To je to što me zanima!

Vušković zbog doping afere bio na detektoru laži: Je li liječnik stavio poklopac na uzorak urina

Njemački Bild raspisao se o detaljima s prvog saslušavanja oko doping afere hrvatskog nogometaša Marija Vuškovića. Još se utvrđuju okolnosti u kojima je primljen uzorak, a idući je četvrtak nastavak sudskog procesa
Vidi originalni članak

Mario Vušković (21) u petak je prvi put izašao pred sud Njemačkog nogometnog saveza. Podsjetimo, hrvatski nogometaš bio je pozitivan na doping testu, a suspendiran je od 15. studenog. 

Rezultati B uzorka potvrdili su da je Vušković bio pozitivan na eritropoetin, koji se može koristiti kao lijek, ali ga se smatra i dopingom za zdrave osobe bez medicinske potrebe.

'VATRENI' POZITIVAN NA DOPING 'Vuškovićevo stanje uma nije dobro. Nitko ne može pomoći' PRIMARIUS BOŽIDAR FUČKAR Ekspert za doping o Vuškoviću, Ademiju i Putinovu stimulansu: U Aziji sportaši piju otrov zmije!

Njemački Bild otkrio je detalje s prvog saslušanja sa suda u Frankfurtu. Uz Vuškovića su, prema Bildu, bili odvjetnici, prevoditelj, savjetnik i djevojka. Saslušanju je svjedočio i sportski direktor HSV-a Jonas Boldt.

- Želim svjedočiti i dokazati svoju nevinost - rekao je Vušković na saslušanju u Frankfurtu.

Bild spominje mogućnost da je Vuškovićev uzorak slučajno zamijenjen sa suigračem Xavierom Amaechijem. Postavlja se i pitanje je li liječnik Markus Jungbluth pratio sve propise za provođenje doping kontrole, ali ispitivač je na sudu brzo odgovorio Vuškoviću da "nije bilo zabune" kada je nogometaš izjavio da se ne sjeća da je liječnik stavio poklopac na uzorak urina.

Bild piše i da se, između ostalog, ne preklapaju izjave liječnika. Tako Jungbluth tvrdi da se HSV-ov liječnik Goetz Welsch zadržao u prostoriji tijekom većine trajanja Vuškovićevog doping-testa, ali Welsch je na sudu poručio da to nije njegova odgovornost i da se kratko zadržao u prostoriji.

Dokumentacija o transportu Vuškovićevog uzorka nastala je tek prije dva tjedna, a nogometaš još uvijek na sudu tvrdi da je nedužan. Vušković je u Engleskoj prošao detektor laži koji sugerira da je vjerojatnost za namjerno korištenje dopinga u njegovom slučaju manja od jedan posto.

SUMNJA NA ZABUNU Mario Vušković ponudio je DNK analizu urina, ali je Njemačka antidopinška agencija to odbila TVRDI DA NIJE KRIV Šok za mladog reprezentativca: Vušković pozitivan na doping i na B uzorku! Prijeti kraj karijere

Iduće saslušanje održat će se idući četvrtak gdje će se razgovarati o rezultatima analize, a ako bude proglašen krivim, Vuškovića čeka zabrana igranja nogometa u trajanju od četiri godine.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • NIKE 04.02.2023.

    Hahaha preispituje propise u Njemačkoj, pa ako i jedna država u Europi se drži propisa kao pijan plota onda je to Njemac i to doktor. Kume moj 21.g. i išao si se zaj* sa sumnjivim supstancama, pa ajde još u 31.g. radi poboljšanja performansi. Isto je i Ademi fasovao, pa je izgubio 2 dobre godine.

  • Anonimuss 04.02.2023.

    DNA analiza uzorka nije dozvoljena. 🤣 Prijete zatvorom od par godina a neće da odobre analizu koja bi za čas riješila sve nedoumice. 🤣

  • __Che__ 04.02.2023.

    pitaj ademija za savjet

Komentiraj...
Vidi sve komentare