedina francuska momčad s naslovom Lige prvaka u novom formatu i tek druga u povijesti nakon Marseillea (1992/93) s europskom titulom.

Također, pobijedi li francuski prvak ostvarit će nevjerojatno postignuće i uzeti peti trofej ove sezone što znači da bi slavio u sve i jednom natjecanju u kojem je sudjelovao. Osvojio je titulu Trophee des Champions, utakmice koja se igra između prvaka Ligue 1 i osvajača kupa (igrali s Rennesom), zatim je prekidom prvenstva zbog korone osvojio francusko prvenstvo da bi u srpnju osvojio dva finala kupa - Coupe de France i Coupe de la Ligue (St. Etienne 1-0 i Lyon na penale). Takvo postignuće uspjelo je jedino Celticu još tamo davne 1966/67, koji je do dan-danas ostao jedina momčad s pet velikih trofeja u jednoj sezoni.

Bayern najbolji ikad, Lewa juri Ronalda

S druge strane, Bayern pobjedom u Lisabonu može postati tek četvrta momčad sa šest osvojenih naslova Lige prvaka i izjednačiti se s Liverpoolom. Real Madrid je i dalje neprikosnoven s 13 naslova dok je drugi na listi najboljih ikada Milan sa sedam titula Lige prvaka.

Bavarska momčad ove sezone igra fantastičan nogomet i do sada je neporažena u Ligi prvaka. Pobjedom nad Lyonom izjednačila je rekord Lige prvaka i ostvarila 10. uzastopnu pobjedu, a to je do sada uspjelo samo njima 2013. i Real Madridu 2014/15. Ako večeras pobijedi, postavit će novi rekord s 11 pobjeda zaredom i ono važnije, postati prva momčad u povijesti sa svim pobjedama u Ligi prvaka u jednoj sezoni.

Rekord može pasti i na individualnoj razini. Robert Lewandowski ove sezone para mreže i trenutno je na 15 golova u Ligi prvaka. Večeras će imati šansu srušiti Cristiana Ronalda. Portugalac je u sezoni 2013/14 zabio 17 golova i Lewandowski će tražiti dva kako bi se izjednačio dok bi hat-trickom postavio nevjerojatan rekord od 18 golova u jednoj sezoni. Neki napadači toliko ne zabiju u cijeloj godini.

Nemoguće? Lewa mora zabiti hat-trick PSG-u da skine CR-a
Nemoguće? Lewa mora zabiti hat-trick PSG-u da skine CR-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka